Burgazada (F-513) Haziran-Eylül arasında donanmaya teslim edilecek
Yerli savaş gemisi üretmek amacıyla başlatılan MİLGEM Projesi, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin en önemli projelerinden biri olarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın liderliğinde yürütülüyor. Projenin üçüncü gemisi olan Burgazada (F-513) ilk seyrine çıktı, Haziran-Eylül arasında teslimatı hedefleniyor.
Türk Deniz Kuvvetleri modern sistemlerle donanmaya ve gücüne güç katmaya devam ediyor. Yerli savaş gemisi üretmek amacıyla başlatılan MİLGEM Projesi, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en önemli projelerinden biri olarak Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın liderliğinde yürütülüyor.
2/9
Bu amaçla üretilen ada sınıfı korvetlerden üçüncüsü Burgazada, 18 Haziran 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle denize indirildi.
3/9
Savunma Sanayi Müsteşarlığı sosyal medya hesabı Twitter’dan, Burgazada’nın (F-513) ilk seyrine çıktığını açıkladı. Burgazada’nın Haziran-Eylül arasında teslimatı hedefleniyor.
4/9
2 BİN 400 TON AĞIRLIĞINDA
Korvet 99,5 metre boyunda, 14,4 metre genişliğindeki gemi, 2 bin 400 ton ağırlığında bulunuyor. Su üstünde saatte 29 deniz mili üzerinde sürat yapabilen gemide, 35 megavat güce erişen gaz türbini ve dizel makinelerle çift pervaneden oluşan sevk sistemi yer alıyor.
5/9
Burgazada, 18 Haziran 2016 tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da katıldığı törenle denize indirildi.
6/9
6 BİN 486 KM MENZİLE SAHİP
İntikal sürati ile ikmal ve yakıt desteksiz 3 bin 500 deniz mili yani 6 bin 485 kilometre seyir menziline sahip gemi, 10 gün denizde kalabilme özelliğe göre tasarlandı.
7/9
Bu şekilde ekonomik sürat olan saatte 15 deniz mili yani saatte 28 kilometre süratle 9 günde, saatte 29 deniz mili yani saatte 54 kilometre üzeri süratle 5 günde Aden Körfezi'ne intikal edebiliyor.
8/9
10 TONLUK HELİKOPTER İÇİN HERŞEY VAR
Korvet, 10 tonluk helikopter için gerekli platform, hangar ve kapsamlı destek ekipmanlarına sahip şekilde sahip inşa edildi.
9/9
Burgazada Korveti, su üstü harbi, deniz altı savunma harbi, hava savunma harbi, keşif gözetleme, komuta kontrol, asimetrik savunma harbi görevlerini icra edebiliyor.