3 Kasım 2018 Cumartesi 00:55 | Son Güncelleme:

Vahşi ve çekici desenlerin istilası

Vahşi ve çekici desenlerin istilası

ÜMİT TEMURÇİN

umittemurcin@gmail.com

Sonbahar/kış sezonu zengin ürün alternatifleriyle oldukça çekici ama bu senenin modası hiç şüphesiz hayvan baskıları. Kadınların feminen ruhunu daha da tetiklediğini düşündüğüm bu ürünler için aklımda büyük bir soru işareti var. Gerçek derileri mi yoksa suni versiyonlarını mı tercih edeceksiniz?

KADINLARIN HAYVAN DESENİNE ZAAFI

Biz yazı yaşarken dünya moda haftalarında izlediğimiz F/W 18 koleksiyonlarından deri ve hayvan desenlerinin ön planda olduğunu hepimiz  görmüştük. Doğrusunu söylemek gerekirse, kadınları bu denli etkisi altına alacağını pek düşünmemiştim. Lüks markaların yansımalarından benzer örnekler gördüğümüz perakende devi markaların sunduğu uygun fiyat politikasıyla şu an sokaklardaki kadınların üzerinde yılan, zebra, leopar ve timsah desenleri o kadar kullanıyor ki ücretsiz mi dağıtıyorlar acaba diye düşünüyorum.

LEOPAR SEZONUN STARI

Klasik leopar deseni birçok renk ve grafik yorumuyla sezonun tahtına oturmuş durumda. Elbiseden, trikolara, paltolardan taytlara kadar birçok versiyonu, moda severlerin beğenisinden tam not aldı. Ben, neon sarısı ve pembeler ile sporlaştırılmış hallerini çok sevdim. Klasik spor markaları dahi bu deseni çok etkin kullanarak hepimizi şaşırttı.

GERÇEKLERİNDEN SAKININ

Dünya’da ki milyonlarca kişi gibi ben de hayvan haklarını konusunda çok hassasım. Ve bir çok nesli tükenen hayvanın, gerçek derileri kullanılarak üretilen tasarımlar, yüksek fiyatlara satılmasına rağmen hala ciddi talep görüyor. Kişisel tepkinizi göstererek ve en önemlisi alımınızı durdurarak bu kıyımlara son vermeye destek olun. Özellikle lüks markaların mont, çanta ve aksesuvar gibi ürünlerine talepler oldukça fazla. Ben kişisel olarak çevrede de bu tarz tercihler yapan kişilere gerekli rahatsızlığı hissettiriyorum ve bundan hiç çekinmiyorum. Size de tavsiye ederim.

SUNİ HALLERİ OLDUKÇA ÇEKİCİ

Çevreci ve hayvan severlerin yıllar içerisinde verdiği tepkiler ve buna duyarsız kalmayan üretici, marka ve tasarımcılar, bu ürünlerin neredeyse gerçeğinden hiç farkı olmayan versiyonlarını oldukça geliştirdiler. Bu tarz duyarlılıklar gösteren ve çevreye de minimum zarar verecek üretim alt yapısı ve arge çalışmalarını yapan firmaları biraz araştırmanızı ve onlardan alışveriş yapmanızı şiddetle öneririm.

AKSESUARLAR DA FARK YARATIYOR

Yılan ve  timsah  desenini gerek kadın gerekse erkek aksesuarlarında oldukça çekici buluyorum. Son sezonları trendi bel çantaları ve trikolar üzerine kullanılan kemerlerde bu akımdan nasibini almış görünüyor. Soğuk havalarda dış giyimde tercih ettiğimiz pelerin veya battaniye tarzı büyük parçalarda ise ekose ve toprak tonlar daha ön planda. 

RETRO VE LOGOLU DESENLER

Şık, pahalı ve teni ipek gibi okşayan kumaşlar bu sezon yalın kimliğinden uzaklaşıp daha karmaşık ve eklektik bir hal aldı. Versace’nin büyük starlara özel hazırladığı kostümler ile alevlenen trend günlük parçalara kadar inerek havalı duruşunu koruyor.Zamansız olarak gördüğüm ve beni en şaşırtan  klasik tüvit kumaşının bu sezon tasarım dokunuşlarıyla asi ve serseri tavrını çok ama çok sevdim.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi