Sokak ortasında kırbaçladılar, izdiham çıktı!

Endonezya'nın Açe bölgesi ilginç görüntülere sahne oldu. 8 kişi kırbaçlanırken, halk da bu durumu büyük bir heyecanla izledi.

Sokak ortasında kırbaçladılar, izdiham çıktı!

Açe bölgesinin Banda Aceh kentinde evlilik dışı cinsel ilişki yaşadığı iddia edilen 3 çift ve seks işçiliği yaptığı öne sürülen 2 kadın bambu sopası cezası aldı. Çiftlere 11-22 vuruş arası, kadınlara ise 11 sopa cezası verildi. 

11 sopa cezası verilen kadınlardan biri 5'inci darbeden sonra elini kaldırmak zorunda kaldı. Acıya dayanamayan kadına su verildikten sonra bambu sopalarla vurulmaya devam edildi.

Katılımcıların neşeli olduğu ve en öne sıradan infazı izlemek istedikleri görülürken, çıkan izdiham nedeniyle bölgeye çok sayıda asker sevk edildi. Ön sırada sahneyi koruyan askerlerin de izleyiciler gibi cep telefonlarına sarılmaları dikkat çekti. 

Açe bölgesinde bu tür cezaların yaygınlaşmasının ardından bölge yönetimi, infazların açık alanlarda yapılmak yerine kapalı alanlarda yapılacağını açıklamıştı. Dolayısıyla bugün gerçekleşen infazın bölgedeki son açıkhava infazı olması bekleniyor. 

Öte yandan dün Açeliler belediye binası önünde yürüyerek, infazların kamuya açık yerde yapılması gerektiğine yönelik bir gösteri yürüyüşü yaptı. Göstericiler, “Eğer kırbaçlama ve bambu sopalarla vurma cezası kapalı alanlarda yapılırsa suç oranı artar ve bu cezanın hiçbir caydırıcılığı olmaz” açıklamasını yaptı.

Bölgede geçen yıl da 2 eşcinsel erkeğe kırbaç cezası verilmişti. 

(Reuters) 

Tüm Dünya haberleri için tıklayın