CHP'den İyi Parti'ye geçen Milletvekilleri hakkında ilk yorum İlhan Cihaner'den geldi

CHP'nin İyi Parti'nin (İP) seçime girmesini sağlamak için 15 Milletvekilini İP'ye göndermesi partiyi karıştırdı. CHP İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada CHP'yi topa tuttu. Solculuk hatırlatması yapan Cihaner sözde sağcı İP'e verilen desteğe tepki gösterdi.

CHP'den İyi Parti'ye geçen Milletvekilleri hakkında ilk yorum İlhan Cihaner'den geldi

aksam.com.tr

İlhan Cihaner 15 CHP'li vekilin istifa ederek İP'ye geçmesine tepkisini "ÖDP,TKP,DSP için de 20'şer vekil isteriz!" paylaşımı ile dile geitrdi. Ard arda yaptığı paylaşımlarla CHP'ye isyan eden Cihaner,  sol görüşlü bir parti olan CHP'nin sözde sağ görüşlü İP'ye vekil vermesine CHP tüzüğü ile sert tepki gösterdi. Cihaner paylaşımında, "CHP Tüzük Madde 1/4: Cumhuriyet Halk Partisi, başta Kurtuluş Savaşımız olmak üzere Aydınlanma ideallerini, emek mücadelelerini, sosyal demokrasinin özgürlük, eşitlik ve dayanışma ilkelerini benimseyen çağdaş demokratik sol bir siyasal partidir." ifadelerine yer verdi.

İYİ PARTİ'YE GEÇEN MİLLETVEKİLLERİ İÇİN TIKLAYIN

Kemal Kılıçdaroğlu'nun bir süredir parti içerisinde devam eden diktatöryal müdahaleleri CHP içerisinde çatlağa neden olduğu iddiaları İyi Parti hamlesinin sert tepki alması iddiaların doğru olduğunu gösterdi.

Tüm Siyaset haberleri için tıklayın