• $13,4683
  • €15,2807
  • 797.031
  • 1910.29

et tüketimi  
haberleri

et tüketimi ile ilgili tüm haberleri ve son dakika et tüketimi haber ve gelişmelerini bu sayfamızdan takip edebilirsiniz.

Bilim insanlarından vücut kokusuyla ilgili çarpıcı analiz... Daha birçok detay var: 'Ne kadar çok et tüketirse o kadar güzel'">
Bilim insanlarından vücut kokusuyla ilgili çarpıcı analiz... Daha birçok detay var: 'Ne kadar çok et tüketirse o kadar güzel'

Bilim insanlarından vücut kokusuyla ilgili çarpıcı analiz... Daha birçok detay var: "Ne kadar çok et tüketirse o kadar güzel"

Vücut kokusu, yeme alışkanlığımız ve sağlığımızla ilgili birçok bilgi içeriyor. Kokumuzu benzersiz kılan en önemli etken genlerimiz. Bilim insanları, “İnsanlar ne kadar çok et tüketirse vücut kokuları o kadar güzel oluyor." diyor.

Uzmanından astım hastalarına tavsiye: Kırmızı et ve meyve suyu tüketin">
Uzmanından astım hastalarına tavsiye: Kırmızı et ve meyve suyu tüketin

Uzmanından astım hastalarına tavsiye: Kırmızı et ve meyve suyu tüketin

Yaz mevsiminde de astım ve alerji hastalarının pek çok açıdan tehdit altında olabileceklerini söyleyen uzmanlar, astım hastaları için et ve bol sıvı tüketimini önerdi. İşte astım hastaları için yapılması gerekenler...

Bayram sonrası dengeleme detoksu yapın">
Bayram sonrası dengeleme detoksu yapın

Bayram sonrası dengeleme detoksu yapın

Yoğun beslenmeye maruz bıraktığımız bedenimizi arındırmak ve vücut yağını yakmak için bayram sonrası detoks yapmayı deneyin. 3 gün boyunca yapacağınız bu programda, bol miktarda su içmeye ve hareketinizi arttırmaya özen gösterin.

Bayram sofrası sağlıklı olmalı">
Bayram sofrası sağlıklı olmalı

Bayram sofrası sağlıklı olmalı

Kırmızı et tüketiminin arttığı Kurban Bayramı'nda, porsiyon miktarlarından pişirme yöntemlerine kadar pek çok konuya dikkat edilmesi sağlık açısından büyük önem taşıyor.

Kalp hastalarının et tüketimi nasıl olmalı? Kalp sağlığını egzersizle koruyun!">
Kalp hastalarının et tüketimi nasıl olmalı? Kalp sağlığını egzersizle koruyun!

Kalp hastalarının et tüketimi nasıl olmalı? Kalp sağlığını egzersizle koruyun!

Kurban Bayramı'nda kavurma, şeker, tatlı, çikolata gibi besinlerin aşırı tüketilmesi beraberinde sağlık sorunlarını da getiriyor. Özellikle kalp sağlığına dikkat çeken uzmanlar, diyabet, hipertansiyon, kalp-damar hastalıkları olan ya da mide rahatsızlıkları olanları uyardı. İşte dikkat edilmesi gerekenler...

Etin yanında turşu yemek sağlıklı mı? Turşunun faydaları">
Etin yanında turşu yemek sağlıklı mı? Turşunun faydaları

Etin yanında turşu yemek sağlıklı mı? Turşunun faydaları

Birçok kişi kurban etinin yanında acı biber, lahana ve salatalık gibi sosları ve turşuları tercih ediyor. Uzmanlar, koruyucu madde içermeyen turşuyu tavsiye ediyor. Peki, etin yanında turşu faydalı mı? İşte kurban etinin yanında turşu tüketimi için öneriler...

Uygun pişirilmeyen et kalp hastalarını olumsuz etkiliyor!">
Uygun pişirilmeyen et kalp hastalarını olumsuz etkiliyor!

Uygun pişirilmeyen et kalp hastalarını olumsuz etkiliyor!

Kurban etinin muhafaza konusu bayramdan önce merak konusu oldu. Etlerin 24 saat dinlendirilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, uygun pişirilmeyen etlerin koroner-kalp hastalarını olumsuz etkilediğini belirtti. İşte bayram öncesi et tüketimi önerileri...

Eti 3 gün arayla tüketin">
Eti 3 gün arayla tüketin

Eti 3 gün arayla tüketin

Kurban Bayramı'nda orta yaş üstündekilere 2 gün arayla, kronik hastalığı olanlar ise 3 gün arayla et tüketmeli.

Kırmızı et tüketiminde ambalaja dikkat!">
Kırmızı et tüketiminde ambalaja dikkat!

Kırmızı et tüketiminde ambalaja dikkat!

Pandemi sürecinde kırmızı et tüketimi merak edilen konular arasında yer alıyor. Ambalajlı ürünlere dikkat edilmesi gerektiğini söyleyen uzmanlar, kırmızı et tüketimine dair alınacak önlemleri anlattı. İşte bilinmesi gerekenler...

Mutfakta besin tüketiminde zehirleyen hatalar">
Mutfakta besin tüketiminde zehirleyen hatalar

Mutfakta besin tüketiminde zehirleyen hatalar

Besin zehirlenmelerinin en önemli sebebi mutfakta doğru bilinen yanlışlardır. Özellikle et tüketimi ve süt ürünlerinin tüketiminde yapılan yanlışlar zehirlenmeye sebep olabiliyor. İşte mutfakta zehirlenmeye sebep olan hatalar…

Kırmızı et tüketimine dikkat! İşlenmiş et ürünleri kanser riskini artırıyor">
Kırmızı et tüketimine dikkat!  İşlenmiş et ürünleri kanser riskini artırıyor

Kırmızı et tüketimine dikkat! İşlenmiş et ürünleri kanser riskini artırıyor

Kanser hastalığının en önemli sebebinin beslenme olduğuna dikkat çeken uzmanlar, kırmızı et tüketimiyle ilgili vatandaşları uyardı. Onkoloji uzmanı Prof. Dr. Hakan Karagöl, fazla tüketilen kırmızı et ve salam, sosis gibi işlenmiş et ürünlerinin kanser gelişimini tetikleyebileceğini söyledi. Kanser ve beslenme arasındaki ilişkiyi haberimizin devamında okuyabilirsiniz.