• $32,3811
  • 35,0726
  • 2326.25
  • 9142.4
6 Aralık 2017 Çarşamba 09:05 | Son Güncelleme:

Kartal Anadolu İHL; IGCSE programında yüksek başarılara imza atmaya devam ediyor

Kartal Anadolu İHL; IGCSE programında yüksek başarılara imza atmaya devam ediyor

Cambridge Üniversitesi tarafından organize edilen The Outstanding Cambridge Learner Awards (Cambridge Üstün Başarı Ödülleri), IGCSE eğitiminde dünya çapında üstün başarı gösteren Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesine verildi. Farklı ülkelerden adayların iki yıllık bir eğitim sonrasında katıldığı IGCSE anadil sınavında Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sudenur KAYIŞ; “Top in the World” Dünya birincilik ödülüne layık görüldü.

Ulusal ve uluslararası yarışmalarda kazandığı başarılarla adından sıkça söz ettiren Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi´nin öğrencileri altı (6) farklı branşta girdikleri IGCSE sınavlarında Kimya, Matematik ve Türkçe derslerinde %100 lük başarı oranları ile dünyadaki en iyi öğrenciler arasında yer aldı.

Programın Kartal AİHL’de uygulanmaya başlandığı 2014 yılından itibaren iyi bir hazırlık dönemi geçiren okul aynı zamanda Türkiye’nin en fazla IGCSE öğrenci sayısına sahip. Tüm derslerin ortalamasında % 98.75’lik başarı oranıyla Türkiye ve dünyadaki gözde okullardanbiri olduğunu bir kere daha gösterdi.

IGCSE’den ilk mezunlarını verdiği 2016 yılında Ruşen Kartal ve Ayşenur GÖKÇE’nin birinciliği ile başlayan Kartal AİHL bu sene (2017) ise başarılarına yeni bir halka ekledi. Sudenur KAYIŞ,145 ülkeden 100 bini aşkın öğrencinin katıldığı programda birinci oldu. IB (Uluslararası Bakalorya) müfredatına da katkıda bulunan IGCSE müfredatı, 14-16 yaş aralığındaki lise öğrencilerine yönelik en popüler program olarak biliniyor.

Müfredat sonunda yapılan sınavlardan geçer not alan öğrenciler, dünyanın sayılı üniversitelerine girmekte rakiplerine göre bir adım önde oluyor.

İş dünyası tarafından da fazlaca önemsenen IGCSE müfredatı, öğrencilerin "yaratıcı düşünme", "sorgulama", "problem çözme" gibi becerilerini geliştirmeyi amaçlıyor. IGCSE kapsamında 2 yıl boyunca eğitim alan öğrenciler, başarılı süreç sonunda 11 ve 12. sınıflarda IB programına katılıyor.

Türkiye’ye Öncü, Dünyaya Örnek

Okul Müdürü Mitat Tekçam, yaptığı açıklamada, "Top in the World" sertifikasını tekrar almaya hak kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi. "Türkiye´ye öncü dünyaya örnek" bir eğitim kurumu olma vizyonuyla hareket ettiklerini belirten Tekçam, şöyle devam etti:

"Öğrencilerimiz ulusal ve uluslararası müfredatı öğreniyorlar. Böyle olunca yoğunlaşmaları ve daha fazla zaman ayırmaları gerekiyor. Bu programlara dâhil olan öğrencilerimiz haftada 6 gün eğitim alıyor ve yaz programlarına da katılıyor. Hamdolsun, ulusal ve uluslararası müfredatlar ile birlikte öğrencilerimiz çok güzel bir seviyeye gelmiş oluyorlar."
İlgi ve Yeteneklerimi Keşfettim

IGCSE´de dereceye giren Sudenur KAYIŞ, hazırlık sınıfında yoğun bir şekilde İngilizce ve Arapça eğitimi aldıklarını dile getirerek, bunun IGCSE´ye girmesine katkı sağladığını TOEFL Junior sınavları ve bilim sınavları sonucuna göre ise bu programa girmeye hak kazandığını söyledi. 

KAYIŞ, “Bu sertifika programında fen bilimleri ve matematik derslerinin yanı sıra anadil edebiyat dersimiz de bulunmaktaydı. . Fen bilimleri alanında laboratuvarı aktif olarak kullanıyorduk. İngilizce de ise gramerden çok yazma odaklı çalıştık. Üretkenlik açısından çok verimli oldu. Anadil edebiyat dersinde tasvir, hikâye, tartışma ve kaynaştırma gibi yazı türlerinin nasıl yazılması gerektiğini öğrendik. Bu programda emeği geçen tüm öğretmenlerime teşekkür ediyorum. Bu program bana ilgi ve yeteneklerimi keşfettirdi. IGCSE´den aldığım başarıyla okulumuzda IB programı okumaya hak kazandım. İnşallah bu programda da aynı başarıyı sağlarım” dedi.

Başarı Her Yıl Artıyor

Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi IGCSE Koordinatörü Dr. Vedat GENÇ, okul olarak bu programda yoğun bir eğitim dönemi geçirdiklerini belirterek şöyle devam etti. ‘’Bu yıl elde ettiğimiz başarı bir önceki yıldan daha iyi oldu. Bu durum IGCSE programının veli ve öğrenciler tarafından daha iyi anlaşıldığının ve kazanımlarının öğrencinin eğitim hayatına çok olumlu katkı sağladığının fark edilmesindendir.  İki yıllık bir program olan IGCSE eğitimi okulumuzda 1,5 yılda tamamlanmaktadır. Erken bitirmemizdeki en büyük faktör, yaz okulumuzun olmasıdır. Öğrencilerimiz birinci yılın sonunda, IGCSE programında aldıkları 6 dersten 3 haftalık yoğun bir yaz okulu programına alınmaktadırlar. İkinci yılın son döneminde öğrenciler fen derslerinden deneylerini tamamlamaktadırlar2016 yılında %97, 2017 yılında %98,75 başarı sağladık. 2018 yılında da hedefimiz Allah’ın izniyle % 100 başarıdır. Başta okul idaremiz olmak üzere, tüm öğretmenlerimize teşekkür ederken öğrencilerimizi ve velilerini, gösterdikleri başarıdan dolayı tebrik ederim''

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi