• $32,3666
  • 34,9614
  • 2325.19
  • 9067.37
19 Ocak 2021 Salı 21:20 | Son Güncelleme:

En iyi slayt yapma ve hazırlama programları neler? Powerpoint ile slayt gösterileri nasıl yapılır?

En iyi slayt yapma ve hazırlama programları neler" Powerpoint ile slayt gösterileri nasıl yapılır"

Slayt gösterileri PowerPoint sunumları, konu ne olursa olsun yararlıdır ve bir izleyiciye fikirlerin iletilmesine yardımcı olur. Yapmak isteyeceğiniz bir sonraki şey, sunum için hangi tasarımı istediğinize karar vermektir. Bunu yapmak için ise ister PowerPoint üzerinden ister photoshop programları Google Slides ve Mac kullanıcıları için Apple Keynote üzerinden slayt gösterilerleri düzenlemeniz mümkün. Peki Slayt gösterileri nasıl yapılır?

Slayt günlük hayatta eğitim alanları ve şirketlerde bir çok kişi tarafından sıklıkla kullandığı bir sistemdir. PowerPoint yada bir photoshop programı ile düzenlenen slayt gösterileri daha çok bir olayı tanıtmaya, göstermeye, istatistiksel bilgileri kolayca görüntülemesine veya şirketlerde eğitim için kullanılmasına yardımcı olabilir. İster bir konferansta sunum yapıyor olun, ister bir eğitim kurumunda ders verin yada bir şirkette eğitim verin slayt gösterileri bu konuda önemli ölçüde kolaylık sağlamaktadır.

SLAYT NASIL YAPILIR?

Slayt yapma becerilerinizi geliştirerek elinizde bulunan verileri bir topluluğa veya kuruma daha iyi bir şekilde anlatabilirsiniz.

Sunum hazırlamanın temel gereksinimlerinden araştırma tekniklerini geliştirmektir. DuckduckGo, Yandex ve Google gibi arama motorlarından yararlanarak slayt içeriğinizi hazırlayabilirsiniz. Ardından Microsoft PowerPoint kullanacaksanız aşağıdaki adımları takip edin.

Programı açtıktan sonra siyah kutucuk içerisinde bulunan Dosya sekmesine tıklayın. Ardından kullanmak istediğiniz temayı seçmek için yeşil kutucuğun içerisindeki alanı kullanın.

Kullanacağınız temayı belirledikten sonra Slayt nasıl yapılır? kısmında ilk aşamayı tamamlıyorsunuz. Mavi kutucuk içerisinde bulunan Ekle sekmesine tıklayarak fotoğraf, video, müzik, infografik, tablo gibi birçok seçeneğe hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Slayta yeni sayfa eklemek için solda bulunan sayfaya sağ tıklayarak Yeni Slayt seçeneğine tıklamanız yeterli olacaktır. Yeni sayfa ekledikten sonra isterseniz Tasarım sekmesi üzerinden şablonunuzun haricinde bir sayfa tasarımı seçebilirsiniz.

Yeni Slayt seçeneğinin altında bulunan Düzen seçeneği sayesinde sayfanın yerleşimini hızlı bir şekilde değiştirebilirsiniz. Bu sayede kullanacağınız materyalleri daha nizami bir şekilde yerleştirebilir, açıklama satırlarınızı daha hızlı özelleştirebilirsiniz.

emel işlemlerin haricinde sunumunuzda kullanmak istediğiniz materyallere göre sayfa sayısını ve düzeni belirledikten sonra içeriğinizi oluşturmaya başlayabilirsiniz. PowerPoint haricinde Google Slides ile de hızlı bir şekilde slayt hazırlayabilirsiniz. Böylece Slayt nasıl yapılır? sorusunu cevaplamış olduk.

SLAYT PROGRAMLARI – EN İYİ SLAYT PROGRAMI HANGİSİ?

Slayt yapma denildiğinde akıllara Microsoft PowerPoint geliyor olsa da, çeşitli alternatifler bulunuyor. Herhangi bir program yüklemeden tamamen internet üzerinden slayt hazırlama imkanı sunan Google Slides son zamanda oldukça popüler. Bunun yanı sıra Google Slides, Apple Keynote, Slidedog ve Visme gibi programlar ile slayt hazırlama evrelerini hızlı bir şekilde tamamlayabilirsiniz. Ayrıca Prezi, Zoho ve Clideo gibi web sitelerinden yararlanabilirsiniz.

En iyi slayt programı hangisi? Yıllardır devam eden alışkanlıklar nedeniyle bu soruya genelde PowerPoint cevabı veriliyor. Ancak, Google Slides ve Mac kullanıcıları için Apple Keynote yenilikçi özellikleri ile dikkat çekiyor.

Microsoft Office lisansınız yoksa alternatif olarak Google Slides’ı tercih etmeniz birçok konuda avantaj sağlayacaktır. Google Slides ücretsiz olarak sunulan bir özellik olduğu ve birçok kişi tarafından aktif olarak kullanıldığı için Office ürünlerine göre daha fazla avantaja sahip.

SLAYT HAZIRLAMANIN PÜF NOKTALARI NELERDİR?

Slayt hazırlarken yapmanız gereken şeylerden en önemlisi görselliğe önem vermektir. Araştırdığınız konuda bulduğunuz infografik, grafik ve çeşitçi fotoğrafları dinleyiciyi sıkmayacak şekilde slayta eklemelisiniz.

Yapacağınız sunum için belli bir zaman aralığı yoksa araştırdığınız konunun derinliğine göre slaytın sayfa sayısını hesaplamalı ve her sayfa için kendinize belli bir süre belirlemelisiniz. Ayrıca anlatımı yapılacak konuya göre slayt temanızı belirlemeniz dinleyicinin slayt ekranına daha iyi konsantre olmasını sağlayacaktır.

PowerPoint veya benzeri slayt yapma programı kullanıyorsanız sunum yapacağınız bilgisayarda hangi sürümün olduğuna dikkat etmeniz gerekmektedir. Aksi takdirde slayt konusunda sorun yaşayabilirsiniz. Bu sebepten dolayı her yerden erişilebilir olan slayt hazırlama sitelerini kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı