• $32,3267
  • 35,0953
  • 2298.56
  • 8980.05
7 Eylül 2016 Çarşamba 17:21 | Son Güncelleme:

Atatürk Havalimanı patlamasında ölü ve yaralıların isimleri açıklandı

Atatürk Havalimanı patlamasında ölü ve yaralıların isimleri açıklandı

Son dakika haberi dün akşam geldi. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda patlama meydana geldi. Olay yerine ambulanslar sevk edildi. Patlamada çok sayıda ölü ve yaralılar var.

Atatürk Havalimanı girişinde dış hatla gidiş, dış hatlar geliş ve havalimanının otoparkı olmak üzere 3 ayrı noktada patlama meydana geldi. İstanbul Valisi Vasip Şahin, saldırıda 28 kişinin öldüğünü, 60 kişinin de yaralı olduğunu duyurdu. Saldırı 3 ayrı canlı bomba tarafından gerçekleştirildi. Şahin, "Bugün Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali geliş katı yolcu karşılama salonu girişinde sayısını 3 olarak değerlendirdiğimiz canlı bomba intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 28 kişi hayatını kaybetmiş, 60'a yakın yaralı hastaneye intikal etmiştir. Yaralıların tedavisi devam etmektedir. Detaylı inceleme sürdürülmekte olup gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Yolcu giriş ve çıkışları hızla normale döndürülmekte olup, kısa zamanda planlı uçuşlara başlanacaktır" dedi.

İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI'NDA ÖLÜ VE YARALILARIN İSİMLERİ 

Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenler Adli Tıp Kurumuna getiriliyor. Saat 01. 30 itibari ile 4’ü kadın 26 kişinin cenazesi kuruma getirildi. Kimlik tespit çalışmaları da hızla sürüyor. 4 erkeğin kimlikleri tespit edildi.

Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenler Adli Tıp Kurumuna getiriliyor. Saat 01. 30 itibari ile 4’ü kadın 26 kişinin cenazesi kuruma getirildi. Kimlik tespit çalışmaları da hızla sürüyor. 4 erkeğin kimlikleri tespit edildi. 

KİMLİKLER BELLİ OLMAYA BAŞLADI

-Çağatay Çöl-Yer hizmeti görevlisi

-Sadık Petek (47)-Yer hizmeti görevlisi

-Mehmet Mert (30)-Yer hizmeti görevlisi

-Ethem Uzunsoy (43)-Yer hizmeti görevlisi

-Yusuf Haznedaroğlu
-Ertan An
-Çağatay Çöl
-Mustafa Bayraklı
-Umut Sakaroğlu
-Mahmut Çizmecioğlu
-Murat Güllüce

BAKAN BOZDAĞ SON BİLGİYİ AÇIKLADI

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Şu ana kadar elde edilen bilgilere göre, bana en son ulaşan rakama göre, 31 civarında ölü var. Bunların kimlikleri henüz tespit edilmiş değil. Yaralı sayısı da 147 olarak bana intikal etti." dedi. 

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN YARALILARA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Olay yerine sevk edilen 49 ambulans ve 5 UMKE ekibi aracılığı ile taşınan yaralılar, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bölgedeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı.

ÖZEL HAREKAT VE BOMBA İMHA EKİBİ SEVK EDİLDİ

Saldırının ardından, olay yerine özel harekat ve bomba imha ekibi sevk edildi. Olay sonrası, havalimanı girişlere kapatıldı.

BAŞBAKAN YILDIRIM'DAN KRİZ MASASI OLUŞTURULMASI İÇİN TALİMAT

Başbakan Binali Yıldırım'ın İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya verdiği talimat üzerine Başbakanlık'ta kriz masası oluşturuldu.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım, patlamanın ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ile İstanbul Valisi Vasip Şahin'i telefonla arayarak, olay hakkında bilgi aldı.

POLİS BÜYÜK BİR FACİAYI ÖNLEDİ

Görgü tanıkları, polisin teröristin üzerine atlayarak daha büyük bir faciayı engellediğini belirtiyor

 
Can kaybını arttırmak için hain plan

Hainler İstanbul Atatürk Havalimanı’nı kana buladı. 3 terörist önce uzun namlulu silahlarla sivillere ve polislere kurşun yağdırdı ardında da üzerindeki bombayı patlattı. Hain saldırıda 36 kişi hayatını kaybetti, 147 kişi yaralandı.

Yeni Şafak Gazetesi'nin haberine göre, teröristlerin can kaybını artırmak için alçakca bir plana başvurdukları öne sürüldü. İddiaya göre x ray cihazını geçerek içeriye giren bir terörist 'Biraz sonra burada bomba patlayacak' diyerek bağırdı. Yolcuların kapıya doğru akın etmesiyle de kapıda bekleyen teröristler önce kurşun yağdırdı, sonra patlattı.

İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI SALDIRISI NASIL GERÇEKLEŞTİ?

Güvenlik kaynakları, 3 canlı bombayla Atatürk Havalimanı'nda gerçekleşen saldırının nasıl düzenlendiğini anlattı.

Al Jazeera’nin güvenlik kaynaklarından edindiği bilgiye göre ilk saldırgan dış hatlar terminalinin ana giriş kapısından içeri girdi. Burası alandaki ilk güvenlik noktası. Bu noktada X ray cihazına yakalanmadan daha ileri geçemeyeceğini bilen saldırgan, üzerindeki uzun namlulu silahla bu noktada etrafa ateş etmeye başladı. Arama bölgesinin vatandaşlarla dolu olması nedeniyle polis saldırgana müdahalede zorlandı. Ateş ederek içeriye doğru ilerleyen saldırganın, içeri ilerleyişini havalimanında görevli bir polis memuru engelledi. Polis memuru vatandaşlara ateş eden saldırganı vurdu. Yaralanıp yere düşen saldırgan üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi.

İlk saldırganın daha fazla ilerleyememesinin ardından ikinci saldırgan harekete geçti. Ancak ikinci saldırgan da içeriye doğru ilerleyemedi. X- Ray cihazının önündeki bölgede ateş etmeye başlayan saldırgan, ilk saldırganın vurulmasının hemen ardından üzerindeki bombayı patlattı.

Üçüncü saldırı ise alandan çıkan vatandaşların kendilerini bekleyen araçlarına veya taksilere bindiği noktada gerçekleştirildi. Üçüncü saldırgan önce sağa sola ateş etmeye başladı. Çevredeki polisler ile çatışmaya girdikten bir süre sonra da üzerindeki patlayıcıyı infilak ettirdi.  

İSTANBUL ATATÜRK HAVALİMANI'NDAKİ SALDIRIYA DÜNYADAN TEPKİ

İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısına dünyadan tepki yağıyor. Rusya'dan ABD'ye, Mısır'dan İran'a birçok ülke İstanbul'daki kanlı saldırıyı kınadı.

DHA’nın haberine göre, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan saldırı sonrası Rusya'dan teröre tepki ve Türkiye'ye başsağlığı mesajları geldi.

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’nın Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Aleksey Puşkov, Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamalarda hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi.

Puşkov, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Tüm dünyadaki terör saldırılarının kurbanları suçsuz insanlardır. Rusya'dan, İstanbul, Brüksel ve Paris'i anlıyoruz. Başımızı eğiyoruz. Başsağlığı diliyoruz. Unutmuyoruz."

Çeçenistan Cumhurbaşkanı Ramazan Kadirov da Atatürk Havalimanında meydana gelen patlamaları organize eden teröristleri kınayarak olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

Kadirov, Rus sosyal medya sitesi Vkontakte'deki resmi hesabından şu açıklamayı yaptı: "Teröristler kim olursa olsunlar, neleri yönetiyor olursa olsunlar, onların eylemlerini kınıyoruz. Dünyada terörle elde edilmeye çalışılan hiçbir amaç haklı çıkartılamaz. Sadece dünya toplulukları tarafından teröristlere karşı alınan sert önlemler ve ortak çabalar, insanlığın düşmanlarını frenleyebilir."

Olayda yaşamını yitirenlerin yakınlarına başsağlığı Kadirov, "Teröristlerin asıl amacı kan, toplu ölümler ve korkudur. Yaşamını yitirenlerin aileleri ve yakınlarına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

NATO
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Twitter hesabındaki açıklamasında, "İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıyı kınıyorum. Kalbim, kurbanların aileleri, yaralananlar ve Türk halkıyla beraber" ifadesini kullandı.

AB
AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Liderler Zirvesi'nin bitiminde düzenlendiği basın toplantısının başlangıcında terör saldırısına değindi. Tusk, "Her şeyden önce bugün İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilemek istiyorum. Böyle zamanlarda bir arada olmalıyız" diye konuştu.

AB Komisyonu'nun İnsani Yardım ve Kriz Yönetiminden Sorumlu Üyesi Christos Stylianides, Twitter'dan "İstanbul Havalimanı'ndaki alçakça terör saldırısını kınıyorum. Türk halkı ve hükümetin yanındayız. Teröre karşı bir aradayız" mesajını paylaştı.

BM
BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını kınayarak terörle mücadelede bölgesel ve uluslararası çabaların artması gerektiğini bildirdi.

BM Genel Sekreter Sözcülüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Genel Sekreter Ban, saldırıyı kınayarak kurbanların yakınları ile Türk halkı ve hükümetine taziye dileklerini sundu.

Saldırının sorumlularının tespit edilerek yargı önüne çıkarılmasını umduğunu vurgulayan Ban, terör tehdidiyle karşı karşıya olan Türkiye ile "sıkı dayanışma" içinde olduğunu belirtti. Ban, terör ve aşırılıkçı şiddetle mücadelede bölgesel ve uluslararası çabaların artması gerektiğini ifade etti.

Öte yandan İngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Matthew Rycroft, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, İstanbul'dan gelen "korkunç" haberler nedeniyle "şok olduğunu" kaydederek BM Güvenlik Konseyi'nin hızlı bir şekilde saldırıyı kınamasını istedi.

Fransa'nın BM Daimi Temsilciliği de sosyal medya hesabından saldırıyı hem Fransızca hem de İngilizce olarak kınadı.

ABD
Beyaz Saray, Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Beyaz Saray Sözcüsü Josh Earnest yaptığı yazılı açıklamada, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

"ABD, düzinelerce insanın öldüğü ve yaralandığı İstanbul Atatürk Havalimanı’nda bugün meydana gelen hain terör saldırısını en güçlü şekilde
kınıyor" ifadesini kullanan Earnest, Atatürk Havalimanı'nın, bu yıl terör saldırısının yaşandığı Brüksel'deki havalimanı uluslararası bağlantılar için bir sembol olduğuna işaret etti. 

Earnest, açıklamasında şunları kaydetti:

"Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve sevenlerine derin taziyelerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Terör tehdidiyle mücadelemizi sürdürürken, dünyadaki diğer dost ve müttefiklerimizle, NATO müttefiki ve ortağımız olan Türkiye’ye sarsılmaz desteğimizi sürdürüyoruz."

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen patlamaya ilişkin, “Ne olduğunu ve kim tarafından gerçekleştirildiğini araştırıyoruz. Karşımıza çıkan ilk zorluk devlet dışı, şiddet yanlısı aktörlerle yüzleşmek” dedi.

Kerry, Colorado eyaletinde Aspen Enstitüsü Fikir Festivali’nde şiddet içeren aşırılıkla ilgili panelde konuştu.

Konuşmasında Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısına değinen Kerry, olayla ilgili bilgi almayı sürdürdüklerini söyledi.  Kerry, “Hâlâ ne olduğunu ve kimin tarafından gerçekleştirildiğini araştırıyoruz. Karşımıza çıkan ilk zorluk devlet dışı, şiddet yanlısı aktörlerle yüzleşmek” diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanlığı, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısını kınadı. Bakanlık tarafından saldırıya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, "ABD, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısını güçlü şekilde kınıyor. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyor ve yaralıların da bir an önce sağlıklarına kavuşmasını ümit ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, ABD’nin olayla ilgili yürütülen soruşturma süresince Türk makamlarıyla yakın temas halinde olacağı belirtildi.

NATO müttefiki Türkiye’nin terör tehdidiyle mücadelesinde dayanışma halinde oldukları vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Maalesef bu kanlı saldırı, masum sivilleri öldürmeyi ve yaralamayı hedefleyen saldırılar dizisinin en sonuncusunu oluşturuyor. Bu tür saldırılar, terör belasına karşı koymada Türk hükümetiyle birlikte çalışma kararlılığımızı ve bölgede barış ve uzlaşının geliştirilmesi için çalışanlara desteğimizi daha da güçlendirecektir."

BELÇİKA
Belçika Dışişleri Bakanı Didier Reynders, mesajında hiçbir şeyin şiddeti meşru gösteremeyeceğini belirtti.

22 Mart'ta terör saldırısına hedef olan Brüksel Havalimanı'nın Twitter hesabından yapılan açıklamada da, "Kalbimiz, İstanbul saldırısının kurbanlarıyla. Brüksel, kurbanların ailelerine ve Türk vatandaşlarına en derin başsağlığı temennilerini iletiyor" ifadesine yer verildi.

KATAR
Katar Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, "Her türlü ahlaki değer ve insani prensiplerle çelişen ve sivilleri hedef alan bu korkak saldırıyı kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.

Türkiye'nin istikrar ve güvenliğini korumak için alacağı tüm önlemlerin desteklendiği ifade edilen açıklamada, Katar'ın Türkiye'ye destek verdiği ve sebebi ne olursa olsun her türlü şiddet ve teröre karşı tutumunun net olduğu kaydedildi.

Açıklamada, Türkiye'ye, Türk halkına ve saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı dilendi, yaralılara acil şifa temennisinde bulunuldu.

İSPANYA
İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Atatürk Havalimanı'ndaki patlamaya ilişkin, "Birlik olduğumuz sürece barbarlık baskın gelemeyecek" ifadesini kullandı.

Avrupa Konseyi toplantısı için Brüksel'de bulunan Rajoy, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İstanbul havaalanındaki korkunç saldırıyı kınıyorum ve reddediyorum. Birlik olduğumuz sürece barbarlık baskın gelemeyecek" değerlendirmesinde bulundu.

İspanya'nın ikinci büyük siyasi partisi Sosyalist İşçi Partisinin lideri Pedro Sanchez de "Terör barbarlığı bir kez daha İstanbul'u vuruyor. Sert bir şekilde kınıyoruz ve saldırının kurbanlarına tam dayanışmamızı sunuyoruz" şeklinde tweet attı.

İNGİLTERE
İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını ardından İngiltere Dışişleri Bakanı Philip Hammond, resmi Twitter hesabından açıklama yaptı.

ammond, açıklamada 'İstanbul'daki saldırılardan dolayı dehşete düştüm. Düşüncelerim patlamada hayatını kaybeden ve etkilenenlerle. Yardıma hazırız” ifadelerini kullandı.

İTALYA
İtalya Başbakanı Matteo Renzi, İstanbul Atatürk Havalimanı’da gerçekleşen terör saldırısına ilişkin, "Yaşanan hadise dolayısıyla Türk hükümeti ve Türk halkına derinden yakınlığımı belirtmek isterim." dedi.

AB Konseyi için Brüksel’de bulunan Başbakan Renzi, zirve çıkışı İtalyan basınına yaptığı açıklamada, Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen saldırıya değinerek, “Yaşanan hadise dolayısıyla Türk hükümeti ve Türk halkına derinden yakınlığımı belirtmek isterim” ifadesini kullandı.

İstanbul’daki olaydan zirve sırasında haberdar olduklarını aktaran Renzi, bu tür hadiselerin terör tehdidine karşı hep birlikte güçlü bir cevap verilmesi gerekliliğini onayladığını söyledi. 

İtalya Başbakanı Renzi, sosyal paylaşım sitesi Twitter’daki hesabından da, “Yüreğimiz, İstanbul’dan gelen trajik haberler karşısında Türk halkının acısını paylaşıyor. Her yerde teröre karşıyız” mesajını paylaştı.

AVUSTRALYA
Avustralya Dışişleri Bakanı Julie Bishop, İstanbul Havalimanı'ndaki terör saldırısını kınadı.

Bishop, Dışişleri Bakanlığının resmi sayfasından yaptığı yazılı açıklamada, Avustralya Hükümeti'nin terör saldırısını kınadığını belirtti.

"Düşüncelerimiz ve taziyelerimiz Türkiye’deki insanlarla beraber" ifadesini kullanan Bakan Bishop, saldırıda ölen ya da yaralanan Avustralya vatandaşı bulunup bulunmadığının araştırıldığını da kaydetti.

SUUDİ ARABİSTAN
Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdulaziz, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi.

Suudi Arabistan'ın resmi haber ajansı SPA'da yer alan habere göre Kral Selman, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı sebebiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a gönderdiği taziye mesajında, saldırıyı şiddetle kınadığını ve saldırının kabul edilemez olduğunu belirtti.

"İnsani ve ahlaki hiçbir etik ile bağdaşmayan, vatandaşların hayatlarını kaybettiği Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısı haberini derin üzüntü ve hüzün içinde öğrendik" ifadesini kullanan Selman, şunları kaydetti:

"Terör saldırısını şiddetle kınadığımızı ve kabul edilemez olduğunu belirterek, bu saldırılar nedeniyle acılarınızı paylaştığımızı, size, hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Türk halkına, Suudi Arabistan devleti ve halkı olarak da en derin taziyelerimizi iletiyorum. Allah'tan hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine sabır ve yaralananlara da yakın zamanda şifa temenni ediyorum."

İçişleri Bakanı Muhammed bin Nayif bin Abdulaziz ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman bin Abdulaziz de terör saldırısıyla ilgili Erdoğan'a taziye mesajı gönderdi. Mesajlarda, hiçbir din, ve hiç bir gelenekle bağdaşmayan bu terör saldırısının şiddetle kınandığı ve kabul edilemez olduğu ifade edilerek, hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı, yaralananlara da acil şifa temennisinde bulunuldu.

PAKİSTAN
Pakistan, Atatürk Havalimanı'nı hedef alan terör saldırısını şiddetle kınadı.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul'daki terör saldırısının üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve dostlarına başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilenen açıklamada, terör saldırısının şiddetle kınandığı vurgulandı.

Pakistan'ın her zaman olduğu gibi "kardeş" Türk halkıyla birlik içinde olduğuna değinilen açıklamada, Türkiye'nin terörle kararlı mücadelesinin başarıyla sonuçlanacağı kaydedildi.

Açıklamada, Türkiye'nin "güçlü iradesi ve sarsılmaz azmi" ile terörü kati surette yeneceği ifade edildi.

KOSOVA
Kosova Dışişleri Bakanlığı, İstanbul'daki Atatürk Havalimanı'nı hedef alan terör saldırısına tepki gösterdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlama haberini üzüntüyle öğrendikleri belirtilirken, böylesine zor dönemlerde Türkiye ve Türk halkı ile dayanışma içinde bulundukları ifade edildi. Açıklamada, ihtiyaç duyulması halinde tüm kurumların yardıma hazır olduğu vurgulandı.

Patlama anından itibaren Kosova'nın Ankara Büyükelçiliği ve İstanbul Başkonsolosluğu ile sürekli iletişim halinde oldukları kaydedilen açıklamada, şu ana kadar hiçbir Kosova vatandaşının saldırıya maruz kalmadığı aktarıldı.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama da Twitter hesabından, "Tanrısız, ümitsiz ve insanlar arasında yeri olmayan kişiler tarafından yapılan barbarca eylem yüzünden kaybolan suçsuz hayatlar için üzüntü duyuyorum" mesajını paylaştı.

Kosova Kamu Yönetimi Bakanı Mahir Yağcılar ise havalimanındaki terör saldırısını şiddetle kınadığını belirterek, "Türkiye'nin gücü ve bütünlüğü daimdir." dedi.

Makedonya Devlet Bakanı Furkan Çako da İstanbul'daki terör saldırısını kınadığını ve lanetlediğini vurgulayarak, "Türkiyemizin yanındayız" ifadesini kullandı.

KANADA
Kanada Dışişleri Bakanı Stephane Dion, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda meydana gelen terör saldırısını kınadı.

Sosyal medya hesabından saldırıyı kınayan Kanada Dışişleri Bakanı Dion, ayrıca yazılı bir açıklama yaptı.

Dion açıklamasında, Kanada hükümeti adına, kurbanların ailelerine ve yakınlarına yürekten başsağlığı ve yaralılara acil şifa temennisinde bulundu. Dion, "Bu son saldırıyla birlikte, terör saldırılarıyla mücadele eden Türkiye’ye, teröre karşı birlikte mücadele azmimizi yineliyoruz. Türk halkının yanındayız" ifadesini kullandı.

Dion, İstanbul'da yaşayan Kanada vatandaşlarından yardıma ihtiyacı olanların Kanada Başkonsolosluğuna başvurmalarını istedi.

İRAN
İran, İstanbul Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısını kınadı.

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Terör çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koydu" ifadesini kullanarak saldırıyı kınadığını duyurdu.

Zarif, "Dost ve komşumuz olan ülkenin havaalanında terör çirkin yüzünü bir kez daha ortaya koydu. Şiddet dünyayı tehdit eden bir aşırılıktır. Hep birlikte onunla mücadele etmeliyiz" paylaşımında bulundu.

ALMANYA
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını kınadı.

Alman Şansölyesi Brüksel'de gerçekleştirilen Avrupa Konseyi toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, üzücü haberi AB ülkeleri yöneticileriyle yapılan toplantı esnasında aldığını ifade ederek, “Şahsen ve AB ülkeleri hükümet başkanları hepimiz terörün bu yeni sinsi eyleminden dolayı şok içerindeyiz” dedi.

Merkel saldırıda kaybedenler için taziyelerini bildirirken yaralılara da şifa diledi.

Türk halkına seslenmek istediğini belirten Angela Merkel, “Tüm Türk halkına terörle mücadelede birlik olduğumuzu ve birbirimizi destekleyeceğimizi iletmek istiyorum” diye konuştu.

Türkiye'nin son aylarda sürekli terörün hedefi olduğuna işaret eden Merkel bu vesileyle ocak ayında yine bir terör saldırında hayatını kaybeden Almanları anmak istediğini söyledi.

Saldırının kimin gerçekleştirdiği ve hangi motifle yapıldığına dair bir bilgiye sahip olmadıklarını ifade eden Merkel, bu konuda spekülasyon da yapmak istemediğini vurguladı.

MISIR
Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmed Ebu Zeyd, Atatürk Havalimanı'nı hedef alan terör saldırısını kınadı.

Ebu Zeyd, yayımladığı yazılı açıklamada, "Mısır, İstanbul'da Atatürk Havalimanını hedef alan saldırıyı en sert ifadelerle kınıyor" ifadesine yer verdi.

Mısır halkının bu zor anlarda Türk halkıyla dayanışma içerisinde olduğu kaydedilen açıklamada, "Türk halkına ve saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyor, yaralılara acil şifa temennisinde bulunuyoruz" denildi.

Açıklamada ayrıca terörle mücadele edilmesi ve terörün kökünün kazınması için uluslararası çabaların birleştirilmesi çağrısında bulunuldu.

FRANSA 
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını şiddetle kınadığını belirterek, "Türkiye'de art arda düzenlenen saldırılar ülkedeki durumu daha da zorlaştırıyor" dedi.

Brüksel'deki AB Liderler Zirvesi sonrası basın toplantısı düzenleyen Hollande, "Bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. Türkiye'de art arda düzenlenen saldırılar ülkedeki durumu daha da zorlaştırıyor" ifadelerini kullandı.

Fransa Başbakanı Manuel Valls ise Twitter üzerinden paylaştığı mesajda, "İstanbul'da havalimanında yapılan barbar saldırı karşısında dehşete kapıldım. Fransa, terörizme karşı Türklerin yanındadır" değerlendirmesini yaptı.

Öte yandan Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkanı Pedro Agramunt da resmi Twitter hesabından, "İstanbul'da düzenlenen başka bir saldırı karşısında daha dehşete düştüm. Saldırıyı şiddetle kınıyor, Türkiye'ye ve Türk halkıyla dayanışma içinde olduğumuzu belirtmek istiyorum." paylaşımında bulundu.

LİTVANYA VE LETONYA
Litvanya ve Letonya, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin taziye mesajı yayımladı.

Litvanya Cumhurbaşkanı Dalia Grybauskaite, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısına ilişkin taziye mesajı yayımladı.

Grybauskaite, Twitter hesabından, “İstanbul’daki havaalanında aşağılık bir terör saldırısı gerçekleştirildi. Türk halkı ile birlikte duruyoruz” ifadesini kullandı.

Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkevics de yaşanan olayı kınayarak, Twitter hesabından, “İstanbul’da, Atatürk Havalimanı'nda bir başka korkunç terör cinayeti. Saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diliyorum” ifadesine yer verdi.

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak
Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak