• $32,3992
  • 35,1028
  • 2326.9
  • 9089.17
18 Aralık 2018 Salı 12:14 | Son Güncelleme:

Fiat Sıfır sahibinden Sahibinden ÖTV indirimli ikinci el güncel araç fiyatları son dakika ne kadar

Fiat Sıfır sahibinden Sahibinden ÖTV indirimli ikinci el güncel araç fiyatları son dakika ne kadar

Fiat ÖTV ve KDV indirimi ile birlikte tüm modellerinin fiyatlarını güncelledi. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın dün gerçekleşen Vergi Denetim Toplantısı'nda duyurduğu Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranlarındaki değişiklikler, Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, 1.6 litre hacminin altında kalan motorlu taşıtlara uygulanan ÖTV oranları 15 puan aşağı çekildi. Yapılan düzenleme ile motor silindir hacmi 1600 cc'yi ve ÖTV matrahı 70 bin lirayı geçmeyen modellerin ÖTV oranı yüzden 45'ten yüzde 30'a düşürüldü. Türkiye’nin en çok satan otomotiv markalarının biri olan Fiat ÖTV ve KDV indirim kararının Resmi Gazete’de yayınlanması ile bilirlikte tüm fiyat listesini yeniden güncelledi. Fiyatı ve tasarımı ile hayranlarının beğenisini toplamayı başaran İtalyan otomotiv devi, adeta yakıt cimrisi motoru ile kullanıcılarının gönlünü fethetmeyi başarıyor. Bunun la birlikle ÖTV ve KDV indirim kararı ile birlikte tüm modellerinde yüzde 24’e varan indirim uygulayan firma, ÖTV ve KDV indirimli tüm modellerinin güncel fiyat listesini resmi sitesinde yayınladı. ÖTV ve KDV indirimlerini Fiat, anında fiyat listesine yansıttı ve yeni indirimli fiyat listesini resmi sitesinde yayınladı. Bununla birlikte indirimler sıfır otomobil fiyatlarının haricinde ikinci el araç fiyatlarının da aşağıya gelmesine neden oldu. İşte ÖTV ve KDV indirimli sıfır ve ikinci el Fiat modellerinin yeni fiyatları… Fiat bünyesinde Lancia, Alfa Romeo, Maserati, Ferrari, Chrysler, Dodge, Jeep, Yamaha, Iveco gibi markaları barındıran FIAT, dünyanın en iyi grupları içerisinde yer almaktadır. FIAT markasının piyasada bulunan modelleri; Fiat 124, Fiat Panda, Fiat 500, Fiat Grande Punto, Fiat Punto Evo, Fiat Bravo, Fiat Marea, Fiat Linea, Fiat Albea Sole, Fiat Palio Sole, Fiat Fiorino, Fiat Doblo, Fiat Scudo, Fiat Ducato, Fiat Croma, Fiat Siena, Fiat Stilo, Fiat Idea, Fiat Strada.

Fiat ÖTV ve KDV indirimi ile birlikte tüm modellerinin fiyatlarını güncelledi. ÖTV ve KDV indiriminin Resmi Gazete’de yayınlanması ile bilirlik tüm modellerinde indirim uygulayan İtalyan otomotiv devi, uyguladığı ek indirimle birlikte yeni indirimli fiyat listesini resmi sitesinde yayınladı. İşte ÖTV ve KDV indirimli sıfır ve ikinci el Fiat modellerinin yeni fiyatları… İtalya'nın kuzeyinde bulunan Torino şehrinde 1899 yılında Giovanni Agnelli tarafından kurulmuş olan FIAT (Fabbrica Italiana Automobili Torino) markası, 'Herkes için bir otomobil' sloganıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başlamıştır. Torino şehrinin yenilikçi yaşam tarzı ve sistemlerinin olmasıyla ilerlemeleri kolaylaşmıştır. Çünkü bu sanayinin büyümesine katkıda bulunan en büyük etkenlerden biri, yüksek kalite standartlarına sahip olan tüketicilerin bulunmasıdır. Bu anlamda İtalya'da büyük bir kitle elde etmekle birlikte, tüm dünyada da hızlıca yayılma imkanı bulmuşlardır. 1909 yılında, Amerika Birleşik Devletleri'nde bir fabrika kuran FIAT, kamyonet, traktör, tren, gemi ve uçak motorlarının üretimlerini yaptı ve alanında çok iyi bir mevkiye sahip oldu. Bunun devamında, daha uygun maliyetli araçların üretimine yönelerek, her bütçeye uygun araç üretme düşüncesiyle hareket etmişlerdir. 1950 yılları ortasında Seicento ve Cinquecento FIAT markalarının seri üretmine geçiş yapmıştır. Bu markaların İtalya ekonomisinde ayrı bir yeri olmuştur. Çünkü İtalya'nın ekonomisi bu sayede hızla kalkınmaya başlamıştır.

FİAT TÜM MODELLERİNİN FİYATLARINI GÜNCELLEDİ!

Türkiye’nin en çok satan otomotiv markalarının biri olan Fiat ÖTV ve KDV indirim kararının Resmi Gazete’de yayınlanması ile bilirlikte tüm fiyat listesini yeniden güncelledi. Fiyatı ve tasarımı ile hayranlarının beğenisini toplamayı başaran İtalyan otomotiv devi, adeta yakıt cimrisi motoru ile kullanıcılarının gönlünü fethetmeyi başarıyor. Bunun la birlikle ÖTV ve KDV indirim kararı ile birlikte tüm modellerinde yüzde 24’e varan indirim uygulayan firma, ÖTV ve KDV indirimli tüm modellerinin güncel fiyat listesini resmi sitesinde yayınladı.

İŞTE ÖTV VE KDV İNDİRİMLİ SIFIR VE İKİNCİ EL FİAT MODELLERİNİN YENİ FİYATLARI!

ÖTV ve KDV indirimlerini Fiat, anında fiyat listesine yansıttı ve yeni indirimli fiyat listesini resmi sitesinde yayınladı. Bununla birlikte indirimler sıfır otomobil fiyatlarının haricinde ikinci el araç fiyatlarının da aşağıya gelmesine neden oldu. İşte ÖTV ve KDV indirimli sıfır ve ikinci el Fiat modellerinin yeni fiyatları…

Yeni Fiat Egea

ÖTV indirimli fiyatı 81.900 TL

ÖTV indirimli ikinci el fiyatları ise 46 bin ila 120 bin TL arasında değişiklik gösteriyor.

Yeni Fiat 500X

ÖTV indirimli fiyatı 147.900 TL

ÖTV indirimli ikinci el fiyatları ise 70 bin ila 120 bin TL arasında değişiklik gösteriyor.

Yeni Fiat 500

ÖTV indirimli fiyatı 117.900 TL

ÖTV indirimli ikinci el fiyatları ise 70 bin ila 120 bin TL arasında değişiklik gösteriyor.

Yeni Fiat 500L

ÖTV indirimli fiyatı 119.900 TL

ÖTV indirimli ikinci el fiyatları ise 70 bin ila 120 bin TL arasında değişiklik gösteriyor.

Yeni Fiat Panda

ÖTV indirimli fiyatı 84.900 TL

ÖTV indirimli ikinci el fiyatları ise 25 bin ila 50 bin TL arasında değişiklik gösteriyor.

Yeni Fiat Fiorino Panorama

ÖTV indirimli fiyatı 102.900 TL

ÖTV indirimli ikinci el fiyatları ise 25 bin ila 85 bin TL arasında değişiklik gösteriyor.

Yeni Fiat Doblo Panorama

ÖTV indirimli fiyatı 128.900 TL

ÖTV indirimli ikinci el fiyatları ise 20 bin ila 65 bin TL arasında değişiklik gösteriyor.

Yeni Fiat Fullback

ÖTV indirimli fiyatı 152.500 TL

ÖTV indirimli ikinci el fiyatları ise 70 bin ila 120 bin TL arasında değişiklik gösteriyor.

Yeni Fiat Pratico

ÖTV indirimli fiyatı 87.450 TL

ÖTV indirimli ikinci el fiyatları ise 35 bin ila 80 bin TL arasında değişiklik gösteriyor.

Yeni Fiat Ducato Van

ÖTV indirimli fiyatı 119.150

ÖTV indirimli ikinci el fiyatları ise 20 bin ila 110 bin TL arasında değişiklik gösteriyor.

Yeni Fiat Ducato Minibüs

ÖTV indirimli fiyatı 114.250 TL

ÖTV indirimli ikinci el fiyatları ise 20 bin ila 110 bin TL arasında değişiklik gösteriyor.

Fıat Markası Tarihi Ve Tarihsel Gelişimi

İtalya'nın kuzeyinde bulunan Torino şehrinde 1899 yılında Giovanni Agnelli tarafından kurulmuş olan FIAT (Fabbrica Italiana Automobili Torino) markası, ''Herkes için bir otomobil'' sloganıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başlamıştır. Torino şehrinin yenilikçi yaşam tarzı ve sistemlerinin olmasıyla ilerlemeleri kolaylaşmıştır. Çünkü bu sanayinin büyümesine katkıda bulunan en büyük etkenlerden biri, yüksek kalite standartlarına sahip olan tüketicilerin bulunmasıdır. Bu anlamda İtalya'da büyük bir kitle elde etmekle birlikte, tüm dünyada da hızlıca yayılma imkanı bulmuşlardır.

1909 yılında, Amerika Birleşik Devletleri'nde bir fabrika kuran FIAT, kamyonet, traktör, tren, gemi ve uçak motorlarının üretimlerini yaptı ve alanında çok iyi bir mevkiye sahip oldu. Bunun devamında, daha uygun maliyetli araçların üretimine yönelerek, her bütçeye uygun araç üretme düşüncesiyle hareket etmişlerdir. 1950 yılları ortasında Seicento ve Cinquecento FIAT markalarının seri üretmine geçiş yapmıştır. Bu markaların İtalya ekonomisinde ayrı bir yeri olmuştur. Çünkü İtalya'nın ekonomisi bu sayede hızla kalkınmaya başlamıştır.

Bünyesinde Lancia, Alfa Romeo, Maserati, Ferrari, Chrysler, Dodge, Jeep, Yamaha, Iveco gibi markaları barındıran FIAT, dünyanın en iyi grupları içerisinde yer almaktadır. FIAT markasının piyasada bulunan modelleri; Fiat 124, Fiat Panda, Fiat 500, Fiat Grande Punto, Fiat Punto Evo, Fiat Bravo, Fiat Marea, Fiat Linea, Fiat Albea Sole, Fiat Palio Sole, Fiat Fiorino, Fiat Doblo, Fiat Scudo, Fiat Ducato, Fiat Croma, Fiat Siena, Fiat Stilo, Fiat Idea, Fiat Strada.

İkinci el araç alacaklara uyarı

Bedelli askerlik, yaz tatili ve yaklaşan Kurban bayramı sebebiyle ikinci el araç piyasasında hareketlenme başladı. İkinci el araç alacak olan vatandaşların nelere dikkat etmeleri ve araçlarını mutlaka ekspertize götürmeleri gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu.

İkinci el otomobil piyasasında Türkiye’de çok fazla hilelerin döndüğünü ifade eden Ateş, “Bu hileler ve gizli kalan kusurlar daha sonra aracı satın alan alıcıyı mağdur etmektedir. Oto ekspertiz alıcı ve satıcı arasında bu kusurları tarafsız bir şekilde belirleyen ve bunları raporlayan yüklenici kurum görevini görmektedir. Çoğu zaman aracı satan kişilerde araç hakkında detaylı bilgiye sahip olmuyor. Bu nedenle alıcıya gerekli bilgileri aktaramıyor. Diğer bir istisna ise otomobil piyasasında yer alan otomobil simsarları... Satın alacağınız aracı böyle kişilerden de alabiliyor olabilirsiniz. Bu durumda aracı satın aldıktan sonra çok büyük sürprizlerle karşılaşabilirsiniz. Bunlardan bazıları ve herkesin bildiği kilometre düşürme, motor sorunu, turbo sorunu, klima sorunu, elektrik aksamı sorunları, boya, kaporta işlem görmesi gibi hatalardır. Bunların hemen hemen birçoğu ile karşılaştığınızda aracın marka modeline ve arıza türüne göre onarılması 500 TL ile 10 bin lira arasında değişiklik göstermektedir. Örnek vermemiz gerekirse 20 bin liraya satın aldığınız bir otomatik şanzımanlı aracın şanzımanında problem olduğunda ortalama tamir masrafı 2 bin lira tutacaktır. Bu da araç fiyatının yüzde 10'u yapmaktadır. Bu tür olaylarla karşılaşmamak için ve paranız zamanınız ve sevdikleriniz için lütfen güvenilir bir kurumda oto ekspertiz yaptırın" dedi. 

"Aracı satın almadan önce mutlaka ekspertize götürün"

Kusurlu bir araç satın alındığında şüphesiz masraflarla karşılaşılacağını hatırlatan Ateş, “Aracı satın aldıktan hemen sonra aracınızı güvendiğiniz bir yetkili servisine götürün. Araç alırken siz ekspertiz yaptırmamış olabilirsiniz ama sizden alacak kişi ekspertiz yaptıracaktır. Kötü sürprizlerle karşılaşmamak için mutlaka aracı satın almadan hemen önce ekspertize götürün" diye konuştu.

İkinci ele talep arttı, peki ya fiyatlar?

Sıfır kilometre araç fiyatlarında döviz kurundaki yükselişin etkisiyle görülen artış, ikinci el araç piyasasında talebi artırdı. Fiyatlar ise birinci eldeki kadar yükselmedi. DOD Satış Müdürü Erol Gündoğan, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre otomobil devir adedinin 2018'in ocak-nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 12 artarak 1 milyon 823 bin 302'e ulaştığını aktardı.

İkinci el araç pazarında bu yılın ilk yarısında beklentiler doğrultusunda bir büyüme gerçekleştiğini anlatan Gündoğan, ilk 4 aydaki yüzde 12’lik artışın kalan 8 aylık dönemde bir miktar azalacağını, bununla birlikte geçen yıla oranla büyümenin devam edeceğini öngördüklerini söyledi.

Gündoğan, 2018 yılı geneli için ikinci el pazarının yüzde 10 büyüyerek 5 milyon 700 bin seviyesinde gerçekleşmesini beklediklerini dile getirdi.

KADEMELİ OLARAK ARTACAK

Erol Gündoğan, sıfır kilometre araç fiyatlarında döviz kurlarındaki yukarı yönlü hareketten kaynaklanan artışın etkisiyle, 2018 yılının ilk çeyreğinde ikinci el araçlara olan talebi artırdığını bildirdi.

Geçmiş dönemlerde özellikle model yılı geçişlerinde sıfır kilometre araç fiyatlarının yüzde 6-7 seviyesinde arttığını hatırlatan Gündoğan, "Fakat 2018 yılının ilk çeyreğinde kur etkisiyle beraber sıfır kilometre araç fiyatları yaklaşık yüzde 20 seviyelerinde artış gösterdi. Bu da tüketiciye ikinci el araçlarda ciddi avantaj sağladı. Sıfır kilometre araçlardaki fiyat artışı ikinci el araçlara da kademeli olarak yansıyacaktır ancak ikinci el araçlardaki fiyat avantajının bir süre daha devam edeceğini düşünerek ikinci el araç almak isteyenler için fırsatın hala devam ettiğini söyleyebiliriz." diye konuştu.

Gündoğan, "Geçtiğimiz yıllarda bayram tatili öncesinde tüketicilerin alım taleplerini öne çekmesi sebebiyle showroomlarımızda ekstra bir hareketlilik olurdu fakat bu yıl önceki yıllarda olan hareketliliği beklenen ölçüde göremedik." yorumunu yaptı.

SAHİBİNDEN SATILIK ARABALAR

Günün öne çıkan sahibinden satılık araba ilanlarını fiyatları ile sıraladık.

2017 yılında en çok satan otomobil markaları ve satış rakamları şöyle:

FERRARI - 1 adet satıldı
ASTON MARTIN - 3 adet satıldı
BENTLEY - 3 adet satıldı
DS - 9 adet satıldı
MASERATI - 9 adet satıldı
SMART - 9 adet satıldı
JAGUAR - 16 adet satıldı
INFINITI - 18 adet satıldı
LEXUS - 19 adet satıldı
SSANGYONG - 43
ALFA ROMEO - 60
LAND ROVER - 106
SUBARU - 107
PORSCHE - 127
MAZDA - 130
MINI - 136
KARSAN - 171
JEEP - 215
SUZUKI - 222
IVECO - 279
ISUZU - 313
VOLVO - 368
MITSUBISHI - 508
SEAT - 1.159
AUDI - 1.327
KIA - 1.340
BMW - 1.470
SKODA - 2.150
CITROEN - 2.406
MERCEDES-BENZ - 2.416
HONDA - 3.034
PEUGEOT - 3.069
NISSAN - 3.106
OPEL - 3.229
DACIA - 4.357
TOYOTA - 4.401
HYUNDAI - 5.358
FIAT - 9.100
FORD - 9.649
VOLKSWAGEN - 10.816
RENAULT: 11.029

 

 

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi