Uzaktan imha edilmezde F-15’lerin Rus Su-57’'lere karşı hiç şansı yok

ABD merkezli askeri dergi The National Interest (NI), Amerikan ordusunun, 4. nesil savaş uçakları F-15 Eagle ile daha modern ve imkanları açısından daha üstün olan Rus 5. nesil çok maksatlı savaş uçağı Su-57 arasında çıkabilecek çarpışmada şansları bir şekilde eşitlemeye çalıştığını yazdı.

Uzaktan imha edilmezde F-15’lerin Rus Su-57’'lere karşı hiç şansı yok

Haberde, artık eskiyen F-15’lerin, uzun yıllar boyunca, hava üstünlüğü sağlayan en iyi savaş uçağı olarak gösterildiği kaydedildi. Üstelik bu uçaklar, ABD Hava Kuvvetleri’nin elindeki uçak parkının yarısını teşkil ediyor. Muhtemelen bu yüzden Amerikan uzmanlar, Rusya’yla savaşın çıkması durumunda F-15’lerin, çok zorlu rakip olarak görülen Su-57 ile çarpışabileceğini düşünüyor.
Dergi, Su-57’lerin, özellikle yeni motor kurulduktan sonra hız, manevra kabiliyeti, ‘görünmezlik’ sağlayan stels teknolojisi ve elektronik harp yürütme yeteneğinden ibaret çok etkili kombinasyon yüzünden tüm 4. nesil savaş uçakları için çok büyük tehdit oluşturduğu ifade edildi.

ABD ordusunun, uzun dalga kızılötesi arama ve izleme sistemleri yardımıyla Rus ‘görünmez’ uçakları tespit ve takip etmeyi planladığı ifade edilen haberde, “Bu yönde en iyi sonuç, farklı uçaklara kurulacak bu sistemlerin veri değişimi yapması durumun elde edilir” dendi.

Lockheed Martin şirketinin F-15 için Legion Pod sistemini geliştirmekte olduğunu kaydeden The National Interest, “Ama eğer Su-57, uzaktan imha edilemezse ilk karşılıklı vuruşların ardından F-15, hareketli Rus araçlarına karşı çarpışmada daha elverişsiz durumda kalır” itirafında bulundu.

Yazıda, yeni nesil savaş uçaklarını geliştirmeye odaklanmanın daha akıllıca olacağı sonucuna varıldı.

(Sputnik)

Tüm Ekonomi haberleri için tıklayın