Yazarlar

Murat Kelkitlioğlu

Murat Kelkitlioğlu

murat.kelkitlioglu@aksam.com.tr

Kılıçdaroğlu yerine adam arıyor 

 Türkiye’nin erken seçim atmosferine girmesinin ardından en çok merak edilen konu CHP’nin ne yapacağı? 

16 Nisan referandumunda çıkan hayır oylarını kendine mal edip, yenilgiden bir zafer sarhoşluğu çıkaran ana muhalefet, ağustosböceği misali 1 yılı aşkın süredir ‘cepten’ yiyor!

Geriye dönüp baktıklarında FETÖ/PKK destekli ‘sözde adalet’ yürüyüşünden başka ellerinde bir şey yok... 

O kadar yok ki; seçime 64 gün kalmasına rağmen toplumun karşısına çıkıp “Adayımız şudur” diyemiyorlar! CHP temsilcilerinin açıklamasına göre o ismin netleşmesine de daha 15 gün var... 

Peki CHP kulislerinde hiç mi gelişme yok? Elbette var... Ama biraz parçalı bulutlu! 

NİYETİ YOK

Bugüne kadar 8 seçim kaybeden ve bütün medya rüzgârına rağmen CHP’nin oyunu en fazla yüzde 26’ya çıkarabilen Kılıçdaroğlu, aday olmama niyetindeymiş! 

Gerekçesi de “İkinci tura kalabilecek bir seçime, toplumun her kesiminden oy alabilecek bir isimle gidelim”miş! 

Bu çerçevede düşünülen isimlerden biri ‘Murat Karayalçın’mış. SHP deneyimi de göz önünde bulundurularak Karayalçın’ın Doğu ve Güneydoğu’daki seçmelerden ve solun uç noktalarından da oy alabileceği öngörülüyormuş. 

Diğer isim İlhan Kesici’ymiş. Bu ismin tercih edilmesinin sebebi de merkez sağa yakın bir isim olmasıymış. ANAP döneminin bakanlarından Kesici’nin daha muhafazakâr seçmenden oy alacağı tahmin ediliyormuş. 

Üçüncü isim ise Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’miş. Kendi tabanında rahatsızlık yaratmayacak, kentteki hizmetleri göz önünde bulundurularak tercih edilebilecek,keskin siyasi çıkışları olmadığı için kimseyi ürkütmeyecek bir isim olduğu için Büyükerşen ismi de ciddi bir alternatifmiş. 

100 yıllık partinin parmak hesabıyla bulduğu formüllere bakın! Nereden bakılırsa bakılsın topal kalan bir formül... 

Peki her fırsatta hodri meydan diyen Genel Başkan nerelerde? Madem siyaset yapıyorsun, çıkacaksın er meydanına ne olduğunu, halkın gönlünde ne kadar yer kapladığını göreceksin!

Öyle hayır oylarının arkasına saklanıp, koltuğunu korumak için formüller aramayacaksın! 

Murat Kelkitlioğlu Diğer Yazıları