• $32,4032
  • 35,0997
  • 2326.02
  • 9141.37
20 Ocak 2021 Çarşamba 18:44 | Son Güncelleme:

TBT nedir, açılımı ne? TBT etiketi neden kullanılıyor?

TBT nedir, açılımı ne" TBT etiketi neden kullanılıyor"

Instagram'la özdeşleşen TBT, sık sık gündeme geliyor. Instagram kullanan kişilerin mutlaka gördüğü bir terim olan TBT'nin ne anlama geldiği, bu popüler sosyal medya uygulamasını kullanan vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Instagram kullanıcıları tarafından son zamanlarda en sık kullanılan etiket olan TBT hakkındaki araştırmalar yoğunlaştı. Instagram kullanıcıları şimdi ise TBT'nin ne anlama geldiğini sorguluyor.

TBT etiketi, sosyal medyada uzun süredir karşımıza çıkan bir kavramdır. Google aramalarında "TBT nedir, açılımı ne? Bu etiket neden kullanılıyor?" soruları merak edilmeye başlandı. TBT, bilindiği üzere özellikle Instagram'ın hayatımıza girmesiyle birlikte tanınmaya başladı. İngilizce bir ifadeniz kısaltması olsa da, dünya genelinde kabul gördüğünden dünyanın neresinde olursanız olun internet ortamında sıklıkla hashtag'ini görebilirsiniz. 

TBT, Throw Back Thursday yani Perşembe'ye Dönüş ibaresinin kısaltmasıdır. TBT, kullanıcıların daha önce çektiği, yani güncel olmayan fotoğraflarını paylaşırken kullandığı bir kavramdır, hashtag'dir. Örneğin 10 yıl önce çekildiğiniz ya da çektiğiniz bir fotoğrafı ele alalım. Bu fotoğrafı bugün Instagram'dan veya herhangi bir sosyal medya mecrasından paylaşırken eski olduğunu belirtmeniz gerekir; bunun için uzun uzun yazmaktansa kısaca TBT yazmanız paylaştığınız bu fotoğrafın eski bir güne ait olduğunu gösterecektir. Evrensel bir kavram olduğundan bu fotoğrafı ve TBT'yi gören herkes de aynı mesajı alacaktır.

TBT NE DEMEK?

Instagram'da en sık kullanılan etiket ya da bir diğer ifadeyle hastag olan TBT veya #tbt ifadesinin açılımı Throw Back Thursday'dir. Bu ifade bulunulan an veya gün dışında çekilmiş fotoğraflar için kullanılır. Genellikle eski fotoğrafların kullanıldığı bu etiket ile günde milyonlarca fotoğraf paylaşılıyor. Kelime anlamı olarak "Perşembeye Doğru" gibi bir anlamı çıkan TBT, bir deyim olarak anılıyor. Deyim olarak adlandırıldığında ise "Ne günlerdi" gibi bir anlam ortaya koyuyor.

Instagram kullanıcıları perşembe günleri eski bir fotoğrafı nostalji yapmak ve geçmişi yad etmek amacıyla paylaşırken bu etiketi tercih ederler. TBT'yi bu kadar popüler yapan ise çok sayıda ünlü ismin de bu etiketi kullanmayı tercih etmesi oldu. Sosyal medyada perşembe günleri paylaşılan popüler hashtag, artık o kadar kanıksanmıştır ki TBT'nin sadece Instagram değil Facebook ve Twitter gibi diğer platformlarda da kullanıldığı görülmektedir.

Wikipedia'nin referans olarak gösterdiği Sports İllustrated dergisine göre, "nice kicks" isimli bir blog, "throwback Thursday” hashtagi ile her perşembe vintage basketbol ayakkabıları paylaşmaya başlamıştır ve TBT akımı bu şekilde yayılmıştır. Adeta perşembe günlerinin olmazsa olmazı olan bu hashtag diğer günlerde sadece "TB" olarak kullanılır.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi