Formula 1’de 2021 yılından itibaren yeni maliyet sınırı getirilecek

Formula 1’in patronu olan Chase Carey tarafından yapılan açıklamaya göre yarışları daha çekişmeli ve daha sürdürülebilir hale getirmek için yeni sınırlamalar yapılacak.

Formula 1’de 2021 yılından itibaren yeni maliyet sınırı getirilecek

(aksam.com.tr / Çağatay Uğur) 

Formula 1 CEO’su olan Chase Carey, 2021 yılından başlamak üzere yeni planları olduğunu açıkladı. Bu sayede Formula 1’in dünyanın lider spor markası olmaya devam edeceğini ve bu çerçevede Formula 1’i korumak ve geliştirmek için yenilikler yapmaları gerektiğini Bahreyn Grand Prix öncesinde söyedi.

Bu koruma çalışmasında markaların maliyetlerini azaltmak en ön sırada yer alıyor. Kullanılan ekstrem teknolojiler nedeniyle oldukça maliyetli olan F1’de 1.6 litrelik V6 motorlar kullanılıyor. Çok karmaşık bir geri kazanım sistemine sahip olan motorlar hibrit sistem ile tekerleklere neredeyse kayıpsız aktarılıyor. Herkesin birbirine benzemek için çalıştığı bu yarışta, bazı cezaların kalkması gerektiğini ve hibrit seçenekler için herkes serbest bırakılmalı diyen Carey, herkesin kendine has güç üniteleri olmalı diye de ekledi.

Bu yeniliklerle birlikte Aston Martin CEO’su Andy Palmer, Twitter hesabından yaptığı duyuru da “ Bugün Formula 1 ile ilgili haberleri duymaktan son derece memnunuz. Bu potansiyel değişiklikler Aston Martin’in de bir motor tedarikçisi olarak spora girmesi için bir ön ayak olacak” diye açıklama yaptı.

Tüm Otomobil haberleri için tıklayın