• $32,3732
  • 34,9829
  • 2325.21
  • 9079.97
8 Kasım 2018 Perşembe 01:33 | Son Güncelleme:

TOKİ ev alma başvuru şartları koşulları 2018 TOKİ konut nasıl alınır aylık 269 TL taksitle

TOKİ ev alma başvuru şartları koşulları 2018 TOKİ konut nasıl alınır aylık 269 TL taksitle

TOKİ, yurdun birçok bölgesinde konut yapımına tüm hızıyla devam ediyor. Başvurular için geri sayım başlarken şehit ve gazi aileleri, engelli ve emekli vatandaşlara öncelik tanınacağı bildirildi. Peki aylık 269 TL taksitle alınabilecek Başbakanlık Toplu Konutlar İdaresi (TOKİ) başvuruları ne zaman başlayacak? 2018 en düşük TOKİ Konut fiyatları ne kadar? TOKİ konut ödemeleri nasıl yapılıyor? İşte, TOKİ projesine başvuru, satış ve ödemesine dair merak edilen bütün soruların cevaplar... TOKİ; dar ve orta gelir düzeyine sahip olan kişilerin konut edinmesi amacıyla uygun fiyatlı evler tasarlayan kurumdur. TOKİ 81 ilde tam zamanlı olarak çalışmaktadır. TOKİ’nin amacı hızlı bir şekilde yükselmekte olan nüfus için gerekli konut ihtiyacını karşılamaya yöneliktir. TOKİ projesi; Türkiye genelinde hem uygun fiyatlı bir şekilde kişileri ev sahibi yapmayı hem de işsizlik sorununa hatırı sayılır rakamlarda etki etmeyi başarmıştır. Sizde tokiden ev almak istiyorum diyenlerdenseniz şartları bilmeniz gereklidir. TOKİ başvurusu yaparken, değerlendirilebilmeniz için bir takım belgelere ihtiyacınız vardır. Bu belgelerin incelenmesi ardından TOKİ sizi kuraya dahil eder ya da etmez. Nedenlerini kuruma yazdığınız bir dilekçe ile öğrenmeniz de mümkündür.

Başbakanlık Toplu Konutlar İdaresi (TOKİ) Türkiye genelindeki evleri satışa sunmaya hazırlanıyor. Dar ve orta gelirliler için inşasına başlanan konutlar için başvuru ve kura tarihleri ve ücretleri belli oldu. İşte aylık 269 TL taksitle alınabilecek TOKİ evleri... TOKİ için başvurular evin bulunduğu il ve ilçedeki Halkbank ve Ziraat Bankası şubeleri üzerinden gerçekleştirilir. Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalanarak başvuru gerekleri yerine getirilir. Daire bedelinin yüzde 10’u kadar peşinat alınır. Peşinat bedelinin binde 5’i oranında banka komisyonu kesilir. Banka komisyonundan yüzde 5 vergi alınır. Tüm bedeller taksitlendirilebilirken, evi alan katılımcıların 14 gün içinde cezasız cayma hakkı saklı tutulur. Borç tutarı ve aylık taksitleri her yılın Ocak ve Temmuz aylarında memur maaş artışlarına göre zamlanarak yeniden hesaplanır. TOKİ başvurusu yaparken, değerlendirilebilmeniz için bir takım belgelere ihtiyacınız vardır. Bu belgelerin incelenmesi ardından TOKİ sizi kuraya dahil eder ya da etmez. Nedenlerini kuruma yazdığınız bir dilekçe ile öğrenmeniz de mümkündür. TOKİ kurasında size ev çıkması halinde; TOKİ idaresi tarafından size verilecek tarihlerde, kura sırasında belirlenen konut için gerekli olan ilk peşinat ödemesini yapmanız ve sözleşmeyi imzalamanız gereklidir. Bu gereklilikleri yerine getirmemeniz halinde TOKİ size verdiği evi iptal edecek ve yedek kura çekimlerinden birine evi devredecektir. Kurada evi almaya hak kazanan kişiler için TOKİ tarafından sadece bir kere satış sözleşmesi düzenlenmektedir. Bu sözleşmenin bir kere daha tekrarlanma ya da başka bir TOKİ projesinde size yeni bir proje açma durumu söz konusu değildir.

Afyon Dazkırı

Konut Sayısı: 21

Son Başvuru Tarihi: 31/12/2018

Başlangıç Taksidi (TL): 334 

Başlangıç Fiyatı (TL): 100.260 

Amasya Göynücek

Konut Sayısı: 52

Son Başvuru Tarihi: 31/12/2018

Başlangıç Taksidi (TL): 602

Başlangıç Fiyatı (TL): 135.616

Bilecik Osmaneli

Konut Sayısı: 6

Son Başvuru Tarihi: 31/12/2018

Başlangıç Taksidi (TL): 811

Başlangıç Fiyatı (TL): 182.560

Başbakanlık Toplu Konutlar İdaresi (TOKİ) 

Çankırı Kurşunlu

Konut Sayısı: 4

Son Başvuru Tarihi: 31/12/2018

Başlangıç Taksidi (TL): 310

Başlangıç Fiyatı (TL): 93.090

Çankırı Merkez

Konut Sayısı: 99

Son Başvuru Tarihi: 31/12/2018

Başlangıç Taksidi (TL): 575

Başlangıç Fiyatı (TL): 138.190

Denizli Baklan Merkez 

Konut Sayısı: 77

Son Başvuru Tarihi: 31/12/2018

Başlangıç Taksidi (TL): 355

Başlangıç Fiyatı (TL): 106.774

Denizli Tavas

Konut Sayısı: 20

Son Başvuru Tarihi: 31/12/2018

Başlangıç Taksidi (TL): 524

Başlangıç Fiyatı (TL): 107.296

Gaziantep Islahiye

Konut Sayısı: 380

Son Başvuru Tarihi: 28/12/2018

Başlangıç Taksidi (TL): 402

Başlangıç Fiyatı (TL): 120.750

Hatay Payas

Konut Sayısı: 937

Son Başvuru Tarihi: 30/11/2018

Başlangıç Taksidi (TL): 269

Başlangıç Fiyatı (TL): 64.769

Kahramanmaraş Pazarcık

Konut Sayısı: 119

Son Başvuru Tarihi: 31/12/2018

Başlangıç Taksidi (TL): 591

Başlangıç Fiyatı (TL): 120.941

Karabük Safranbolu

Konut Sayısı: 7

Son Başvuru Tarihi: 31/12/2018

Başlangıç Taksidi (TL): 530

Başlangıç Fiyatı (TL): 108.468

Kastamonu Taşköprü

Konut Sayısı: 204

Son Başvuru Tarihi: 31/12/2018

Başlangıç Taksidi (TL): 397

Başlangıç Fiyatı (TL): 119.321

Kayseri Bünyan

Konut Sayısı: 6

Son Başvuru Tarihi: 31/12/2018

Başlangıç Taksidi (TL): 318

Başlangıç Fiyatı (TL): 95.439

TOKİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

TOKİ için başvurular evin bulunduğu il ve ilçedeki Halkbank ve Ziraat Bankası şubeleri üzerinden gerçekleştirilir. Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalanarak başvuru gerekleri yerine getirilir. Daire bedelinin yüzde 10’u kadar peşinat alınır. Peşinat bedelinin binde 5’i oranında banka komisyonu kesilir. Banka komisyonundan yüzde 5 vergi alınır. Tüm bedeller taksitlendirilebilirken, evi alan katılımcıların 14 gün içinde cezasız cayma hakkı saklı tutulur. Borç tutarı ve aylık taksitleri her yılın Ocak ve Temmuz aylarında memur maaş artışlarına göre zamlanarak yeniden hesaplanır.

TOKİ’den konut nasıl alınır?

TOKİ; dar ve orta gelir düzeyine sahip olan kişilerin konut edinmesi amacıyla uygun fiyatlı evler tasarlayan kurumdur. TOKİ 81 ilde tam zamanlı olarak çalışmaktadır. TOKİ’nin amacı hızlı bir şekilde yükselmekte olan nüfus için gerekli konut ihtiyacını karşılamaya yöneliktir. TOKİ projesi; Türkiye genelinde hem uygun fiyatlı bir şekilde kişileri ev sahibi yapmayı hem de işsizlik sorununa hatırı sayılır rakamlarda etki etmeyi başarmıştır. Sizde tokiden ev almak istiyorum diyenlerdenseniz şartları bilmeniz gereklidir.

TOKİ’ye başvuru şartları nelerdir?

TC vatandaşı olmak,
Başvuru yapacağınız ilin ya da ilçenin içerisinde en az 1 senedir yaşıyor olmanız ve bu yerde nüfus kaydınızın bulunması,
Daha önce TOKİ aracılığı ile konut almamış ya da kredi kullanmamış olmanız,
Birinci derece aile yakınlarının bir konut sahibi olmaması,
Maksimum 2600 geliriniz olması şartları aranmaktadır.
Bir aileden sadece bir başvuru gerçekleşmesi gerekmektedir, TOKİ herhangi bir şekilde şans arttırmak için yapılan birden fazla başvuruyu kabul etmemektedir. Şehit ve Gazi yakınlarına, engellilere özel başvuru şartları olduğu ve bu kişilere öncelik tanındığı da bilinmelidir.

TOKİ başvurusu için gerekli belgeler nelerdir?

TOKİ başvurusu yaparken, değerlendirilebilmeniz için bir takım belgelere ihtiyacınız vardır. Bu belgelerin incelenmesi ardından TOKİ sizi kuraya dahil eder ya da etmez. Nedenlerini kuruma yazdığınız bir dilekçe ile öğrenmeniz de mümkündür.

Kimlik fotokopisi

Şehit yakınları için hak sahipliği belgesi,

Engelli bireyler için sağlık durumunu ortaya koyan heyet raporu,

Emekli vatandaşlar için de emekli kimlik belgesi gerekmektedir.

Bu belgeler ile TOKİ’ye gitmeniz halinde sizin için kayıt formu oluşturulur ve kuraya katılmaya hak kazanırsınız.

TOKİ Kurası Nasıl Çekilir?

Şehit aileleri için ayrıcalık tanınır ve bu kişiler direkt olarak konut alma hakkına sahiptir, sadece kura ile hangi konutta oturacakları belirlenir, Engelli vatandaşlar için TOKİ projelerinden %5 konut ayrılmaktadır, bu konutlar üzerinde hak sahibi olacak kişiler için bir kura çekilişi yapılır. Kurada çıkmayan kişiler tekrardan diğer çekilişlere de katılır,

Emekli olan kişiler için TOKİ projesi dahilinde bulunan konut sayısının %25’i ayrılır ve kura çekilerek bu dilim üzerindeki hak sahibi olan kişiler belirlenir ve bu kurada seçilmeyen kişiler de bir sonraki kurada yeniden çekilişe dahil olur,

TOKİ kurasında size ev çıkması halinde; TOKİ idaresi tarafından size verilecek tarihlerde, kura sırasında belirlenen konut için gerekli olan ilk peşinat ödemesini yapmanız ve sözleşmeyi imzalamanız gereklidir. Bu gereklilikleri yerine getirmemeniz halinde TOKİ size verdiği evi iptal edecek ve yedek kura çekimlerinden birine evi devredecektir. Kurada evi almaya hak kazanan kişiler için TOKİ tarafından sadece bir kere satış sözleşmesi düzenlenmektedir. Bu sözleşmenin bir kere daha tekrarlanma ya da başka bir TOKİ projesinde size yeni bir proje açma durumu söz konusu değildir.

TOKİ kurasından ev alma hakkı kazanan kişiler peşinat olarak alacakları konutun %10’luk kısmını ödemek zorundadırlar. 240 ay taksitli olarak sabit bir şekilde bölünen ödemeler ile konut parası tahsil edilir. Peşinat verildikten sonraki ay ilk taksit tutarı alınır.

TOKİ’den konut almanız halinde borçlar bitene kadar devretmeniz mümkün değildir,

Konut içerisinde kuraya katılan kişinin oturması zorunludur, kişinin yakınlarından birinin oturduğu ya da evin kiralandığı öğrenilirse konut sözleşmesi iptal edilir,

Kişiler gerçek olmayan beyanlarda bulunur ve TOKİ projesinden konut alma hakkı elde ederlerse; sözleşmeler fes edilir ve kişinin ödediği para masraflar içerisinden çıkarılarak kişiye faiz uygulanmadan geri verilir.

TOKi enflasyonu yüzde 4’e sabitledi 

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, alt gelir grubuna yönelik daha önce satılan konutlarda altı ayda bir yapılan dönemsel artış oranını 2019 yılı için yüzde 4’e sabitlediklerini belirtti. Turan, alt gelir grubu konutlarında 2019 yılında ocak ayında yüzde 4 ve temmuz ayında yüzde 4 olmak üzere yıllık yüzde 8’lik bir artış oranının uygulanacağını aktardı. 

TAVAN UYGULANIYOR 

Turan, orta gelir grubuna yönelik konutlarda altı ayda bir yapılan artış oranının yüzde 5’e, arsa satışlarında ise yüzde 6’ya sabitlendiğini belirtti. Dönemsel Artış Tavan Oranları uygulamasına geçtiklerini aktardı.

Yoğun talep geldi

Turan gelen yoğun talep neticesinde dönemsel artış oranlarını 2019 yılı için sabitlediklerini belirtti. Turan, “Alt gelir grubunda satışını yaptığımız konutlarımız hane halkı geliri en fazla 4500 TL olan vatandaşlarımıza yöneliktir” dedi.

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür