• $32,3841
  • 35,0479
  • 2326.44
  • 9142.4
23 Aralık 2017 Cumartesi 00:01 | Son Güncelleme:

Silikon ameliyatlarında son trend…

Silikon ameliyatlarında son trend…

Prof. Dr. Reha Yavuzer

reha.yavuzer@aksam.com.tr

Son yıllarda yapılan estetik operesyonlar içinde birinci sırayı göğüs büyütme ameliyatları alıyor. Peki en çok hangi uygulamalar tercih ediliyor? Yanıtları yazımızda...

Güzelliği ve doğallığı artık aynı zamanda istiyoruz bu nedenle sadece silikon protez yerleştirmek çoğu zaman beklentilerimizi karşılamak için yeterli değil. Bu konuda yardım aldığımız doku ise kişinin kendi yağı.

ÖNCE PLANLAMA

Üç boyutlu bilgisayar teknolojileri hayatımızın her noktasında bize yardımcı. Bu teknolojiden estetik cerrahi de faydalanıyor. Üç boyutlu görüntüler alınarak kişinin bedeni bilgisayar ekranına aktarılıyor. Burada meme dokusunun ölçümleri, iki meme dokusu arasında büyüklük ve şekil farklılıkları yani asimetriler tespit ediliyor ve idealde konulması gereken silikon boyutu belirleniyor.

SİLİKON PROTEZLER

Tıpta pek çok alanda ve cihazda silikon değişik amaçlar için tercih edilir. Meme dokusunu taklit etmek amacıyla da silikon protezler kullanılır. Bu protezlerin dış kısmı sert silikon kaplı, içeriği ise jel kıvamında silikon veya tuzlu sudur. Silikon meme protezleri son 10 yılda önemli değişiklikler göstermiştir. Tüm dünyada içi daha sert, yapışkan silikon jel protezler tercih edilmektedir. Bu formlarını koruyabilen silikon meme protezleri sayesinde uzun yıllar dayanıklı estetik sonuçlar elde edilir. İki ana şekilde silikon bulunur, yuvarlak ve damla. Meme dokusu çok az olanlarda doğal bir görüntü vermek için üst kısmı daha az aşağıya doğru indikçe büyüyen damla şeklindekiler; göğüsün üst kısmının daha boş gözüktüğü kadınlarda ise genellikle yuvarlak protezler tercih edilir.

BİRAZ DA YAĞ EKLEYELİM

Daha dayanıklı olan son teknoloji silikon protezlerin daha sert olması özellikle ince derili kişilerde protezlerin kenarlarının hissedilmesine neden olabilir. Buna ek olarak iki göğüs arasındaki alan silikon protez ile doldurulamayan bir bölgedir. Dekolte bölgesinin belirginleştirilmesi ve şekillendirilmesi için veya her iki meme arasındaki asimetrilerin giderilmesinde silikon protezler yetersiz olur. İşte bu noktada çözüm kişinin kendi yağından geçer.

YAĞI NEREDEN ALALIM NEREYE VERELİM?

Yağ dokusunun kıymetini giderek anlıyoruz. Bu nedenle tüm bedende özellikle de yüz gençleştirmede giderek artan miktarda yağ dokusu kullanılmakta. Yağ dokusu verildiği bölgeye sadece dolgunluk getirmekle kalmıyor içerisindeki genç ve iyileştirici hücreler ile deri kalitesinde de artışa neden oluyor. Karın, bacak içi veya bacak dış kısmından alınan yağlar meme büyütme ameliyatında silikon proteze ek olarak kullanılır. Böylelikle, silikon protez çevresine eklenecek yağ dokusu ile protez kenarları gizlenir. Dekolte alanı ve her iki göğüs arası alanın istenilen şekilde doldurulması ve şekillendirilmesi, her iki meme arasındaki boyut farkının farklı miktarlarda yağ verilerek azaltılması da söz konusu olur. Bu yönteme kompozit meme büyütme denilir; yani göğüs güzelliği ve estetiğinde silikon protezlerin ve kişinin yağ dokusunun beraber kullanılması. 

MEMNUNİYET YÜKSEK

Estetik ameliyatlar arasında hasta memnuniyetinin en yüksek olduğu işlem silikon meme protezidir. Ameliyat kararı alan bireylerin plastik cerrahları ile detaylı konuşarak akıllarına takılan konulara açıklık getirmeleri ve ardından yola çıkmaları önerilir. Ameliyat kararında sadece fiyata dayalı seçim yapmamak, ameliyatın yapılacağı koşulların ve kullanılacak olan protezin kalitesinin ön planda tutulması gerektiğini hatırlamak lazım.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi