Çiğ sebze ve meyvelerin birçok türü sağlığınız için önemlidir. Ancak çiğ olarak tükettiğimiz bazı sebzeler pişirildiğinde daha faydalı olabiliyor. İşte pişirdiğinizde daha sağlıklı olan sebzeler…
Domates bir meyve olsa da, çoğunluk hala onu bir sebze olarak kabul eder. Araştırmalara göre domatesler, stresi azaltan ve kalp sağlığını iyileştiren bir antioksidan çeşidini barındırır. Pişirildiğinde bu maddeleri daha fazla salgılar.
2/7
Patlıcan
Çiğ patlıcan yemek sindirim sistemi ile ilgili problemlere yol açar. Kötü yan etkiler yaşamamak için patlıcanınızı pişirin.
3/7
Ispanak
Tıpkı koyu, yapraklı yeşillikler gibi çiğ ıspanak da asit içerir. Neyse ki, ıspanağı ısıtarak bu toksini parçalayabilirsiniz. Ayrıca ıspanağı ısıttığınızda A ve E vitaminleri almış olursunuz. Buharda pişirme, besin maddelerini kaybetmeden ıspanağı pişirmenin harika bir yoludur.
4/7
Kuşkonmaz
Kuşkonmaz çiğ yemek için güvenli olsa da, pişirildiğinde daha besleyici olur. Bu bitkiyi pişirmek besin maddelerinin besleyiciliğini arttıracaktır. Bu bilgi sizi ikna eden bir özellik taşımıyorsa, pişmiş kuşkonmazın çiğ kuşkonmazdan çok daha iyi tadı olduğunu unutmayın.
5/7
Koyu yapraklı yeşillikler
Salatanıza çiğ lahana eklemeniz sağlık açısından iyi değildir. Lif ile yüklenen bu sebze, yapraklar yüksek dozlarda alındığında mide ve böbrek sorunlarına neden olabilecek bir çeşit asit içerir. Büyük miktarda koyu yapraklı yeşillik tüketecekseniz, onları pişirmeniz en iyisidir.
6/7
Fasulye filizi
Fasulye filizi, magnezyum, fosfor, C vitamini ve proteinin iyi bir kaynağıdır. Fakat aynı zamanda çiğ filizler bakteri de bulundurur. Bu yüzden çiğ yenmesi güvenli değildir.
7/7
Havuç
Eğer havuçtan daha fazla besleyici besin almak isterseniz onları buharda pişirmeniz gerekecektir.
Havuç pişirildikten sonra daha fazla beta karoteni serbest bırakır. Böylece vücudumuz sağlıklı görebilme, sağlıklı cilt ve güçlü bir bağışıklık sistemi için gerekli olan A vitaminini üretmiş olur.