• $32,5239
  • 35,3882
  • 2329.42
  • 9079.97
15 Eylül 2014 Pazartesi 05:02 | Son Güncelleme:

En güzel gelin benim!

En güzel gelin benim!

Karar vermeden önce bir kez daha düşünün!

Elif DEMİRTAŞ BİLİR / aksam.com.tr
elif.bilir@aksam.com.tr

GELİNLİK MODELLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Bir düğün sezonunu daha geride bırakmak üzereyiz. Artık son demleri yaşanıyor, diyebiliriz.

Bu yaz magazin camiasından da takip ettiğimiz üzere bol miktarda düğün gördük ki evlenen evlenene. Dolayısıyla birbirinden güzel gelinler ve birbirinden şık gelinlikler yaz boyu gündemdeydi. Bereketli bir düğün sezonu geçirdik açıkçası.

Yaz sezonunun şu son günlerinde hala evlenmeyen ve düğün hazırlığında olanlar için gelinlik seçiminde zorlanan gelin adaylarına işlerini biraz daha kolaylaştıracak, daha kolay karar vermelerini sağlayacak bir yazı hazırladık.

Peki, bu yaz en çok tercih edilen gelinlik modelleri hakkında bilginiz var mı?

İşte bu yazının amacı da tam bu noktada gelinlik seçiminizi kolaylaştıracak, belki de daha kolay karar vermenizi sağlayacak fikirler sunabilmek.

Evet bütün gelinler güzeldir ama, 'en güzel gelin ben olacağım' diyorsanız bu bilgilere ihtiyacınız olduğunu düşünüyoruz.

1992' den bu yana Akay' ın baştasarımcısı olan ve birbirinden güzel, etkileyici gelinlik modellerinde imzası bulunan Aşk-ı Memnu' nun final sahnesi, Fatmagül' ün Suçu Ne dizisinde Fatmagül' ün meşhur gelinliği, Aliye gibi Türkiye' nin yanı sıra Ortadoğu' da da ünlenmiş dizilerin de gelinliklerini özel olarak tasarlayan Sezanur Akay, sorularımızı cevaplandırdı.

Sezanur Hanım, bu yaz en çok hangi modeller tercih edildi?

Bu sene gelinliklerde dantel ve tül olarak çalışıldı. Daha çok kabarık modeller ve balık modeller tercih edildi. Arada çok soft renkler çalışıldı, küçük kol detayları da gelinliklerde çok çalıştık.

Genel olarak gelin adayları hazır gelinlik almak yerine diktirmeyi tercih ediyor bildiğim kadarıyla.
Kişiye özel tasarım yaparken nelere dikkat ediyorsunuz?

Burada en önemli şey tabi ki vücut tipidir. Ama vücut tipinin yanı sıra ifade de çok önemlidir.

İfade derken?

Bana gelen gelin adaylarıyla ilk önce sohbet edip tarzını ve kişiliğini anlamaya çalışırım. Bundan yola çıkarak kendisinin de istediği şekilde uygun modelleri deneterek sonuca ulaşırız.

Akay Gelinlik en çok bilinen ve tercih edilen markalar arasında. Peki, Akay Gelinlik’ i diğer markalardan ayıran özelliği nedir?

Biz koleksiyonlarımızı gelin adaylarına sunarken her türlü değişikliği yapabiliyoruz. Dikiş atölyelerimizdeki terzilerimizle yeni baştan modelleri yaratabiliyoruz veya gerçek anlamda özel tasarımı haute couture de çalışabiliyoruz. Özel tasarım çalışmalarımızda ölçü alımından sonra astar provası yapılıyor ikinci provada kumaşlarla şekillenmeler yapılıyor, üçüncüde bitmiş vaziyette giydirebiliyoruz. Bu tarz aldığımız siparişlerde duvak kesim günü yapıyoruz.

İlginç, ilk defa duyuyorum desem. Nedir duvak kesim günü?

Bugünün özelliği erkek tarafının ikramlarla gelip duvak kesilirken başından aşağıya pirinç ve çörek otu atılarak mutlu bir hayat geçirmelerini diliyoruz. Hep beraber sohbetler ve ikramlarımızla sonlandırıyoruz.

Çörekotunu duymuştum fakat pirinci ilk defa duydum. Bolluk bereket getirmesi için serpiştiriliyor bildiğim kadarıyla.

Kararsız Gelinler

Gelinlik seçimi çok zor bir konu… Dolayısıyla gelin adaylarının çoğu karar vermekte zorlanıyor diye düşünüyorum. Bu durumda gelin adaylarına nasıl yardımcı oluyorsunuz?

Ben gelin adaylarının ilk önce tarzını belirlemesi için farklı kalıplarda modeller giydiririm. Tarz belirlendikten sonraki süreç daha kolaydır. Tabi ki gelin adayları gelinlik seçmeye gelirken çok kalabalık gelince kafalar daha çok karışıyor. Gelinlik seçimine çok güvendikleri bir kişiyle gelmeleri, seçimi daha kolaylaştırıyor.

Ben gelinliğimi tek başına seçtim. O yüzden karar vermekte zorlanmadım sanırım. (Gülüyoruz)

Gelelim benim de karar vermekte zorlandığım konuya. Gelinlik aksesuarları... Bu sene en çok kullanılan aksesuarlar neler oldu. Koleksiyonda nasıl aksesuarlar var?

Gelinlik aksesuarları seçilen gelinlik modeliyle bir bütün olmalı. Bu seneki koleksiyonlarda daha çok vualet ve çiçek tarzı aksesuarlar var. Duvak çıktıktan sonra takılabilen aksesuarlar da revaçta. Çünkü artık gelinler düğünde rahat etmek istiyorlar. Dolayısıyla takılıp çıkarılabilen duvaklar tercih ediliyor. After party’ de de o küçük saç aksesuarlarının başta kalmasını tercih ediyorlar. Biz after party içinde özel saç ve elbise koleksiyonu hazırlıyoruz.

Peki, siz koleksiyonları neye göre belirliyorsunuz?

Koleksiyonları hazırlarken tabi ki dünyaca ünlü haute couture moda şovlarını takip ediyoruz. Bunun dışında filmler, çok yardımcı oluyor. Mesela çok özel bir vintage koleksiyonum var. Esinlendiğim dönemler var 1920’lerin 30’larin Amerika’ sı filmleri vintage koleksiyonum ve özellikle aksesuarlarım için çok önemli bir ilham kaynağı... Ben koleksiyonlarımı hazırlarken ince detaylara çok önem veririm. Farklı yerlerde farklı dokunuşlar yaparak modelleri çıkartmaya özen gösteririm.

Doğum Sancısı Gibi!

Gelinliklerin yaratım sürecinden biraz bahseder misiniz? Siz nasıl karar veriyorsunuz? Onca kumaş ve model var önünüzde tahmin ediyorum ki...

Gelinliği hazırlarken ilk önce bütün kumaşları önümüze yığarız ve bunları prova mankenlerinin üzerinde ne şekilde yapmamız gerektiğini, iğneleyerek şekil vererek ne istediğimizi ortaya çıkarırız. Bu süreç hakikaten bazen çok uzun sürer. Bu süreci doğum sancısına benzetebiliriz. Ama bir dokunuşla da çok güzel modeller çıkabiliyor, o senenin top modeli olabiliyor.

Gelelim zamanlamaya... Gelinliği düğünden kaç ay önce seçmek ve siparişi vermek gerekiyor?

Gelin adayları çalışma hayatında olduğu için sadece cumartesi pazar günleri kendilerinindir. Ve düğüne kadar olan süreçteki cumartesi pazarlarını saydıklarında bu sürecin çok da uzun olmadığını göreceklerdir. Onun için en azından düğünden üç ay önce seçilmesi gerektiğine inanıyorum.

Gelinlik seçiminde model kadar fiyatı da etkili oluyor değil mi? Fiyat aralığı nedir gelinliklerde?

3.000 TL - 8.000 TL arası değişiyor.

Bazı gelinler gelinliği kiralamak yerine satın almayı tercih ediyor benim gibi. Ve sonra nereye sığdıracağımızı şaşırıyoruz. ( gülüyoruz )

Tabi nasıl saklamamız gerektiğini de bilmiyoruz. Binbir emekle seçtiğimiz o güzelim gelinliğimizi düğün sonrasında nasıl saklamalıyız?

Düğünden sonra gelinliklerin kuru temizlemesi yapılmalı, gelinlik gamboçunda güzel bir şekilde saklanmalıdır.

Sezanur Hanım, zaman ayırıp sorularımıza cevap vererek bizi bilgilendirdiğiniz için teşekkür ediyoruz.

Ben teşekkür ediyorum. Umarım henüz evlenme aşamasında olan adaylarımıza yardımcı olabilmişimdir. 

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür