• $32,3807
  • 35,0913
  • 2326.21
  • 9142.4
18 Nisan 2018 Çarşamba 16:28 | Son Güncelleme:

YKS TYT nasıl yapılacak?

YKS TYT nasıl yapılacak"

YGS LYS yerine gelen YKS TYT yeni üniversite sınav sistemi ile ilgili yapılan açıklamalar yakından takip ediliyor. Vatandaşlar yapılan güncel açıklamaları yakından takip ediyorlar. YKS TYT soruları başvuruları nasıl yapılacak sorusu araştırılıyor.

YKS TYT son dakika gelişmeleri merakla araştırılıyor. Yeni üniversite sınavı nasıl ne zaman yapılacak? Vatandaşlar YGS LYS yerine gelen YKS TYT ile ilgili yapılan açıklamaları yakından takip ediyorlar. Yükseköğretim Kurulu, konu ile ilgili açıklama yapmaya devam ediyor. Sınavlarda sadeleşmeye gidilmesinin yanı sıra üniversite puanlarında da değişime gidildi. ÖSYM 2018 sınav takvimi yayınladı. Buna göre, 23-24 Haziran 2018’de yapılacak Yükseköğretim Kurumları Sınavı başvuruları, 1 Mart-21 Mart 2018’de alınacak. Sınav sonuçları, 31 Temmuz’da açıklanacak. 

YÖK'TEN ERKEN SEÇİM SONRASI AÇIKLAMA! TIKLAYIN

İlk açıklamada 23 Haziran 2018 Cumartesi günü sabah saatlerinde TYT, öğleden sonra ise ikinci aşama sınavı yapılacağı paylaşılmıştı. 9 kasım gecesi yapılan açıklamada ise ikinci aşama pazar gününe alındı. Sınavın iki oturumunun tek günde yapılması yerine, ilk aşamanın cumartesi sabahı, ikinci aşamanın ise pazar sabahı yapılması kararlaştırıldı.

Yükseköğretim Kurulunca, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Sınavı’nda, Türkçe testindeki 40 soruya ek olarak 20 sosyal bilimler (coğrafya, din kültürü ve ahlak bilgisi, felsefe ve tarih) sorusu daha eklendi. YS TYT son dakika gelişmelerine haberimiz içerisinden ulaşabilirsiniz.

ÖRNEK SORULAR İÇİN TIKLAYIN

YENİ ÜNİVERSİTE SINAVI YKS-TYT SON DAKİKA GELİŞMESİ İÇİN TIKLAYINIZ

ÖSYM GİRİŞ EKRANI

YKS SINAV SÜRESİ NE KADAR?

YÖK, öğrencilerin konsantrasyonunu göz önüne alınarak TYT’yi 2 oturuma böldü. Sınavda soru sayısı 80’den 120’ye çıkarken sınav süresi de 90’dan 135 dakikaya çıktı.

YKS TYT SON DAKİKA GELİŞMELERİ

Temel Yeterlilik Testi’nde (TYT) 9 kasım gecesi saat  22.00’de yapılan açıklamaylayine değişikliğe gidildi. Yeni üniversiteye giriş sisteminde ilk açıklamada birinci oturumda sadece 40 Türkçe, 40 matematik olmak üzere toplam 80 soruya 90 dakika verilmişti.. Hem sınavın gününü değiştirdi, hem de yeni testler ekledi. İlk açıklamada 23 Haziran 2018 Cumartesi günü sabah saatlerinde TYT, öğleden sonra ise ikinci aşama sınavı yapılacağı paylaşılmıştı. 9 kasım gecesi yapılan açıklamada ise ikinci  aşama pazar gününe alındı. İlk açıklanan iki dersten iki teste yedi ders daha eklendi. YÖK’ten yapılan yazılı açıklamada “Yükseköğretim Kurulu’nun topluma hizmet temel fonksiyonu göz önünde tutulduğunda paydaşların görüşlerine ve eleştirilerine dikkate alması tabiidir. Bu çerçevede yapılan müzakere ve analizler neticesinde Yükseköğretim Kurulu olarak yeni ölçme ve değerlendirme sistemine “tedrici geçişi” de dikkate alarak öğrencilerimizin, ailelerinin ve kamuoyunun kaygılarını azaltıcı ve giderici yönde, TYT’de kısmi değişiklikler yapılmıştır” denildi.

 

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi