• $32,328
  • 35,1225
  • 2299.91
  • 9050.69
14 Nisan 2016 Perşembe 13:44 | Son Güncelleme:

Silahı iç çamaşırında cezaevine sokmuş

Silahı iç çamaşırında cezaevine sokmuş

Özgecan Aslan’ın katili Suphi Altındöken’in ölümü ve babası Necmettin Altındöken’in de yaralandığı olayda kullanılan silahın, cezaevinde hükümlü olan Hüsamettin B.’nin eşi Gamze B. tarafından cezaevine sokulduğu belirtildi.

SONER KAN /  ADANA
Özgecan Aslan’ın katil zanlısı Suphi Altındöken’in ölümü, babası Necmettin Altındöken’in de yaralandığı olayda kullanılan silahın, cezaevine nasıl sokulduğu ortaya çıktı. Eşini ziyarete gelen Gamze B.’nin, iç çamaşırına sakladığı silahı, ‘protez bacağı’ nedeniyle X-ray cihazından zorlanmadan geçirdiği, görevlilerinden bu durumdan şüphelenmediği belirtildi. Bu arada baba Altındöken’in, oğlunun cenazesine katılmak için savcılığa başvuracağı öğrenildi.
 
‘SAVCILIK’TAN İLK AÇIKLAMA
Özgecan Aslan’ın katili Suphi Altındöken’in ölümü, babası Necmettin Altındöken’in de yaralanmasıyla sonuçlanan cezaevindeki silahlı saldırıyla ilgili olarak Adana Cumhuriyet Savcılığı’ndan açıklama yapıldı. Söz konusu açıklamada olayın, cezaevinin B Bloğu’nda bulunan hükümlü G.A. ile tutuklu Ferhat Yüksel’in spor salonuna götürüldüğü esnada meydana geldiğine dikkat çekildi.
 
4 DAKİKADA MÜDAHALE EDİLDİ
Gültekin Alan’ın daha önce üzerine sakladığı silahı çıkartıp, iki personeli rehin alarak, spor salonu girişini kapattığı, sonrasında koşup koridorun en sonunda bulunan Suphi Altındöken’in odasının mazgalından ateş ederek, baba ve oğlunu yaraladığı vurgulandı. Olayı haber alan cezaevindeki ‘Ani Müdahale Ekibi’nin, silahlı saldırıdan sadece 4 dakika sonra müdahale edip, Gültekin Alan’ı etkisiz hale getirdiği vurgulandı.
 
UZUN SÜRE ODADA BEKLEMEMİŞ
Açıklamada; “Suphi Altındöken ve Necmettin Altındöken, vakit kaybetmeksizin ilk olarak ceza infaz kurumundaki revire, ardından da görevliler tarafından olay yerine çağrılan ‘112 Acil Servis’ görevlilerince hastaneye sevklerinin sağlandığı tespit edilmiştir. Dolayısıyla yaralıların uzun süre odada beklediği ve saldırıyı gerçekleştiren hükümlünün, maktulün bulunduğu odaya girdiği şeklindeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır” denildi.
 
6 KİŞİ TUTUKLANDI
Açıklamada ayrıca; olayı gerçekleştiren, azmettiren ve olayda kullanılan silahın cezaevine sokulmasına yardımcı olduğu belirlenen biri infaz koruma memuru toplam 6 kişinin, ‘tasarlayarak öldürme’ ve ‘tasarlayarak öldürmeye teşebbüs’ suçlarından sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandıkları yorumu yapıldı. Olayla ilgili olarak Adalet Bakanlığı’nca bir müfettiş ve 2 cezaevi kontrolörü görevlendirildiği hatırlatıldı.
 
2 MÜDÜR VE 3 PERSONEL AÇIĞA ALINDI
Açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Adan Cumhuriyet Başsavcılığımızca da olaya ilişkin yürütülen adli soruşturma çok yönlü olarak, titizlikle sürdürülmektedir. Olayla ilgili olarak adli ve idari yönden başlatılan soruşturmanın selameti bakımından, görevlerinin başında kalmaları sakıncalı görüldüğünden ceza infaz kurumu müdürü ve ikinci müdürü tedbiren görevden uzaklaştırılmış, 3 personel de olayda kusur ve etkileri nedeniyle açığa alındı.”
 
İÇ ÇAMAŞIRINA SAKLADI
Öte yandan, saldırıyla ilgili bir başka çarpıcı detay daha ortaya çıktı. Gültekin Alan’ın cinayette kullandığı 6.35 milimetre çapındaki silahın, kısa süre önce Gamze B. tarafından cezaevine sokulduğu belirlendi. Daha önce defalarca cezaevindeki eşi Hüsamettin B.’yi ziyarete gelen Gamze B.’nin, ‘protez bacaklı’ olması nedeniyle X-ray cihazından geçerken, iç çamaşırına saklamış olduğu silah, görevlilerin dikkatini çekmedi.
 
SİLAHI TUVALETE SAKLAMIŞLAR
Gamze B., silahla birlikte cezaevine giriş yaparken, tabancayı eşi Hüsamettin B.’ye ulaştırdığı kaydedildi. Silah, tuvalette gizlenirken, saldırıyı gerçekleştiren Gültekin Alan da, söz konusu tabancayı bulunduğu yerden aldığı, sonrasında da 2 infaz koruma memurunu rehin alıp, kanlı infazı gerçekleştirildiği bildirildi. Olayla ilgili olarak başlatılan soruşturma da çok yönlü olarak devam ettiği vurgulandı.  
 
CENAZESİ ADETA ORTADA KALDI
Bu arada Suphi Altındöken’in cenazesi de adeta ortada kaldı. Anne Naciye Tan, oğlunun cenazesini Mersin’in Tarsus ilçesindeki Asri Mezarlık ya da kendi köyü olan Kocaköy Mahallesi’ne defnetmek istediği, bu konuda Tarsus Belediyesi’ne de başvuruda bulunulduğu belirtildi. Belediyenin gerekli izin vermemesi halinde ailenin, avukatları aracılığıyla konuyu Adana Bölge İdare Mahkemesi’ne taşıyacağı öğrenildi.
 
CENAZEYE KATILMAK İSTİYOR

Öte yandan, Suphi Altındöken’in hayatını kaybettiği silahlı saldırıda yaralanan ve Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan baba Necmettin Altındöken’in tedavisinin sürdüğü ve sağlık durumunun da iyi olduğu öğrenildi. Altındöken’in, oğlunun cenazesine katılmak istediği, bu konuda Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’na resmi başvuru yapacağı da edinilen bilgiler arasında. 

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'