BADEM VE FINDIK
Kuruyemişler açısından oldukça zengin olan badem ve fındık, düzenli tüketildiğinde kemik sağlığını destekliyor.
KURU BAKLAGİLLER
Mercimek, nohut, fasulye gibi kuru baklagiller içerdikleri protein, lif ve mineraller açısından zengindir ve kemik sağlığını desteklerler.
KOYU RENKLİ MEYVELER
Özellikle çilek, kiraz gibi koyu renkli meyveler bol miktarda antioksidan içeriyor ve kemik sağlığını destekliyor.
PORTAKAL
C vitamini bakımından oldukça zengin olan portakal, kemik sağlığını koruyor. Portakalın içerisinde bulunan C vitamini aynı zamanda kalsiyum emilimini artırıyor.
SÜT ÜRÜNLERİ
Kalsiyum bakımından zengin olan süt ürünleri kemik sağlığını destekler. Yoğurt, peynir, süt gibi ürünler bol miktarda kalsiyum içerir. Kemik sağlığı için süt ürünleri tüketirken daha çok probiyotik içermesine önem verilmelidir.
KUŞKONMAZ
Kuşkonmaz, bol miktarda demir içerir ve bu sayede kemik ve eklemleri güçlendirir. Kuşkonmaz, prebiyotik içermesi sayesinde kalsiyum emilimini artırır. Aynı zamanda K vitamini içerir ve önemli bir antioksidan olan E vitaminini de bünyesinde barındırır. Araştırmalar, düzenli olarak kuşkonmaz tüketenlerin yaşlılıkta ortaya çıkabilecek kemik erimesine karşı korunduğunu göstermiştir.