İstanbul
  °C
İl Seç

HAVA DURUMU

Yaşadığınız şehrin günlük hava durumunu görüntüleyin

  • 4.6794
  • 5.4552
  • 191.08
  • 95852
SON DAKİKA HABERLERİ
Tümü
Reklamı Kapat

Turizmde hedef ‘damak tadı’

Kültür ve Turizm Bakanlığı, daha fazla turiste ulaşabilmek için gastronomi turizmini öne çıkarıyor. Turist sayısı 1 milyar 300 milyona ulaşırken, bu turistlerin yüzde 80’i gideceği yerin yemeklerine önem veriyor. Öneriler şöyle:

x

Betül OĞUZ 

Kaybolan mutfaklar...

Kaybolma riski olan yerel mutfakların korunması çalışmaları yapılmalı. l Gastronomik değeri olan şehirlerin, kademeli olarak artırılmalı. l Seyahat acenteleri ve rehberlere, Türk gastronomi kültürü hakkında uzmanlık eğitimi verilmeli. l İç pazarda, gastronomi turizminin pazarlanması için dışarıda yeme-içme alışkanlığının özendirilmeli. l Yabancı şef, gazeteci ve bloggerların Türk gastronomisini yakından tanımaları için ağırlama faaliyetleri gerçekleştirilmeli. 
 

 

Son dakika haberleri, son dakika haber, son dakika gelişmeleri
Son dakika haberleri
,

Alibeyköy Barajı´nda kaybolan 2 çocuğun cesedine ulaşıldı

Günün en çok paylaşılan fotoğrafları

Akdeniz’de Türkiye’ye karşı 'Bölgesel ordu' kuracaklar

Emeklilere avans müjdesi

En Çok Okunanlar