4 Şubat 2019 Pazartesi 12:18 | Son Güncelleme:

THY'nin yeni reklam filmi Super Bowl’da yayınlandı

THY'nin yeni reklam filmi Super Bowl’da yayınlandı

Türk Hava Yolları’nın Super Bowl’da yayınlanan “Yolculuk” isimli kısa filminin 30 saniyelik versiyonu, 3 Şubat’ta dünyanın en çok izlenen spor etkinliği olan Super Bowl’da izleyicilerle buluştu.

Türk Hava Yolları’nın dünyaca ünlü İngiliz yönetmen ve yapımcı Ridley Scott ile çektiği, coğrafi konumu ve medeniyet birikimi ile dünyada eşi benzeri olmayan İstanbul’un ikonik simgeleri arasında geçen sürükleyici bir kovalamacayı anlatan “Yolculuk” isimli kısa filminin 30 saniyelik versiyonu, 3 Şubat’ta dünyanın en çok izlenen spor etkinliği olan Super Bowl’da izleyiciler ile buluştu. Reklam filminin 6 dakikalık sinematik kısa film versiyonu ise Super Bowl ile eş zamanlı olarak havayolunun YouTube kanalından yayınlandı.

Ünlü markaların yeni reklam filmlerinin ilk kez izleyicileri ile buluştuğu Super Bowl’a reklam veren ilk Türk markası olan Türk Hava Yolları, 2016’dan beri reklam filmleri ile bu organizasyonda yer alıyor. Türk Hava Yolları, ilk kez 2016 yılında Ben Affleck’in başrolünü oynadığı Batman v Superman, 2017’de Morgan Freeman’ın izleyiciyi dünyayı keşfetmeye çağırdığı “Dünya Daha Büyük, Keşfet”, 2018’de ise Dr. Mehmet Öz’ün dünyanın güzelliklerini keşfettiği “Beş Duyu” kampanyası ile Super Bowl’da yer aldı. 

 "DÜNYAYI YENİ EVİMİZDE TÜRK MİSAFİRPERVERLİĞİNİ DENEYİMLEMEYE DAVET EDİYORUZ"

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı M. İlker Aycı, "Pazar günü Super Bowl’u izlediklerinde filmdeki nefes kesici İstanbul manzaralarıyla karşılaşan herkesi, dünyayı bizimle keşfetmeye ve yeni evimiz olan İstanbul Havalimanı’nda Türk misafirperverliğini deneyimlemeye davet ediyoruz” dedi. 
Ridley Scott ise "İstanbul denizle iç içe olan mükemmel coğrafi yapısı ile hakkında bir hikaye yaratmak için ilham veren bir şehir. İstanbul, benim hikayeme de çok güçlü bir arka plan oluşturarak, ana karakterleri heyecan verici ve olağanüstü bir şekilde birleştirdi. Tıpkı yüzyıllardır birçok medeniyete tecrübe ettirdiği gibi” dedi. 

Avrupa ile Asya’yı birleştiren İstanbul’u havacılığın yeni merkezi olarak ele alan “Yolculuk” filminde 500 aktör ve aktrist görev alırken, İstanbul Havalimanı’nda çekilen sahnelerde ise 250 oyuncu görev aldı. İstanbul Havalimanı’nda geçen sahneler ayrıca Türk Hava Yolları’nın yeni kabin kıyafetleri ve yeni uçak içi kabin tasarımlarını da izleyici ile buluşturuyor. 

Blade Runner 2049 filmindeki rolüyle tanınan Sylvia Hoeks’in başrolde yer aldığı filmde kendisine ünlü oyuncu Aure Atika eşlik ediyor. Çırağan Sarayı, Şerefiye Sarnıcı, Ortaköy Meydanı ve İstanbul Havalimanı gibi İstanbul’un ikonik simgeleri arasında geçen ve dört günde çekimleri tamamlanan film, Ridley Scott’ın diğer eserlerine atıflar da içeriyor. 6 dakikalık sinematik kısa filme ve Scott’ın kendi anlatımıyla tüm süreci detaylarıyla ortaya koyan kamera arkası çekimlerine ek olarak filmin dört ayrı versiyonu da bulunuyor.

Yaratık (1979), Bıçak Sırtı (1982), Thelma ve Louise (1991) ve Gladyatör (2000) gibi klasikleşmiş filmleriyle tanınan Ridley Scott, Türk Hava Yolları için çektiği kısa film ile 15 yıl aradan sonra ilk defa bir reklam filminde yönetmenlik yapmış oldu. Akademi Ödülleri’nde dört adaylığı bulunan ünlü İngiliz yönetmenin, aralarında dünyaca ünlü ticari firmalar için tasarlanmış ve yayınlandıkları dönemde ses getirmiş projelerin de bulunduğu yaklaşık 2 bin 700 reklam filmi bulunuyor. 

(İHA)

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi