• $32,4092
  • 35,214
  • 2326.92
  • 9079.97
2 Ekim 2014 Perşembe 02:38 | Son Güncelleme:

Neyse ki çözümü var!

Neyse ki çözümü var!

Özellikle yaz aylarından sonra, o muhteşem tatilin ardından güneşin cildimizde bıraktığı, hiç de hoş olmayan güneş lekeleri hem bizim hem de cildimizin keyfini kaçırıyor.

Elif DEMİRTAŞ BİLİR / aksam.com.tr
elif.bilir@aksam.com.tr

Yaz boyunca maruz kaldığımız güneş ve deniz cildimizin nem dengesini bozmakta hem cildimizde mevcut olan lekelerin daha da koyulaşmasına hem de yeni leke oluşumuna sebep olabilmektedir.

Bronzlaşmak güzel peki ya sonrası?

Ciltte güneş lekeleri yaz mevsiminin sonunda ortaya çıkıyor. Genellikle sonbaharda lekelerin arttığı ve cildin kuruduğu görülüyor. Bunun sebebi ise bronzlaşma ile koyulaşan cilt yanık hasarından dolayı gergin ve nemli görünür, oysa ki bu tamamen bir yanılsamadır. Korunmayan ve bronzlaşan cilt yaz boyunca nem kaybetmektedir. Güneşlenme sezonu bittiğinde ve o güzel görünen bronz tenimizin rengi açılmaya başladığında ise bu lekeler ortaya çıkar, ancak geç fark edildiği için bazı lekeler derinleşir ve koyulaşır. Bunların da tedavisi çok daha zordur.

Evde uygulayabileceğimiz birtakım yöntemlerle bazı lekelerle başa çıkmak mümkün fakat lekenin derinliğine göre bazen uyguladığımız bu yöntemlerle istediğimiz sonuca ulaşamayız. Peki bu durumda ne yapmalıyız. Bu lekelerle hayatımıza devam mı edeceğiz? Tabiki hayır.
İşte bu noktada işin uzmanları devreye giriyor ve bizi istemediğimiz o lekelerden kurtarıyorlar.

EPİBEYS Güzellik Salonu'ndan Güzellik uzmanı Halide Sezgin güneş lekelerinden kurtulmak için yapılması gerekenleri, uygulanan yöntemleri ve lekelerin oluşumunu nasıl önleyebileceğimizi anlattı.

GÜNEŞ LEKELERİ NEDEN OLUŞUR?

Güneş lekesi dediğimiz olay, özellikle açık renk ve hassas tenli kişilerin daha çok yüzlerinde ve omuzlarında meydana gelen kahverengimsi lekelerdir.
Güneşin yaymış olduğu UVA ve UVB ışınları cilt için oldukça zararlıdır. Bu ışınlar cildimize direk temas ettiğinde ciltte melanin maddesinin artmasına neden olur. Artan melanin  miktarı da ciltte lekelenmelere neden olur. Güneş lekeleri, benler, siyah nokta yada çil olarak ortaya çıkabilir.

* Yaşlılık,
* Genetik faktörler,
* Hormonal dengesizlik,
* Hamilelik,
* Doğum kontrol hapı,
* Menopoz,
* Akne,
* Stres,
* Kimyasal maddelere maruz kalmak,
* Yanlış cilt bakımı,
bunlarda leke oluşumunda diğer etken sebeblerdir.

LEKELERİN OLUŞUMUNU ENGELLEMEK MÜMKÜN

Cilt lekelerinin oluşumunda güneş ışınlarına uzun süre korunmasız olarak maruz kalmak en önemli faktördür. Bu nedenle düzenli olarak güneş kremi kullanılmalı, kullanılan güneş kremi mutlaka 4 saatte bir yenilenmeli, güneş kremi uygulandıktan en az 20 dakika sonra güneşe çıkılmalıdır.

Güzellik Uzmanı Halide Sezgin, Yüz ve dekolte bölgemiz direk ışınlara maruz kalan bölgeler oldugu için lekelerin bu bölgelerde daha yoğun göründüğünün altını çiziyor ve ekliyor: Biz salonumuzda dermaroller ile melanostatine 5 ve elma kök hücreleri ile bağ dokusunu güçlendirmeye ve lekeleri azaltmaya yardımcı bir tedavi uyguluyoruz. Uygulanan tedavinin süresi lekenin derinliğine göre 4 ila 8 seans arası değişebilmekte. Bununla birlikte ortalama maliyeti 500 ile 1000 TL arasında değişmektedir.

Sezgin, gerek maddi nedenlerden dolayı gerekse seanslara katılmaya zaman bulamayan hanımlar için de güzel bir tavsiyede bulunuyor:

Yogurt içine karbonat eklenerek uygulanan peeling tam sonuca ulaştırmasa da lekenin üzerinde etkin olabiliyor.

Bunun için; 2 yemek kaşıgı yogurt, 1 çay kaşıgı karbonat ve 3 damla limon suyu iyice karıştırılır.
Önce lekeli yerlere sürülür 3 dakika kadar cilde masaj yapılır ve 5 dakika daha bu şekilde beklenir.

Burada tavsiye edeceğimiz bir şey daha var: Hassas ciltler gül suyu ile yağlı ciltler maden suyu ile toniklenmelidir.

Gün ışıgına çıkarken mutlaka güneş kremi kullanmaya özen gösterin.

Kozmetik ürünlerin içinde bulunan bazı maddeler güneşe karşı hassasiyet yaratarak lekelerde artışa neden olabilir. Yaz aylarında kış mevsimine göre daha az kozmetik kullanılmalı ve kullanılan kozmetiklerin güneş koruyucu içermesine dikkat edilmelidir.
Dermokozmetik ürünler alırken içeriklerine mutlaka ama mutlaka dikkat edin. Kimyasal değil bitkisel içerikli ürünleri almaya özen gösterin.

Biz laktik ve azelaik asit içerikli ürünlerin kullanılmasını öneriyoruz.

Salonumuzda uyguladığımız sanslar ile kesin sonuçlar elde etmekteyiz ama bu etki kişiden kişiye de degişkenlik gösterir. Lekenin derinlik durumu da tedavide etkendir.

GÜNEŞ KORUYUCU KREMLERE DİKKAT

Güneş koruyucu kremlerle ilgili yapılan en büyük hata özellikle yaz aylarında kullanılmalarıdır ki, her ne kadar güneşteki zararlı ışınlar yaz aylarında artış gösterse de kış aylarında da bu ışınlar havada bulunmakta. Ayrıca güneş koruyucular cildi sadece zararlı ışınlardan değil havadaki serbest radikallerden de korumaya yardımcı olmaktadır.

LEKELERİ MAKYAJ HİLELERİ İLE KAPATABİLİRSİNİZ

Cilt lekelerinde, uygulanan tedavilerden sonuç alınana kadar pürüzsüz bir cilt görünümü isteyen bayanlar bazı makyaj hilelerine başvurabilirler.

* Yeşil renkte kapatıcı kalemler: Yüzünüzdeki kızarık bölgeleri daha az belirgin hale getiren renktir.

*  Mor, eflatun (ve tonları ) renkte kapatıcılar: Mor ve tonları, yüzdeki sarı renkte lekelenmeleri kapatır.

*  Beyaz, sarı ve tonları ile pembe ve tonları kapatıcılar: Melazma ve kahverengi lekelenmeleri kapatmak için kullanılır.

Bu kapatıcıları leke üzerine uyguladıktan sonra, cilt renginize uygun bir fondöten kullanmalısınız.

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür