Bunlardan birine sahipseniz sakın zencefil yemeyin!
Zencefil insan sağlığına olan katkılarıyla biliniyor. İnsanlar yüzyıllar boyunca zencefili ilaç ve yemeklerde kullandılar. Fakat bu durumlardan birine sahipseniz zencefil tüketmek sakıncalı olabilir.
Son derece güçlü bir antioksidan olan zencefilin iltihap önleyici olduğunu da biliniyor. Ancak bazılarının zencefilin normalin üstünde tüketirken iki kere düşünmeleri gerekiyor.
2/6
Kökünde bulunan şogaol ve gingerol maddeleri sağlığımıza iyi geliyor. Ancak bazı insanların karaciğerlerinde birtakım sorunlara yol açıyor. Fazla zencefil tüketimi herkeste olmasa da birtakım kişilerde sorunlara yol açabiliyor ve siz de o kişilerden biri olabilirsiniz.
3/6
Kan akışını hızlandıran zencefil, yüksek tansiyonun dengelenmesini sağlıyor ve kas ağrılarını geçiriyor. Ancak sedef veya safra kesesi hastalığınız varsa yüksek miktarda zencefil tüketimi kanamaya neden olabiliyor. Çin geleneksel tıp bünyesinden gelen Lei Wang, sedef hastalarının zencefilden direk olarak etkilendiklerini anlatıyor.
4/6
Zencefilin, anne adaylarının düşük yapmasına neden olduğunu duymuşsunuzdur. Bilimsel bir açıklaması olmasa da buna inanılıyor. Bazı kaynaklardan aktarılanlara göre hamileyken zencefil tüketilmemeliymiş. Zencefilde bulunan bazı kimyasallar bebeğin anne karnındaki gelişimini engelliyor.
5/6
Zencefilin soğuk algınlığı ve gribe iyi geldiği biliniyor. Bir de karnınız ağrıyorsa zencefil harikalar yaratıyor. Sık sık midesi yanan biriyseniz günde 2-4 gramdan fazla zencefil tüketmemelisiniz.
6/6
Zencefil, kalori yakımına iyi gelmesiyle biliniyor. Eğer aşırı zayıfsanız ve kilo almak istiyorsanız zencefil tüketmemelisiniz. Colombia Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada düzenli şekilde zencefil tüketenlerin kilo verdiği görüldü.