Uzmanlar uyardı: Yağda kızartılan balık proteinini kaybeder
Protein kaynağı balığın pişirilmesi konusunda uyarı geldi. Uzmanlar, balıkların yağda kızartılınca proteinini kaybettiğini ve besin değerinin düştüğünü ifade etti.
Hamsi, sardalye, deniz turnası, barlam balığı ve sarıkuyruk gibi balıkların alerjiye neden olduğuna dikkat çeken uzmanlar, balık alerjisini artıran pişirme yöntemleri hakkında bilgi verdi.
Balığın faydalarından yararlanmak için doğru pişirme yöntemi büyük bir öneme sahip. Balığın faydalarını ve en sağlıklı balık pişirme yöntemlerini sizler için bir araya getirdik.
Bu sene balık bolluğu olacağı belirtiliyor. Hâl böyle olunca da balık pişirme yöntemleri merak ediliyor. Peki, hangi balık nasıl pişirilir? İşte en sevilen balık türlerinin pişirme yöntemleri...