• $32,3802
  • 34,99
  • 2326.07
  • 9090.15
21 Ocak 2021 Perşembe 09:50 | Son Güncelleme:

Ocak ayı evde bakım maaşı yatan iller hangileri? Evde bakım maaşı yatan iller 21 Ocak 2021 belli oldu!

Ocak ayı evde bakım maaşı yatan iller hangileri" Evde bakım maaşı yatan iller 21 Ocak 2021 belli oldu!

Evinde ağır hasta, yaşlı ve bakıma muhtaç kişilerin bakımını üstlenen vatandaşların faydalandığı evde bakım maaşları her ay il il olarak yapılıyor. 21 Ocak 2021 evde bakım maaşı yatan iller hangileri? Ocak ayı evde bakım maaşı yatan iller güncel liste yayında mı? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu. İşte tüm merak edilenler...

Evde bakım maaşı ödemeleri güncel olarak takip ediliyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından evde bakım maaşı ödemeleri il il gerçekleştiriliyor. 21 Ocak 2021 evde bakım maaşı yatan iller hangileri? Ocak ayı evde bakım maaşı yatan iller güncel liste yayında mı? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu. Bakıma muhtaç, ihtiyacı olan engelliler ile yaşlı bireylerin ihtiyaçlarının karşılanması için evde bakım maaşı veriliyor. 

21 OCAK 2021 EVDE BAKIM MAAŞI YATAN İLLER HANGİLERİ?

21 Ocak itibariyle ödemeler 39 ilde yapılmaya başlandı. İşte evde bakım maaşı yatan iller listesi...

1- Tokat

2- Bilecik

3- Uşak

4- Mersin

5- Konya

6- Van

7- Manisa

8- İstanbul

9- Ankara

10- Şanlıurfa

11- Aksaray

12- Şırnak

13- Sakarya

14- Zonguldak

15- Samsun

16- Karabük

17- Ordu

18- Diyarbakır

19- Bolu

20- Aydın

21- Kırklareli

22- Antalya

23- Isparta

24- Hatay

25- Afyonkarahisar

26- Kocaeli

27- İzmir

28- Bursa

29- Adana

30- Edirne

31- Kars

32- Muğla

33- Düzce

34- Erzincan

35- Niğde

36- Kayseri

37- Balıkesir

38- Erzurum

39- Osmaniye

EVDE BAKIM MAAŞI 2021 NE KADAR OLDU?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2020 yılı ve Aralık ayına ilişkin enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre, memur, sözleşmeli personel ve memur emeklilerin aylıklarına yapılacak zam oranları da belli oldu.

2021 yılının Ocak ayından itibaren yaşlılık maaşı ödemeleri zamlı olarak hesaplara yatacak. Evde bakım parası ise 1.544 lira 61 kuruştan 1,658 lira 19 kuruşa çıktı.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA EKRANI

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMA NASIL YAPILIR?

Evde Bakım aylığı ödemelerini E Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile E Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve tıklayın. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.

EVDE BAKIM AYLIĞI NEDİR?

Bakıma muhtaç olduğu gerekli belgelerde kanıtlanmış hastalara bakan kişilere hasta bakım parası veriliyor. Tutarı bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3'ünden az olan bakıma muhtaç engellilerin bakımını üstlenen akrabası, vasisi gibi üçüncü kişilere ödenen aylığa evde bakım aylığı deniyor.

EVDE BAKIM PARASI KİMLERE VERİLİR?

Evde bakım maaşı üveyler de dahil olmak üzere bakıma muhtaç engellinin; eşi, çocukları ile çocuklarının eşleri, ana ve babası ile bunların ana ve babası, torunları ile torunlarının eşleri, kardeşleri ile kardeşlerinin eşleri, kardeşlerinin çocukları ile kardeş çocuklarının eşleri, eşinin ana ve babası, eşinin kardeşleri, eşinin kardeşlerinin eşleri ile çocukları, amcaları ve amcalarının eşleri, amca çocukları ile bunların eşleri, halaları ile halalarının eşleri, hala çocukları ile bunların eşleri, dayıları ve dayılarının eşleri, dayı çocukları ile bunların eşleri, teyzeleri ve teyzelerinin eşleri, teyze çocukları ile bunların eşlerinin engellinin bakımını sağlaması durumunda veriliyor.

EVDE BAKIM MAAŞI ALMA ŞARTLARI NEDİR?

– Evde bakım ücreti/evde bakıma destek yardımından yararlanabilmek için hastanelerden alınacak 16.12.2010 tarih ve 27787 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanan” Özürlülük Ölçütü, Sınıflandırması ve Özürlülere Verilecek Sağlık Kurulu Raporları Hakkında Yönetmelik” kapsamında alınan Engelli Sağlık Kurulu Raporlarında engel oranı % 50 ve üzeri olup ağır engelli EVET- HAYIR bölümünde EVET ibaresi olması gerekmektedir.

– Özürlü kişinin başkasının yardımı ve bakımı olmadan hayatını devam ettiremeyecek düzeyde olması gerekiyor.

– Her ne ad altında olursa olsun her türlü gelirler toplamı esas alınmak suretiyle; kendilerine ait veya bakmakla yükümlü olunan birey sayısına göre kendisine düşen ortalama aylık gelir tutarının, bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3’ünden daha az olduğunun bakım raporu ile tespit edilmesi gerekmektedir. (Aile bireylerinin hesaplanmasında üvey evlatlar, vatani görevini yapmakta olan bireylerde sayılmaktadır. Ayrıca, aile bireylerinin geliri toplamında üniversitede okumakta olan bireylerin almış olduğu öğrenci kredisi ve burslar miktarı ne olursa olsun gelir kapsamı dışında tutulmaktadır.)

– 30.07.2006 tarih 26244 sayılı “Bakıma Muhtaç Engellilerin Tespiti ve Bakım Hizmeti Esaslarının Belirlenmesine İlişkin Yönetmelik” kapsamında bakım ihtiyacı olan engelli koşullarına sahip olmak.

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı