Sert olabildiği için birçok insanın kabuğunu soyarak tüketmesi aslında ayvadan alınacak yararları kısıtlıyor.
2/6
Ayva kabuğu aslında vücudun ihtiyacı olan lifi alması için önemli bir kaynak. Üstelik çiğ olarak tüketmenin yanı sıra reçeli ve çayıda aynı değere sahip.
3/6
Ayvanın içerisinde bulunan 'kateşin epikateşin' denilen ayvaya buruk tadını veren bileşenler aynı zamanda mukozayı koruyarak olası kolon kanseri ve bağırsak hastalıklarını önlüyor.
4/6
Bu meyve sindirim sistemi hastalıklarına iyi geldiği gibi ishal, mide ağrısı ve bulantıyı hızlı bir şekilde geçirir.
5/6
Ayva suyunun gastrik ülserin iyileşmesine katkı sağladığı ve gastrointestinal sistemi rahatlattığı da bilinen bir gerçek.