Bozayılar genellikle nazik ve sevimli olarak lanse edilir. Ancak sadece yavrularını korurlar ve daima yemek peşinde koşarlar, aslında oldukça vahşi ve ölümcül hayvanlar arasındadır. Büyüklüğüne ve kilosuna rağmen saatte 56 km hız yapabilirler.
2/11
Kızıl tilki
Saatte 77 kilometre hız yapabilmektedir.
3/11
Aslan
Yaşayan en büyük ikinci kedi olarak bilinen aslanların hızı saatte 80 kilometreye kadar çıkabilir.
4/11
Tazı
Tazı grubunun en çok bilinen üyesi, İngiliz tazısı greyhound. Yaşayan en hızlı köpek olan greyhoundlar 72 km/sa sürate ulaşabilirler.
5/11
Kahverengi Tavşan
Avrupa ve Batı Asya’da yaşayan kahverengi tavşanlar yaban hayvanlarından ve avcılardan kaçabilmek için yaklaşık 77 kilometre hızla koşabiliyorlar.
6/11
Avrupalı asilzadeleri dev av partilerinde peşinden koşturmasıyla da ünlüdür.
7/11
Kuyruklu Yarasa
Dünyanın en hızlı hayvanlarından olan kuyruklu yarasalar (Tadarida brasiliensis) saatte 96.5 km. hızla uçabilmekte.
8/11
Çita
Yetişkin bir çita saatte 115 km/saat hızla koşabilir. Memeli hayvanlardır ve sıfırdan 108 km/saat hıza 3.1 saniyede çıkabiliyorlar. 460 metreden sonra vücut ısıları 46 dereceye yükselir. Bu nedenle avını yakalamak için yaptığı koşu bir dakikadan az sürer. Çok hızlı olmalarına karşın kuyruklarını dümen gibi kullanarak keskin dönüşler yapabilirler. Yani sağa dönmek istediklerinde kuyruklarını sola çevirirler. Bu sayede keskin dönüş yaparlar. Zayıf yapılı oldukları için av sırasında aslan yada sırtlan gibi bir avcı gelirse avlarını bırakıp giderler. Tam hızlarına ulaştıklarında her adım arası mesafesi 15 metreye ulaşabilir.
9/11
Doğan
Bir karga büyüklüğünde olan bu hayvanlar sadece havada değil aynı zamanda dünyanın en hızlı hayvanıdır ve saatte 322 km hıza ulaşabilirler. Havadaki sürtünmenin az olmasından dolayı çita gibi hayvanlardan çok daha hızlı hareket edebiliyorlar. National Geographic’e göre ölçülen en yüksek hız 389 km/saattir.
10/11
Albatros
Diomedeidae (albatrosgiller) familyasını oluşturan bir kuş türüdür ve saatte 80 km. hızla uçabilir. Hayatlarının çoğunu açık denizlerde saatlerce avlanmakla geçirirler. Uzun müddet kanat çırpmadan süzülerek uçabilirler. Kanat uzunluğu 4 metreye ulaşabilir. Kanatlarını sabitleyen özel bir kiriş yapısı (omuz kilidi) sayesinde fazla kas enerjisi harcamadan bunları açık tutmayı başarırlar. En uzun kanat açıklığına sahip olan kuştur. Albatroslar açık deniz kuşları olup suda uyur ve beslenirler. Ancak yumurtlamak ve kuluçkaya yatmak için karaya çıkarlar. Eşler birbirlerine son derece saygılı ve centilmendir. Saatlerce birbirlerine sevgi gösterilerinde bulunurlar. Dişi albatros senede bir tek beyaz yumurta yumurtlar. Eşler nöbetleşerek kuluçkaya yatarlar. Eşlerden birisi denizde iken diğeri yumurtanın üzerinde bir hafta kadar oturabilir. 80 günlük kuluçka devresinden sonra çıkan yavruyu 8-9 ay sindirilmiş besinleri gagasına kusarak beslerler