• $32,3818
  • 35,0771
  • 2326.18
  • 9138.22
5 Aralık 2021 Pazar 09:13 | Son Güncelleme:

Bitcoin fiyatları ne kadar, düşüş nedeni nedir? Bitcoin nedir, düştü mü, yükselişte mi?

Bitcoin fiyatları ne kadar, düşüş nedeni nedir" Bitcoin nedir, düştü mü, yükselişte mi"

Bitcoin fiyatı, diğer kripto para birimleriyle birlikte düştü. Yatırımcılar, omicron koronavirüs varyantının yayılmasıyla sarsılan finansal piyasalarla daha riskli bahisleri değerlendirirken, Bitcoin Cumartesi günü daha geniş bir kripto para birimi olarak düşüşe geçtiği belirtildi. Peki Bitcoin nedir, düştü mü, yükselişte mi? Bitcoin fiyatları ne kadar, düşüş nedeni nedir?

Bitcoin, kâr elde etme ve makro ekonomik kaygıların bir araya gelmesiyle kripto para birimlerinde yaklaşık bir milyar dolarlık satışı tetiklediği için Cumartesi günü değerinin beşte birini kaybetti. Söz konusu kripto paraya yatırım yapanlar yada bu para birimi ile yeni tanışanlar internet aramalarında "Bitcoin nedir, düştü mü, yükselişte mi? Bitcoin fiyatları ne kadar, düşüş nedeni nedir?" sorularına yanıt aramaya başladı.

Bitcoin fiyatları değim yerindeyse çakıldı! Bitcoin, küresel pazar sinirleri gerginken değer olarak %22'ye kadar düşüş yaşandı. Kripto para veri platformu Coingecko'ya dayanarak, izlediği 11.392 madeni paranın piyasa değeri yaklaşık %15 düşüşle 2.34 trilyon dolara düştü. Bitcoin geçen ay 69.000 dolarlık rekor seviyeye ulaştığında, bu değer kısaca 3 trilyon doları geçmişti.

Kripto para piyasaları hafta sonuna sert düşüşle girdi. Bitcoin'in fiyatı 42 bin dolar seviyesine kadar geriledi. Etherium ise yüzde 20'ye yakın düşüş kaydetti.

Kripto para piyasaları için hafta sonu sert düşüşlerle başladı. Bitcoin 42 bin dolar seviyelerini test etti.

Gün içinde yüzde 20'den fazla düşüş gören Bitcoin 42 bin dolar seviyesine kadar geriledi. Piyasadaki volatilite de dikkat çekti. Buna göre Bitcoin fiyatı 53 bin ile 42 bin dolar arasında dalgalandı.

Piyasa hakimiyeti bakımından ikinci sıradaki Etherium de yüzde 20'ye yakın düşüş kaydetti. Etherium 3 bin 500 doların altını test etti.

BITCOIN NE KADAR OLDU?

Bitcoin (BTC) fiyatı son 3 ayda rekor kırarak 70 bin dolar bandını zorladıktan sonra 4 Aralık günü tarihi bir düşüş yaşayarak 42 bin dolara kadar geriledi. Günlük değer kaybı yüzde 20'yi bulan Bitcoin'de böylelikle 15 Mayıs'ta 33 bin dolara inilen hareketin ardından en sert volatilite yaşandı.

Analistler tarafından kritik seviye olarak gösterilen 46 bin dolarlık 200 günlük hareketli ortalamanın da altına inen BTC daha sonra kısmen toparlayarak 48 bin dolara yükseldi. 3500 dolara kadar gerileyen Ethereum da yeniden 4 bin doları zorluyor.

ByBit verilerine göre düşüşte 735 milyon dolarlık BTC uzun pozisyon likidite edilirken, saatlik hacim 1.3 milyar dolara kadar çıktı. Bitcoin piyasasının büyüklüğü ise 1 trilyon doların altına indi.

2 aylık uzun bir boğa trendinde bulunan Bitcoin'in düşüşüyle birlikte altcoinlerde de toplam 200 milyar doları aşan bir kayıp yaşandı. Shiba, Solano, Cardano, Avax, Tron gibi coinler yüzde 15-20 arasında düşerken Doge, Polkadot, Ripple gibi coinlerde yüzde 25 civarı sert düşüşler görüldü.

BİTCOİN NEDEN DÜŞÜYOR?

Kripto para piyasasındaki düşüşle ilgili analistler iki gelişmeyi ön plana çıkarıyor. Bazı analistler birkaç aydır devam eden yükselişin ardından bir düzeltmenin beklendiğini belirtirken, Fed'in enflasyondaki geçicilik vurgusunu terk edip varlık azaltımını hızlandırması ve 2022'de yapması beklenen faiz artışlarının varlık fiyatlarını etkilediğine dikkat çekiyor.

Öte yandan, ABD'de piyasa yapıcıların önde gelen kripto para borsaları FTX, Binance, Coindesk üst düzey yöneticilerinin Temsilciler Meclisi Mali Hizmetler Komitesi'nde ifadeye çağırmasının da endişe yaratmış olabileceği düşünülüyor. Komite'nin Başkanı Maxine Waters, düzenlenmemiş bir piyasa olması nedeniyle kripto paralara karşı eleştirileriyle biliniyor.

BİTCOİN NEDİR BASİT ANLATIM?

En kısa teknik tanımı ile Bitcoin, kişiden kişiye ödemelere imkan tanıyan, merkezsiz, elektronik ödeme sistemidir. ... Bitcoin, kişilerin herhangi bir üçüncü kurum ya da kuruluşa, yani bankalara ve finansal kurumlara, ihtiyaç duymadan para transferi yapabilmesini sağlayan sistemdir.

BİTCOİN ASIL AMACI NEDİR?

Karanlık bir dünyadan gerçek dünyaya çıkan kara para dünyanın en değerli parası haline geldi. Bugün ülkelerde yasaklanması konuşulan Bitcoin ve altcoin'lerin hala en çok kullanıldığı alan Deep Web. Zaten paranın da ana kullanım amacı kripto şekilde illegal ya da vergisiz yapılan çalışmalarda değerlendirmek.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi