HAMAS'IN SİYASİ LİDERİ HANİYE KİMDİR?
HAMAS'IN SİYASİ LİDERİ HANİYE KİMDİR?

HAMAS'IN SİYASİ LİDERİ HANİYE KİMDİR?

KURABİYE 110 TL OLUR MU?
KURABİYE 110 TL OLUR MU?

KURABİYE 110 TL OLUR MU?

Çöl şehri Dubai nasıl sular altında kaldı?
Çöl şehri Dubai nasıl sular altında kaldı?

Çöl şehri Dubai nasıl sular altında kaldı?

BİR İHANETİN ANATOMİSİ: NİLİ CASUSLARI
BİR İHANETİN ANATOMİSİ: NİLİ CASUSLARI

BİR İHANETİN ANATOMİSİ: NİLİ CASUSLARI

Ürdün Prensesi İran'a karşı mı savaşacak?
Ürdün Prensesi İran'a karşı mı savaşacak?

Ürdün Prensesi İran'a karşı mı savaşacak?

İsrail, saldırıya karşılık verecek mi?
İsrail, saldırıya karşılık verecek mi?

İsrail, saldırıya karşılık verecek mi?

İran ve İsrail arasında 'nükleer' gerginlik!
İran ve İsrail arasında 'nükleer' gerginlik!

İran ve İsrail arasında 'nükleer' gerginlik!

İsrail cephe mi genişletiyor?
İsrail cephe mi genişletiyor?

İsrail cephe mi genişletiyor?

İsrail'in yakalayamadığı 'misafir' kod adlı Muhammed Deif kimdir?
İsrail'in yakalayamadığı 'misafir' kod adlı Muhammed Deif kimdir?

İsrail'in yakalayamadığı 'misafir' kod adlı Muhammed Deif kimdir?

İsrail ordusunun kanlı mazisi: Haganah
İsrail ordusunun kanlı mazisi: Haganah

İsrail ordusunun kanlı mazisi: Haganah

Maymunlar kenti istila etti!
Maymunlar kenti istila etti!

Maymunlar kenti istila etti!

İran'ın Sudan'da ne işi var?
İran'ın Sudan'da ne işi var?

İran'ın Sudan'da ne işi var?

EDHO'nun eniştesi: 'Gerçekte ketum biriyim. Bana poker surat derler'

‘Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz' dizisinin dedikoduyu çok seven eniştesini canlandıran Hakan Karsak: ‘Gerçekte ketum biriyim, duygularımı belli etmediğim için bana Poker surat derler. Dedikodu sahnelerinde rolü canlandırmak bazen zor oluyor.

Akşam TV
Yasemin İLAN

Boğaziçi Film Festivali ve Uluslararası İpekyolu Kısa Film Yarışmaları'nda 'En İyi Erkek Oyuncu', 'Kovan' filmindeki rolüyle de Chelsea Film Festivali'nde 'En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu' ödülünü alan Hakan Karsak, 6 sezondur Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin enişte karakterine hayat veriyor. Dedikoducu yönüyle dikkat çeken Enişte karakterini ve Hakan Karsak'ın gerçek yaşantısını kendi ağzından dinlemek istedik. İşte Hakan Karsak ve bilinmeyen yönleri:

Üniversitede önce inşaat ardından Felsefe bölümünden mezun olmuşsunuz. Oyunculuk nasıl başladı? Aldığınız bu eğitimlerin mesleğinize katkısı oldu mu?

Evet elbette ki çok faydası oldu. Okumaya, eğitime çok ara vermeyi de düşünen biri olmadım. Sadece gittiğimiz okullar değil aldığım sertifikalar, atölye eğitimleri ustalarımızdan, abilerimizden ablalarımızdan, ailemizden öğrendiğimiz her şeyin bu günlere gelmemde çok büyük önemi var. Ne mutlu bana ki bugüne kadar aldıklarımı en iyi şekilde uygulama ve belki de sonraki nesile anlatabilme şansı buldum. Öğrendiğim her kelimeye ve buna emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunuyorum. Her meslek gibi oyunculuk da her yeni bir şey öğrendiğinde yeni ufuklar ve bakış açısı oluşturan bir meslek. O yüzden her gün öğrenmeye devam.

Gölcük depremi sonrası o bölgede çadır tiyatrosu kurmuş, Düzce'de depremzede çocuklara iki yıl boyunca tiyatro eğitimi vermişsiniz. Bu proje nasıl oluştu ve ilerledi anlatır mısınız? Bilmediğimiz başka sosyal sorumluluk projeleriniz oldu mu?

Aslında bir çok projede görev aldım ya da proje gerçekleştirdim. Bu benim hem insan, hem sanatçı, hem de yurttaş olarak görevim. Gölcük’teki de bunlardan biri. Deprem sonrası hemen bir grup arkadaşla beraber bölgeye gittik. Elimizden gelen her şeyi yapmakla başladık işe. Yardım çadırlarında, enkazlarda, gıda çadırlarında ya da yerleşke kurulumlarında başladık. Akabinde Unicef ve Unicef Türkiye temsilciliği ile birlikte prefabrik tiyatrolar, kütüphaneler, gazetecilik atölyesi, fotoğrafçılık atölyeleri ile her gence, her çocuğa, her yetişkine ulaşmak için el ele verip bu sürecin daha güzel ve verimli olmasına çalıştık. 2 yıl kadar devam eden bir süreç içerisinde 16 tiyatro oyunu, gençlerin çıkardığı bir gazete ve daha bir çok güzel iş yaptık o bölgedeki şahane insanlarla. Dediğim gibi bu proje bir çok projeden biri. Ama her zaman ve hala yapılacak çok şey ve çok sorumluluğum var. Ömrüm yettikçe yapmaya çalışacağım.

Film festivallerinde “En İyi Erkek Oyuncu Ödülü”ne bir çok kez layık görüldünüz. Hangi ödülleri hangi karakterlerle aldığınızı bir de sizden dinleyelim. Ödül almak kariyeriniz açısından nasıl değişiklikler oluşturdu?

En son Kovan filmindeki rolümle Amerika'da Chelsea Film Festivali'nde En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülü aldım. Rol aldığım tiyatro oyunları ya da filmlerle bir çok kez aday gösterildim ve birçok kez de ipi göğüsleyebildim. Patika, Mın Dit, 3.5 lira, Kovan bunlardan bazıları... Ödül almak elbetteki yaptığınız işin güzel bir armağanı olarak yaşamınıza da, kariyerinize de hem renk hem cesaret veriyor. Ben yer alacağım projelerle ilgili hiçbir zaman 'acaba buradan ödül gelir mi?' diye çalışmadım da, düşünmedim de. Önemli olan önce bütünün, yani yaptığınız işin iyi olması. Ben o görev dağılımındaki bana düşen kısmı, hep en iyi şekilde yapmaya çalıştım. Klasik bir cümle olsa da doğruluğu tartışma götürmeyen şu; evet ödül almak güzel gurur verici ama en büyük ödül gerek yurtiçi gerek yurtdışında seyircinin beğenisidir. Onlar beğenince yüzünüzü tatlı bir tebessüm alıyor.

Yeni yılda farklı projeler olacak mı?

Kendi yazdığım bir sinema filmi, iki de tiyatro oyunu var. İlk kez kendi filmimi yapmış olacağım. Filmde aslında kendimi anlatıyorum. ‘Baba Bende Seni Görüyorum’ adlı filmde bir oyuncu babanın kızıyla ilişkisini anlatacağım. Tiyatro oyunlarımdan biri, kadın erkek ilişkisini anlatan ‘Durak’ olacak. Otobüs durağında bekleyen iki yolcunun kendi hayat hikayelerinin kesiştiği nokta, onların birbirini tanıma aşamasında komik ve dramatik sahneleri izleyiciye aktarılacak. Ben köyde yaşayan ve babasının cenazesini almaya giden bir genci canlandıracağım. ‘Telefon Serbest’ adlı tiyatro oyununda ise radyo sunucusu bir çiftin yayın sırasında hem kendi ilişkilerini sorgulayacak, hem de dinleyicilerine nasihatlar verecek. Bu arada onları izleyen seyircinin de telefonla mesaj atarak oyuna dahil olması sağlanacak.

Şimdiye kadar Benim Adım Gültepe, Sultan, Vicdan gibi bir çok dizide yer aldınız sizin için en değerlisi, en unutulmazı hangi dizi ve roldü?

Oynadığım her rol benim bir parçam gibi. Kolektif yaratımlar onlar. Herhangi bir parçanızı diğerinden ayıramadığınız gibi ben de hiçbirini öbüründen ayırmam. Şimdiye kadar hamal da oldum, imam da. Hepsi çok değerli hepsi çok kıymetli. Ve hepsi unutulmaz çünkü hepsinin serüveni çok ayrı, çok meşakkatli ve güzel.

Canlandırmayı hayal ettiğiniz bir karakter var mı? Şimdiye kadar ekrana gelen film ya da dizilerde 'Ben şu rolü oynamak isterdim, tam benlik bir karakterdi' dediğiniz oldu mu?

Olmadı diyemem. Gerek yerli gerek yabancı dizi olur, film olur, tiyatro oyunu gerçekten çok beğendiğim roller olmuştur. Ve içimden keşke ben oynasaydım dediğim anda aslında o rolü oynayanın bendeki bu iştah ve isteği tetikleyecek kadar başarılı olduğunu fark edince de içimden susuyorum.

DEDİKODUCU DEĞİL DE ‘FAZLA ANLATICI’ DİYELİM

EDHO'da enişte rolünün bu kadar sevileceğini tahmin etmiş miydiniz? Sizce bu rolün en önemli özelliği, insanlara yansıtmak istediği fikir nedir? Bu kadar sevilmesinin nedeni ne olabilir?

Elbetteki önceden asla tahmin edemeyeceğim cevaplar bunlar. Senaristler rolü size emanet etmeden önce bu soruya karşılık gelebilecek en iyi cevabı barındıran karakteri yazıyorlar. Sonrası için top sizde. Hiçbir an ve ayrıntısını, hiçbir duygu ve anlayışını kaçırmadan özenle ilmek ilmek işlediğiniz bir yol arkadaşlığı başlıyor. Biz 'Enişte' ile 6 sezondur çok güzel bir yol arkadaşlığı kurduk. Beraber gülüyor beraber ağlıyoruz. Biz birbirimizi çok seviyoruz. Bu da sanırım seyirci tarafından da görüldüğü için bu sevgiye ortak oluyorlar. Enişte, ailesinin tüm bireylerine çok sadık ve saygılı. Geldiği yeri asla unutmamış emek verenlere vefa borçlu, eşine deliler gibi aşık, art niyetsiz fakat bir şeyleri asla içinde tutamayan biraz fazla anlatıcı. Kimi zaman saflığıyla, kimi zaman aile babalığıyla, kimi zaman abiliğiyle, kimi zamanda patavatsızlığıyla hayatımızda olan biri. Yani aslında çok bizden biri. Sanırım bu denli sevilmesinin en önemli yanı da bu.

İNSAN OLARAK BENZER YÖNLERİMİZ VAR AMA HUY OLARAK ASLA

EDHO’nun eniştesi dedikoducu yönüyle dikkat çekiyor. Sizin gerçek hayatta, Enişte ile benzer ve ayrılan yönleriniz neler?

Gerçek hayatta yani Hakan olarak çok ketum biriyim. Enişte ile en çok ayrıştığımız yer burası. Çünkü ben ağzı sıkı biriyimdir. Çok konuşmam, hüznümü de mutluluğumu da anlayamazlar. Bana ‘poker surat’ derler bu nedenle. Fakat insan olarak çok benzer noktamız var, huy olarak farklıyız. Dedikodu kısmı uymuyor ve bu nedenle o sahneleri oynarken zorlanıyorum.

Enişteden, EDHO setinin dedikodusunu yapmasını istesek! Sette neler oluyor? Enişte en çok hangi rol arkadaşını kendine yakın buluyor?

Setten size verebileceğim en büyük dedikodu şu; 6 sezon önce nasıl bir heyecan ve mutluluk ile el ele başladıysak 6 sezondur bu hiç değişmedi. Sette gerçekten büyük bir takım oyunu oynanıyor. Ve herkes birbirini her an sırtlamaya hazır. O sette hata yapmaktan korkmazsınız çünkü hemen sizi toplayan biri vardır. Bu işe emek veren her emekçiyle aram çok iyidir. Elbette ki hem arkadaş hem meslektaş olarak hepsinin kendine özgü kıymeti ve değeri var gözümde. Elbette ki enişte rolü olarak 6 sezondur İlyas ile beraber ve tabi eşi Hatice ile. Sanırım en çok onlarla daha fazla anımız var. Ama hepsi, emek veren herkes harika insanlar. İyi ki diyorum...

EDHO izleyicisine bir mesajınız var mı?

Dizimizi severek izleyen, bizleri bağırlarına basan herkese sonsuz teşekkürlerimi sevgimi sunuyorum. Saygıyla selam ederim. Onlar bizlere her fırsatta söylüyor. Sizin aracılığınızla ben de cevaplamış olayım: 'Biz de sizi seviyoruz. Siz olmasanız biz de bu kadar şevkle çalışamazdık.' 

Kurgu: Berat Cilan / arif.cilan@turkmedya.com.tr
  • Kategori:
    AKŞAM YILDIZI
  • Eklenme Tarihi:
    22.12.2020 09:51
  • Güncellenme Tarihi:
    5.01.2021 09:04
  • Kategori Videoları
Diğer İçerikler
title
Tayfun Duygulu: 'Kıvanç Tatlıtuğ'la ikiz gibiyiz'

Tayfun Duygulu: "Kıvanç Tatlıtuğ'la ikiz gibiyiz"

title
Yonca Lodi: Balıklama atlamalıydım

Yonca Lodi: Balıklama atlamalıydım

title
Şahsenem: Güzelim diye kocamı öldüreceklerdi

Şahsenem: Güzelim diye kocamı öldüreceklerdi

title
Ege, tüm birikimini ticarete yatırıp hepsini kaybettiğini söyledi

Ege, tüm birikimini ticarete yatırıp hepsini kaybettiğini söyledi

title
59 YAŞINDAKİ SİNAN ÖZEN: 'GENÇLİK SIRRIMI AÇIKLARSAM ORTALIK KARIŞIR'

59 YAŞINDAKİ SİNAN ÖZEN: "GENÇLİK SIRRIMI AÇIKLARSAM ORTALIK KARIŞIR"

title
Kayahan'ın bilinmeyen gerçeğini kızı Beste Açar anlattı: Babam yalnız ve fakirdi...

Kayahan'ın bilinmeyen gerçeğini kızı Beste Açar anlattı: Babam yalnız ve fakirdi...

title
76 yaşındaki Kamuran Akkor, AKŞAM'a konuştu: 'Sahnede genç kızı oynarım'

76 yaşındaki Kamuran Akkor, AKŞAM'a konuştu: "Sahnede genç kızı oynarım"

title
Para için kamburumu kullandılar

Para için kamburumu kullandılar

title
Özgün: 'Murat Boz'u kıskandım!'

Özgün: "Murat Boz'u kıskandım!"

title
Doğuş: 'Yaşadıklarım Bergen'i sollar'

Doğuş: "Yaşadıklarım Bergen'i sollar"

title
Ozan Orhon: Kendimi Michael Jackson zannettim, kaybettim

Ozan Orhon: Kendimi Michael Jackson zannettim, kaybettim

title
Yaşlanmamak için her ay 20 Bin TL harcayan Coşkun Sabah: 'Parasız kalmam mümkün değil'

Yaşlanmamak için her ay 20 Bin TL harcayan Coşkun Sabah: "Parasız kalmam mümkün değil"

title
Sinan Çalışkanoğlu'ndan Yıldız Tilbe'ye: Ya kötü niyetli ya da akıl hastası

Sinan Çalışkanoğlu'ndan Yıldız Tilbe'ye: Ya kötü niyetli ya da akıl hastası

title
Mustafa Topaloğlu: Sefo tarzımı, Tarkan şarkımı çaldı

Mustafa Topaloğlu: Sefo tarzımı, Tarkan şarkımı çaldı

title
Sahnelere dönen Fedon: 'Bana 'bitti' diyenlere tokat atacağım... Ölümüm havalı olsun otobüs çarpsın istemem!'

Sahnelere dönen Fedon: "Bana 'bitti' diyenlere tokat atacağım... Ölümüm havalı olsun otobüs çarpsın istemem!"

title
‘Camdaki Kız' dizisinin yapım şirketini topa tuttu: Bana çok kaba davrandılar

‘Camdaki Kız' dizisinin yapım şirketini topa tuttu: Bana çok kaba davrandılar

title
Buray: Her gün yüzlerce evlenme teklifi alıyorum!

Buray: Her gün yüzlerce evlenme teklifi alıyorum!

title
Selami Şahin: Hayatımın filminde başrol oğlumun

Selami Şahin: Hayatımın filminde başrol oğlumun

title
AHMET ÖZHAN'DAN SÜPERSTAR'A ÖVGÜ: Ajda Pekkan sanat dünyasının yol haritasıdır

AHMET ÖZHAN'DAN SÜPERSTAR'A ÖVGÜ: Ajda Pekkan sanat dünyasının yol haritasıdır

title
Ümit Yaşar'dan polemik yaratacak sözler... 'Veliaht yok, taklitler var'

Ümit Yaşar'dan polemik yaratacak sözler... "Veliaht yok, taklitler var"

title
Sahnede Baha, evde Bahattin

Sahnede Baha, evde Bahattin

title
Arabeskin usta isminden itiraf: ‘Keşke şarkıcı olmasaydım'

Arabeskin usta isminden itiraf: ‘Keşke şarkıcı olmasaydım'

title
AYŞE MİNE: İbrahim Tatlıses'in kadınlarından olmadım

AYŞE MİNE: İbrahim Tatlıses'in kadınlarından olmadım

title
Romantik şarkıların prensi: Romantik değilim bende merhamet eksik

Romantik şarkıların prensi: Romantik değilim bende merhamet eksik