• $9,326
  • €10,8486
  • 533.278
  • 1431.3

KVKK  
haberleri

KVKK ile ilgili tüm haberleri ve son dakika KVKK haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Kişisel Verileri Koruma Kurulu'ndan 'PCR testi' kararı">
Kişisel Verileri Koruma Kurulu'ndan 'PCR testi' kararı

Kişisel Verileri Koruma Kurulu'ndan "PCR testi" kararı

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, Kovid-19'la mücadele kapsamında yetkili kurumlar ve işverenlerin aşı ve PCR test sonucu bilgisini işlemesinin kanuna aykırı olmadığına karar verdi.

KVKK'dan WhatsApp'a para cezası">
KVKK'dan WhatsApp'a para cezası

KVKK'dan WhatsApp'a para cezası

KVKK, WhatsApp'a kişisel verilerin hukuka aykırı olarak işlenmesini önlemek amacıyla gerekli teknik ve idari tedbirleri almadığı için 1 milyon 950 bin TL idari para cezası kesti.

MNG Kargo, siber saldırıya uğradığını açıkladı: Kargo alıcılarının bilgileri çalındı!">
MNG Kargo, siber saldırıya uğradığını açıkladı: Kargo alıcılarının bilgileri çalındı!

MNG Kargo, siber saldırıya uğradığını açıkladı: Kargo alıcılarının bilgileri çalındı!

MNG Kargo, Kişisel Verileri Koruma Kurumu'na (KVKK) kargo alıcılarının bilgilerinin çalındığına dair bildirimde bulunarak siber saldırıya uğradığını açıkladı. Çalınan kullanıcı verileri arasında; ad-soyad, adres ve telefon numaralarının yer aldığı belirtildi.

Çin, kişisel verileri koruma kanununu yeniledi">
Çin, kişisel verileri koruma kanununu yeniledi

Çin, kişisel verileri koruma kanununu yeniledi

Sık sık veri güvenliği ve gizliliğini ihlal ettiğine ilişkin iddialarla gündeme gelen Çin, kişisel verileri koruma kanununu yeniledi. Yeni kanunun, teknoloji şirketlerinin müşterilere ilişkin topladığı verilerdeki kamu otoritesi kontrolünü sıkılaştırdığı kaydedildi.

Facebook hakkında soruşturma başlatıldı">
Facebook hakkında soruşturma başlatıldı

Facebook hakkında soruşturma başlatıldı

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, Facebook hakkında, kullanıcı verilerinin sızdırılması nedeniyle resen inceleme başlattı.

WhatsApp'ın 'zorunlu güncelleme' kararı yarınki toplantıda görüşülecek">
WhatsApp'ın 'zorunlu güncelleme' kararı yarınki toplantıda görüşülecek

WhatsApp'ın "zorunlu güncelleme" kararı yarınki toplantıda görüşülecek

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, WhatsApp'ın "zorunlu güncelleme" kararının yarınki toplantıda ele alınacağını duyurdu.

WhatsApp'tan uçtan uca şifreleme kaldırılırsa iletişim özgürlüğüne zarar gelebilir">
WhatsApp'tan uçtan uca şifreleme kaldırılırsa iletişim özgürlüğüne zarar gelebilir

WhatsApp'tan uçtan uca şifreleme kaldırılırsa iletişim özgürlüğüne zarar gelebilir

Uzmanlar özellikle WhatApp'tan aşina olunan "uçtan uca şifreleme" yönteminin kaldırılmasına sıcak bakmadıklarını belirtti. Uçtan uca şifreleme özelliği kaldırıldığında Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) ile iletişim özgürlüğüne zarar verilebileceği düşünülüyor.

KVKK'dan internette ‘unutulma hakkı' kararı">
KVKK'dan internette ‘unutulma hakkı' kararı

KVKK'dan internette ‘unutulma hakkı' kararı

Kişisel Verileri Koruma Kurulu, internette “unutulma hakkı” ile ilgili karar aldı.

KVKK: Koronavirüs kapsamında konum verilerinin işlenmesi hukuka uygun">
KVKK: Koronavirüs kapsamında konum verilerinin işlenmesi hukuka uygun

KVKK: Koronavirüs kapsamında konum verilerinin işlenmesi hukuka uygun

Kişisel Verileri Koruma Kurumundan, Kovid-19'la mücadele kapsamında Sağlık Bakanlığının yürüttüğü "Pandemi İzolasyon Takip Projesi"yle kişilerin konum bilgilerinin işlenmesinde hukuki engelin bulunmadığı bildirildi.

‘Veri Tayfa'dan çocuklara eğitim">
‘Veri Tayfa'dan çocuklara eğitim

‘Veri Tayfa'dan çocuklara eğitim

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) tarafından farkındalık çalışmaları kapsamında çocuklara yönelik düzenlenen "Veri Tayfa" etkinliklerinin ikincisi başladı.