Tarihi kafede, başta Beşiktaş olmak üzere tüm Türk takımlarının maçları kurulan dev ekranda izleniyor. Beşiktaş Kafe'de müşterilere çay, Türk kahvesi ve Irak'ın yerel içecekleri servis ediliyor.
Kerküklülerin Beşiktaş takımına sevgisinden dolayı 60'lı yıllarda Korya semtinin yakınında bir mahalleye de Beşiktaş ismi verildiğini hatırlatan Terzioğlu, kafenin de bu nedenle açıldığını anlattı.
"Burası Beşiktaş sevenlerinin buluşma yeri"
Mekanın sadece bir kafeden ibaret olmadığını söyleyen Terzioğlu, "Burası Beşiktaş taraftarlarının, futbolseverlerin, şair, edebiyatçı ve sanatçıların da buluşma yeri." dedi.
Türk bayrağının Türkmenler için her zaman bir umut, bir milli simge olduğuna dikkati çeken Terzioğlu, şöyle devam etti:
"Beşiktaş takımı bizim için milli bir takımdır. Her şey bir tarafa ortasındaki al bayrağın 100 yıldan beri Kerkük sokaklarında dalgalanması bizim için büyük anlam ifade ediyor."
45 yıldır kafeye gelen 70 yaşındaki Kerküklü Hüsameddin Ömer, kafenin Kerkük'ün neredeyse en eski kafelerinden biri olduğunu söyledi.
Bu kafede kentin en ileri gelenlerinin bir araya geldiğini aktaran Ömer, kafede bir zamanlar maç ve sporun yanı sıra memleketin durumu ve gündeminin de konuşulduğu ifade etti.
Radyo ve televizyonların yaygın olmadığı dönemlerden beri kafeyi ziyaret ettiğini dile getiren Ömer, kafenin tüm Kerküklüler için milli bir değere sahip olduğunu kaydetti.