• $32,379
  • 35,0539
  • 2326.2
  • 9112.69
26 Ağustos 2014 Salı 02:03 | Son Güncelleme:

Çin'in en büyük misafiri

Çin'in en büyük misafiri

Bu yıl Budapeşte ve Moskova kitap fuarlarından sonra Çin'in başkenti Pekin'deki fuarın da onur konuğuyuz.

80 yazar ve yayıneviyle katılacağımız, 200 binden fazla kitabın yer alacağı fuarın iki ülke arasındaki kültür alışverişine olduğu kadar Türkiye turizmine de katkısı olacağı öngörülüyor. 

ADNAN ÖZER - PEKİN 

onur konuğu olduğumuz 21. Pekin Kitap Fuarı'nda Türkiye etkinlikleri bu akşam saat 18.00'de yapılacak olan Türk Müziği Konseri'yle başlayacak. Temsiliyetin yanısıra bir kültür-sanat ve edebiyat çıkartması niteliğindeki  onur konukluğu programında, sırasıyla şu etkinlikler yer alacak: 

Ekranda edebiyat var

İlk etkinlik yarın, "Edebiyat, Sahne ve Ekran" ile başlıyor. Konuşmacılar: Tarık Tufan, Bünyamin Yılmaz. Konuşmacılar farklı esin kaynakları ve izleyici kitleleri ile edebiyat, sinema ve tiyatronun birbirlerinden tamamen farklı sahalar mı yoksa ortak yaratım alanları mı olduğu sorusuna yanıt arayacaklar. Saat 15.45'te ise "Türkiye Kitap Pazarı" bir panelin konusu olacak. Türk yayıncılık sektöründe faaliyet gösteren meslek kuruluşlarının önde gelen yöneticileri olan Melike Günyüz, Metin Celal ve Münir Üstün sektörün güncel durumu, gelişme alanları ve geleceğe yönelik planları hakkında bilgiler verecekler. 

25 YIL ÖNCEKİ İLK MASAL 

28 Ağustos Perşembe günü, şairliğiyle olduğu kadar çocuk edebiyatı alanında verdiği eserlerle dikkati çeken Mevlana İdris sahne alacak. İdris, "Modern Bir Türk Masalı: Çin’de İki Fincan" başlıklı konferansında 25 yıl önce kaleme almış olduğu -Türkiye’deki ilk ve tek Çince başlık taşıyan masalı konu edecek. Onu İskender Pala'nın, "Şiir: Sözün Sanatı" konferansı izleyecek. "Osmanlı Denizciliği ve Piri Reis" başlıklı, Erhan Afyoncu ve Fikret Sarıcaoğlu'nun konuşmacı oldukları panelle gün zenginleşecek. 

Kitap sektörü tartışılacak 

Türkiye kitap sektörünün sorunları da üst düzeyde ele alınacak. Başta Kültür Bakanlığı Kütüphaneler Genel Müdürü Hamdi Turşuçu olmak üzere, Türkiye Yayıncılar Birliği Genel Sekreteri Kenan Kocatürk ve Muharrem Kaşıtoğlu "Telif Hakları Sistemi ve Uygulamalar" panelinin konuşmacıları. Panelde ayrıca 'yayıncılık alanında Türkiye ile işbirliği yapmayı amaçlayan kurum ve kuruluşlara yardımcı olacak hususlar'ın da paylaşılacağı bildirildi. 

Sergiler renklendirecek

Onur Konuğu Türkiye Standı sergilerle görsel bir zenginlik sunacak. Çinli düşünür Kang You Wei’nin (1858-1927) 1908 yılındaki İstanbul Seyahati esnasındaki ilginç gözlemlerini üzerine oluşturulan "Çin’den Görünen Osmanlı Sergisi"; Kültürel Araştırmalar Vakfı Oyuncak Araştırmaları Programı tarafından hazırlanan "Anadolu Halk Oyuncakları Sergisi" Kültürel Araştırmalar Vakfı Oyuncak Araştırmaları Programı tarafından hazırlanan “Anadolu Halk Oyuncakları Sergisi” (Küratör: Ceren Göğüş); "10 Kubbe: Sonsuz Döngü" (Küratör: Kamil Fırat); "Skylife 30 Yıldır Yolculuğunuza Renk Katıyor"(Kuratör: Güzin Erkan) sergileri fuarı renklendirecek. 

76 ülkeden rekor katılım

1986 yılındaki kuruluşundan bu yana 21.'si düzenlenecek olan Pekin Uluslararası Kitap Fuarı (BIBF), 53. 600 m2 standlar ve 2.267 m2 sergi alınına sahip. Fuara bugüne dek 76 ülkeden katılım oldu. Kurum ve kuruluşlar bazında katılım ise 2 bin rakamını aşmakta. Standlarda 200 binden fazla kitabın sergilendiği de yer alan bilgiler arasında. 

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi