ABD'den Rusya'ya: Tırmanan gerginliğin sebebi siz olursunuz

ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Nikki Haley, Suriye'de rejimin, ülkenin güney batısındaki ateşkes ihlallerine son vermesi gerektiğini belirterek, 'Rusya'dan, rolü olduğu ateşkesin uygulanması, güneybatıda ve tüm Suriye'de gerginliğin daha fazla tırmanmaması için Suriye rejimi üzerindeki etkisini kullanarak, rejimin ihlallerini durdurmasını bekliyoruz. Yoksa tırmananan gerginliğin sorumlusu Rusya olacak.' değerlendirmesinde bulundu.

ABD'den Rusya'ya: Tırmanan gerginliğin sebebi siz olursunuz

Haley, yaptığı yazılı açıklamada, Suriye'de rejimin ülkenin güney  batısındaki askeri operasyonlarını artırarak, geçen yıl Rusya, ABD ve Ürdün ile  varılan gerginliğin azaltılmasına yönelik ateşkesi ihlal ettiği uyarısında  bulundu.

Bölgede düzenlenen hava, varil bombaları ve roket saldırılarının,  çatışmanın yayılarak ateşkesi riske attığına ve sivillerin yerlerinden edilmesine  neden olduğuna dikkati çeken Nikki Haley, şunları kaydetti:

''Rejimin, Suriye'nin güney batısındaki ateşkes ihlallerine son  vermesi gerek. Rusya'dan, rolü olduğu ateşkesin uygulanması, güneybatıda ve tüm  Suriye'de gerginliğin daha fazla tırmanmaması için Suriye rejimi üzerindeki  etkisini kullanarak, rejimin ihlallerini durdurmasını bekliyoruz. Yoksa  tırmananan gerginliğin sorumlusu Rusya olacak."

AA

Tüm Dünya haberleri için tıklayın