• $32,3695
  • 35,038
  • 2325.22
  • 9114.42
28 Mart 2021 Pazar 07:00 | Son Güncelleme:

Eğitimde dijital devrim: 3D ders, uzaktan sınav

Eğitimde dijital devrim: 3D ders, uzaktan sınav
- ÖZGÜL ÖZTÜRK

Kovid-19, eğitim sektöründe de dijital dönüşüm rüzgarını başlattı. Öğrencilere uzaktan en başarılı eğitimi vermek için yarışan girişimciler, 3 boyutlu ders anlatımı ve online sınav gibi başarılı yazılımlara imza atıyor.

18 milyon öğrenci pandemi nedeniyle tam 1 yıldır uzaktan eğitim görüyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'a göre pandemi bitse de uzaktan eğitim kalıcı hale gelecek. Hal böyle olunca hem özel hem de kamu okulları dijital dönüşüm yatırımlarına hız verdi. 68 bin 500 örgün eğitim kurumu ve 203 üniversiteden oluşan bu dev pastadan pay almak isteyen yerli ve yabancı girişimciler ise öğrenciler için en verimli dijital eğitim yazılımlarını hayata geçirmek için harekete geçti.

YAŞAYARAK ÖĞRETİYOR

Dersleri fiziki sınıflardan dijital platformlara taşıyan bu programlar arasında online sınav yapılmasını sağlayan da var, 3D teknolojisiyle gerçeğe yakın eğitim deneyimi yaşatan da... Sanal ve artırılmış gerçeklik unsurlarını bilgisayarda bir araya getiren teknoloji firması zSpace, sunduğu donanım, yazılım ve eğitim içerikleriyle öğrencilere akılda kalıcı bir öğrenme modeli sunuyor.

zSpace Türkiye Müfredat ve Eğitim Tasarım Uzmanı Elif Çilek Ataman, "Z kuşağı artık görerek, dokunarak öğrenmeyi seçiyor. Firmamız, globaldeki eğitim sistemlerini Türkiye'ye getirerek, geliştirdiği özel yazılımlarla yerel müfredata uygun hale getiriyor. zSpace uygulamalarıyla öğrenciler, fizik, kimya, biyoloji, matematik ve coğrafya derslerini 3 boyutlu eğitim içeriklerini ve duyusal uyaranları kullanarak öğreniyor. Bu programlar sayesinde öğrenciler derslere aktif olarak katılıyor ve yaşayarak öğreniyor" dedi. Öğrenciler zSpace kalemini kullanarak ve 3 boyutlu gözlüğünü takarak kalbin kapakçıkları arasında gezinebiliyor, sanal deneyler yapabiliyor.

ÖZEL DERS ALMAK İSTEYENLERİ BULUŞTURUYOR

OnlIne veya yüz yüze özel ders almak ve vermek isteyenleri tek bir platformda buluşturan 'Gouru' uygulamasıyla da kullanıcılar okul derslerinin yanı sıra müzik, spor, yabancı dil, sanat, bilgisayar olmak üzere toplam altı ana kategori ve 37 alt kategorideki derslere ulaşabiliyorlar. Gouru Kurucusu Kerem Kırtıl, şu ana kadar 5 binin üzerinde kullanıcıya ulaşan uygulamayı yurt dışına açmayı hedeflediklerini söyledi. PHI Corporate ise üniversiteler için farklı seçeneklere sahip online sınav modelleri sunuyor. PHI Corporate Yönetici Ortağı ve Yazılım Uzmanı Engin Ören, yüzde 99 başarı oranına sahip sistemlerinde öğretim üyelerinin öğrencilerine açık uçlu, resimli, video görüntülü, dosya yüklemeli gibi farklı şekillerde online sınav yapabildiklerini söyledi.

SON TEKNOLOJİLER FUARDA SERGİLENECEK

Tarsus Turkey tarafından 27-29 Mayıs'ta İstanbul'da düzenlenecek GESS Türkiye Eğitim Teknolojileri ve Çözümleri Fuarı'nda eğitim sektöründeki son teknolojiler görücüye çıkacak. 100'ün üzerinde firmanın katılımıyla 10 bin metrekare alanda yapılacak fuar, 3 binden fazla satın almacıya ev sahipliği yapacak. Fuarda EdTech-AI, AR, Kodlama, VR, E-Öğrenme sistemleri tanıtılacak.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi