• $32,3912
  • 35,0823
  • 2326.79
  • 9087.25
1 Ekim 2014 Çarşamba 14:05 | Son Güncelleme:

Saç ektirecekler bunlara dikkat!

Saç ektirecekler bunlara dikkat!

Saç ekimi yaptırmaya karar verdiniz, ancak çok fazla alternatif var ve siz en iyisini seçmekte zorlanıyorsunuz. Peki saç ekimi yaptıracak birinin nelere dikkat etmesi gerekiyor? Ünlü saç ekim doktoru Dr. Yetkin Bayer saç ektirmeyi düşünenlere hayati bilgiler verdi.

Saç ekiminin basit bir işlem olmadığı belirten Bayer, bu işlemin mutlaka doktor eşliğinde yapılması gerektiğini söyledi.

AMELİYATTA MUTLAKA DOKTOR İSTEYİN

Özellikle işlem sırasında mutlaka doktorun bulunmasının altını çizen Bayer; “Saç ekimini gerçekleştirecek doktor, işlemin başından sonuna kadar operasyonu gerçekleştirmek zorundadır. Anestezi, FUE mikro motoru ile greft çıkartılması, greflterin yerleştirileceği kanal açma işlemini bizzat doktor tarafından yapılmalıdır. Kısaca greftlerin yerleştirilecek kanalları açan kişinin doktor olması önemlidir. . Aksi takdirde ekim sonrası tıbbi komplikasyonlarla karşılaşmanız kuvvetle muhtemeldir”. dedi.

SAĞLIKLA İLGİLİ HİÇ BİR KONU RİSKE ATILAMAZ

Bayer; “Sağlıkla ilgili hiçbir konu riske atılamaz. Tereddüt ediyorsanız doktorunuzun diplomasını görmek isteyin. Zaten bir doktor ekimi kendi yapıyorsa görüşme yaptığınız muayenehanesinde diploması mutlak suretle asılıdır." diyerek önemli bir hususa dikkat çekti.

İNTERNETTEKİ “ÖNCESİ-SONRASI” FOTOĞRAFLARA ALDANMAYIN

İnternet ortamındaki kandırmacalara dikkat edilmesi gerektiğini belirten Bayer şunları söyledi;
İnternet sitelerinde yayınlanan öncesi ve sonrası fotoğraflara aldanmayın. Çünkü zaten hastaya dair bu görüntülerin yayınlanması yasalarla engellenmiştir. Bu fotoğrafları yasak olmasına rağmen yayınlamayı göze almış Kurum ve kuruluşlar ticari amaçla size yaklaşmaktan çekinmeyecektir. Sanal ortamda söylenen övücü, abartılı, süslü sözlerin ve gösterilen fotoğrafların yeterince güvenilir olmadığına dikkat edin.

Saç ekimi için size Garanti Belgesi vereceğini söyleyenlere inanmayın. Çünkü bu da yasal değildir ve tamamen ticaridir. Bu belgenin hiçbir hukuksal dayanağı yoktur. Sizi yaptığı işle değil, kağıt parçasıyla ikna etmeye çalışanlara dikkat edin.

ÖNEMLİ TAVSİYELER

Dr. Yekin Bayer; Saç ektirmeyi düşünenlere ayrıca şu önemli tavsiyelerde bulundu;
-Aklınıza gelen her soruyu doktorunuza sorun. Doktor ekim öncesi sizi bilgilendirmek durumundadır.
-Mümkünse birden fazla yerden görüş alın. Bu sizin alternatifleri kıyaslamanızı sağlayacak ve en iyisini seçmenize yarayacaktır.
-Mümkün olduğunca çok fotoğraf görmek isteyin. Size fotomontajlı değil gerçek hasta resimleri gösterdiklerinden emin olun.
-Size ekim sonrası nasıl görüneceğinizi bilgisayar programı ile sunanlara inanmayın. Bu gerçekçi değildir.
-Saç muayenesi sonucu söylenen kök sayısı hakkındaki rakamları değerlendirmeye almayın. Çünkü sizi ikna etmek için abartılabilir. Birçok saç ekimi yapan ekibin, başarılı reklâm ve pazarlama yöntemlerine karşın, size referans gösterecek yeterince hastaları olmadığını göreceksiniz.
-Beklentilerinizi sınırlı tutun. Bu sizin gelecekteki memnuniyetinizi artırır, ama fazlasını isteyin, bu da sizin alabileceğinizi artırır.
-Her bir kıl telinin ne denli önemli olduğu bilincini taşıyan ve prensip edinen doktora ekim yaptırın.
-Saç ekimi yapılacak ortamın lüks olmasından etkilenmeyin. Ortamın hijyenik olması ve doktorunuzun deneyimli olması en önemeli unsurdur.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi