Doğu’ya gitmemek için istifa etti

Seçim meydanlarından 'Batı’dan Doğu’ya gönül köprüsü kuracağım' diyen İnce, 1988’de Doğu’ya tayin edilince terör bölgesine gitmemek için öğretmenlikten istifa etmiş! İşte belgesi...

Doğu’ya gitmemek için istifa etti

Akşam / Haber Merkezi

Muharrem İnce’nin 15 Eylül 1988 tarihinde Artvin’de Borçka İmam Hatip Lisesi’nde bir yıl fizik öğretmenliği yaptıktan sonra öğretmenlikten istifa ettiğine dair dilekçesi ortaya çıktı. Dilekçede ‘Nükleer Enerji Kullanım Alanları’ branşında uzman olan İnce’nin terör bölgesi olan Doğu’ya tayininin çıktığını öğrenmesiyle hemen istifa dilekçesini sunduğu öğrenildi. 

KOLAYCILIĞA KAÇMIŞ! 

Terör örgütü PKK’nın saldırılarına rağmen bölgedeki öğrenciler için canını hiçe sayıp yıllarda Doğu ve Güneydoğu’da öğretmenlik yapan meslektaşlarına rağmen İnce’nin kolaycılığa kaçıp kutsal sayılan mesleği bıraktığı ortaya çıktı. İnce, Doğu’ya tayini çıkınca istifa edip FETÖ’nün dershanesinde öğretmenliğe başladı. Bir süre burada öğretmenlik yapan İnce, daha sonra TAM Dershanesi’ne ortak olup burada da öğretmenlerin SGK’sını ve tazminatlarını ödemeden dershaneyi batırmıştı.

Tüm Güncel haberleri için tıklayın