• $ 5,3059
  • € 6,0104
  • 228
  • 101.728
Haber hattı
0530 708 54 54
Haber hattı
0530 708 54 54
Reklamı Kapat

Kırmızı et üretimi dördüncü çeyrekte azaldı

Toplam kırmızı et üretimi 2018 yılının dördüncü çeyreğinde yüzde 23,5 azalarak 259 bin 672 ton olarak tahmin edildi.

x

 Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2018 yılı dördüncü çeyrek (Ekim-Aralık) dönemi kırmızı et üretim istatistiklerini açıkladı. Buna göre; toplam kırmızı et üretimi kurban bayramının gerçekleştiği bir önceki çeyreğe göre yüzde 23,5, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 12,1 oranında azaldı. Toplam kırmızı et üretimi içinde sadece kesimhanelerde üretilen kırmızı et miktarı ise 185 bin 324 ton olarak gerçekleşti.

  Sığır eti üretimi 239 bin 703 ton olarak tahmin edildi
 Sığır eti üretimi bir önceki çeyreğe göre yüzde 21,8, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 7,8 oranında azaldı.

  Koyun eti üretimi 17 bin 902 ton olarak tahmin edildi
 Koyun eti üretimi bir önceki çeyreğe göre yüzde 37,3, bir önceki yılın aynı çeyreğine göre yüzde 31,2 oranında azaldı.

(İHA)

Son dakika haberleri, son dakika haber, son dakika gelişmeleri
Son dakika haberleri

Üsküdar Belediyesi´nde görev yapan bir temizlik işçisinin, köpekle olan dostluğu izleyenlerin içini

Temizlik işçisi ve sokak köpeğinin içleri ısıtan dostluğu

İşsizlik maaşı için şart koşulan 120 günlük 'prim ödeyerek sürekli çalışma' maddesi değiştiriliyor

Hayalleri uğruna mesleğinden vazgeçerek kuklabaz oldu

1896 yılından bugüne tarihi fotoğraf makineleri

Maksat Yarışmak Olsun - 15 Şubat 2019

Ataman ile Devr-i Alem - San Miguel - Meksika - 31 Aralık 2018

Diyet Günlüğü - 15 Şubat 2019