21 Haziran günü Türk Hava Kuvvetleri’ne teslim edilmesi beklenen yeni nesil savaş uçağı F-35 ilk uçuşunu yaptı. 18-001 kuyruk numaralı uçağı, Test Pilotu Commander Wilson uçurdu!
SAVUNMA Sanayii Müsteşarı İsmail Demir’in ilk F-35 teslimatının 21 Haziran’da yapılacağını açıklamasının ardından Türk Hava Kuvvetleri’ne teslim edilecek ilk F-35 savaş uçağı ilk uçuşunu önceki gün yaptı.
2/17
Fort Worth Teksas’taki Lockheed Martin tesislerinden havalanan 18-001 kuyruk numaralı uçağı, Test Pilotu Commander Wilson uçurdu. F-35’leri kullanacak 2 Türk savaş pilotu ABD’de eğitimlere başladı
3/17
Eğitimlerin tamamlanması ve diğer uçağın da tesliminin ardından F-35’lerin gelecek yıl eylül ayında Türkiye’ye getirilecek.
4/17
Eğitimlerini tamamlayan pilotlar iki uçakla ABD’den gelecek, uçaklara seyahatleri sırasında tanker uçaktan yakıt ikmali de yapılacak.
5/17
MALATYA’DA KONUŞLANACAK
F-35A üzerindeki Türk Hava Kuvvetleri forsu ise dikkat çekti. Pilot eğitimlerinin tamamlanması ve ikinci uçağın da tesliminin ardından F-35’lerin Malatya’da konuşlu 7. Ana Jet Üs Komutanlığı’na getirilmesi planlanıyor.
6/17
Beşinci nesil savaş uçakları için hangarların yapım çalışmaları devam ediyor. Bazı uçak sığınakları ise F-35’ler için modernize edilecek.
7/17
Türk savunma şirketlerinin katkısı
Tek pilot ve tek motorlu, beşinci nesil JSF/F-35 müşterek taarruz uçağı, hava-yer taarruz, keşif, taktik ve savunma gibi çok maksatlı görevleri düşük görünürlük özelliğiyle gerçekleştirebilen avcı savaş uçağı olarak dikkati çekiyor.
8/17
Uçaklar, konvansiyonel (yatay) iniş kal-
kış yapabilen, kısa kalkış-dikine iniş yapabilen ve uçak gemisine inebilen (F-35C / CV) olmak üzere üç versiyonda üretiliyor. Programda Türkiye’nin yanı sıra ABD, İngiltere, İtalya, Hollanda, Kanada, Avustralya, Norveç ve Danimarka, diğer katılımcı ülkeler olarak yer alıyor.
9/17
Pars Türkiye için görev bekliyor!
PARS 6x6 ve 8x8’den oluşan yeni nesil taktik tekerlekli zırhlı araç ailesiyle önemli ihracat başarıları yakalayan FNSS Savunma Sistemleri AŞ (FNSS), Türkiye’nin bu sınıftaki ihtiyaçlarına uygun çözümler geliştirmek için görev bekliyor.
10/17
En modern teknolojiler uygulanan PARS, maliyet ve lojistik destek avantajlarıyla ilgi gördü. PARS 8x8’in versiyonu olan AV8, 257 adet ve 12 farklı görev konfigürasyonuyla Malezya ordusu tarafından tercih edildi.
11/17
Umman Kara Kuvvetleri için de PARS III 8x8 ve PARS III 6x6 olmak üzere toplam 13 konfigürasyonda 172 zırhlı araç siparişi alındı.
12/17
Türk Silahlı Kuvvetlerinin de PARS ailesindeki araç sınıfında talebi olduğunu anımsatan FNSS Halkla İlişkiler ve Tanıtım Birimi Yöneticisi Cem Altınışık, “İhale süreci, sonuçlanmak üzere” dedi.
13/17
ASELSAN’ın füze avcısı ‘Korkut’
Savunma Sanayii Müsteşarlığı, bir ön prototip olarak üretilen ve TCG S. Mehmetpaşa’ya entegre edilen Korkut-D sistemiyle yapılan testlerin gemileri füzelere karşı koruyabileceğinin gösterdiğini belirtti.
14/17
apılan atışlı test sırasında Korkut-D sisteminin tüm fonksiyonlarını operatör müdahalesi olmaksızın otomatik olarak yerine getirdiği ve füze saldırısı şeklinde yüksek hızla deniz yüzeyinden yaklaşan hedefi ateş altına alarak imha ettiği bildirildi.
15/17
TCG Bayraktar ziyarete açıldı
TSK'nın EFES-2018 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı’nda ilk kez kullanılan milli tank çıkarma gemisi TCG Bayraktar, kapılarını basın mensuplarına açtı.
16/17
Anadolu Tersanesi’nin, yerli savunma sanayisinin önemli bir parçası olan TCG Bayraktar, tek tekneli, deplasman tipi ve tamamen çelik konstrüksiyonolarak inşa edildi. Üst binası balistik korumalı olan gemi, nükleer, biyolojik ve kimyasal saldırılar için tam personel korumasına sahip bulunuyor.
17/17
EFES-2018 Birleşik Müşterek Fiili Atışlı Tatbikatı’nda ilk kez kullanılan geminin görevi, bir tabur askeri 14 gün boyunca ikmal amaçlı muhafaza etmek.