• $32,3645
  • 35,0937
  • 2323.69
  • 9079.97
24 Ekim 2016 Pazartesi 09:16 | Son Güncelleme:

Irmak bebek bulundu mu nerede bulundu? Son dakika gelişmeleri

Irmak bebek bulundu mu nerede bulundu" Son dakika gelişmeleri

Türkiye günlerdir 3,5 yaşındaki Irmak’ın kaybolmasını konuşuyor. Müge Anlı’nın programına çıkan Irmak’ın ailesinin birinci sırada şüphelendiği Hurdacı Himmet Aktürk de programa katılmış ama hep iddiaları reddetmişti. 3 gündür aralıksız devam eden arama çalışmalarında sona gelindi. 16.40 sularında küçük Irmak'ın cansız bedeninin bulunduğu haberi geldi.

Türkiye günlerdir bir kayıp olayını konuşuyordu. Ancak geçtiğimiz gün kayıp değil bir cinayet olduğunu katil zanlısının ağzından ortaya çıktı. Küçük Irmak’ı öldürdüğünü itiraf eden Himmet Aktürk’ün işaret ettiği yerde arama çalışması devam ediyor. Peki, Irmak’ın cesedi bulundu mu? Irmak Kupal'ın cesedi bugün bulundu. Irmak Kupal'ın cesedini gören ailesi sinir krizi geçirdi. Irmak Kupal cinayeti nedeniyle Manisa Emniyeti'nde özel bir ekip kuruldu. Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde hurdacılık yapan Himmet A. tarafından öldürülerek bağa gömülen 4 yaşındaki Irmak Kupal’ın cansız bedeni 9 gün sonra bulundu.

Himmet Aktürk’ün emniyetteki ifadesinde, “Çocuğu eve getirdim. Tecavüz ettim. Elimle boğdum. Yaşadığını görünce bu kez kemerle boğdum. Daha sonra çuvala koyup, Sarıkız Çayı kenarına gömdüm” dediği öğrenildi.  Zanlının  evinde yapılan aramalarda; küçük kıza ait olduğu anlaşılan saç kılı ve kan izlerinin rastlandığı, örneğin küçük kızın annesinin kan örneğiyle örtüştüğü öğrenildi. Katil zanlısı sevk edildiği adliyede tutuklandı. İlçedeki bir iş yerinin güvenlik kamera kayıtlarında, zanlının Irmak’ın  cesedinin içerisinde olduğu çuvalı çöp konteynerine attığı, 4 saat sonra ise gelip aldığı görüntüleri yer aldı. 

Öte yandan zanlının evinde yapılan aramalarda, küçük kıza ait olduğu anlaşılan saç kılı ve kan izlerinin rastlandığı, örneğin küçük kızın annesinin kan örneğiyle örtüştüğü öğrenildi. Dünkü çalışmalarda ise minik Irmak'a ait ayakkabı, evine 2 kilometre uzaklıktaki Sarıkız Mevkii'ndeki bağda bulundu. Akşam ise bölgedeki bir tarlada, üzerinde kan lekesi olduğu düşünülen bir çuval bulundu. Katil zanlısı H.A.'nın bir işyerinin önündeki çöp konteynerine gündüz saatlerinde çuval bıraktığı, aynı çuvalı akşam aldığını gösteren güvenlik kamerası görüntüleri de ortaya çıktı. 

Katil pedofili zanlısı  çocuğu gömdüğünü söylediği Ilıca Mahallesi Sarıkız Çayı'na getirilmesine rağmen yeri hatırlayamadığını söyledi. Bunun üzerine güvenlik güçleri geçen perşembe gününden itibaren çay kenarındaki bağlarda minik Irmak'ın bulunması için kazı çalışmaları başlattı. Onlarca güvenlik görevlisi, belediye işçilerinin desteğiyle bölgede sürdürdüğü arama çalışmalarında, Türkiye'de sadece 2 tane bulunan polisin ceset arama köpekleri 'Ateş' ve 'Barbi'yi de Ankara'dan getirilerek kullanıyor. Köpekler toprağı koklayarak, ceset arıyor. Kararan hava nedeniyle dün yine ara verilen çalışmalar, bu sabah 3'üncü gününde tekrar başladı. Ancak şu ana kadar herhangi bir gelişme olmadı. Arama ekipleri, demir çubuklarla toprak zemini kortrol edip Irmak'ı arıyor.

IRMAK KUPAL CİNAYETİ 

Gündelik işlerde çalışarak geçimini sağlayan 44 yaşındaki Bilal Kupal ile 27 yaşındaki Suriye Kupal çiftinin Menderes Mahallesi Elmadağ Caddesi 2 Sokak'taki evlerinin önünde oynayan kızları Irmak Kupal, geçen 14 Ekim'de, saat 15.00'te ortadan kayboldu. Gideceği yerlere bakan ancak bulamayan ailesi, polise başvurdu. Güvenlik güçlerinin arama kurtarma ekipleriyle ormanlık bölge, park ve bahçeler ile mezarlık gibi alanlarda yaptığı aramalar sonuçsuz kalmıştı. Katil zanlısı katıldığı televizyon programında suçunu itiraf ettikten sonra Irmak'ın cesedini arama çalışmaları başladı.

Himmet Aktürk 15 yıl önce 14 yaşındaki kız yeğenini taciz etmekten dolayı 1.5 yıl cezaevinde yattığı öğrenildi.

Irmak bebek cinayeti son dakika haberleri

Irmak Kupal'ın cesedi bugün bulundu. Irmak Kupal'ın cesedini gören ailesi sinir krizi geçirdi. Irmak Kupal cinayeti nedeniyle Manisa Emniyeti'nde özel bir ekip kuruldu. Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nde hurdacılık yapan Himmet A. tarafından öldürülerek bağa gömülen 4 yaşındaki Irmak Kupal’ın cansız bedeni 9 gün sonra bulundu.

Haberin gelmesiyle Irmak'ın ailesi sinir krizi geçirdi. Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç ise yaptığı açıklamada cinayetle ilgili olarak 20 kişilik özel bir ekibin 32 ayrı kamerayı incelediğini belirtti.
Alaşehirde 9 gündür kayıp olan 4 yaşındaki Irmak Kupal'ın cesedi, bugün saat 16.35'te, Himmet A.'nın gömdüğünü söylediği bölgede yürütülen çalışmalarda bulundu. Toprağın 1.5 metre altında bulunan ve üstünde son giydiği elbisesi olduğu görülen Kupal'ın cesedinin bulunduğu yerin çevresi, güvenlik şeridiyle çevrildi. Savcının olay yerine gelerek inceleme yapması, ardından minik çocuğu cesedinin otopsiye gönderileceği öğrenildi. 

AİLESİ SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Minik Irmak’ın bulunduğu haberi üzerine ailesi sinir krizi geçirdi. Ayakta durmakta güçlük çeken Irmak’ın annesi Suriye Kupal gözyaşlarına boğuldu. Evladına bir an önce kavuşmak isteyen acılı anne Suriye Kupal, “Yavrumu görmek istiyorum ne olur, 9 gündür görmüyorum ne olur gidelim. Ne olur beni yavruma götürsünler. Yavrumu görmek kucağıma basmak istiyorum. Ne olur, yalvarıyorum” dedi.

Kardeşinin bulunduğu haberini alan 10 yaşındaki ablası Ayşe Kupal da haberi halasından aldığını belirterek, “Irmağı özledim, Irmağı istiyorum. Sevindim, halam söyledi. Irmağı çok özledim. Hem sevindim hem üzüldüm. Öldüğü için çok üzülüyorum” diye konuştu.

EVDE AĞITLAR

Irmak’ın anneannesi Şaygül Ilgaz da bir yandan çok sevindiğini belirtirken gözyaşlarına boğuldu. Kürtçe ağıtlar yakılan evde yaslar tutuldu. Haberi alan ailenin yakınları ve mahalleli de minik Irmak’ın ailesinin evine akın etti.

ANNENİN İSYANI

14 Ekim günü kaybolan kızının cesedinin bulunmasından önce açıklama yapan Irmak'ın annesi Suriye Kupal,  “Nasıl gezebildi bu adam aramızda nasıl, nasıl atabildi yavrumu o çöplere. Getirsinler götürüp yavrumu oraya gömdüğü gibi yavrumu çıkartıp geri getirsin. Yavrum daha dün kucağımdaydı, yavruma ben doyamadım, doyamadım. O adamı yanıma getirsinler, konuşamıyordum, konuşacağım o adamla” ifadelerini kullandı. Ailelere de seslenen anne Kupal, çocuklarına bakmalarını, kimseye güvenmemelerini dile getirdi.

EMNİYET MÜDÜRÜ: 20 KİŞİLİK ÖZEL EKİP KURULDU

Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç ise yaptığı açıklamada, 4 yaşındaki Irmak Kupal cinayetiyle ilgili 20 kişilik özel bir ekibin titizlikle çalıştığını ve olay gününe ait 32 ayrı kameranın kayıtlarının incelendiğini söyledi. Bilgiç, katil zanlısı Himmet A.’nın cezaevinde kendisine zarar verdiği iddialarının da doğru olmadığını belirtti.

Cenazeye ulaşılmasının ardından Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin, Manisa Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç ve arama çalışmalarına katılan ekip amirleri Alaşehir Emniyet Müdürlüğünde bir basın açıklaması düzenledi. Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, “20 kişilik özel bir ekibin koordinesini sağladık. Olay yeri ekibi, kayıp şahıslar büro amirliğinden bir ekip, aynı zamanda cinayet büro amirliğinden oluşan bir ekip ve yerel ilçe emniyet müdürlüğümüzden de oluşan 20 kişilik özel bir ekip oluşturduk. Bu özel ekibi oluşturduktan sonra olay yeri ve çevresinde yapmış olduğumuz incelemelerde acilen çevrede gördüğümü veya var olduğunu bildiğimiz çalışmalar neticesinde 32 değişik kameradan o güne ait görüntüler alındı. Bu kamera kayıtlarının incelemesi devam ederken odak noktası olarak çocuğun kaybolduğu noktayı başlangıç almak suretiyle o bölgeyi dairenin merkezi olarak tespit edip genişleterek tamamen o bölgede yaşayan insanların ifadeleri, beyanları alındı. Bu süre içerisinde şüpheli şahısların GBT sorgulamaları yapıldı. Bu devam eden süreçte malum olan şüphelimiz bu yönde daha önce bir suç işlediği yönünde bilgi kaydına rastlamamız sonucunda bizim için öncelikli hedef olarak değerlendirmeye almıştık. Bunun akabinde İzmir’den getirmiş olduğumuz dedektör köpeğimiz ile çocuğun elbiselerine ve eşyalarını koklatıp köpeği bıraktığımızda ilk olarak bu şüpheli şahsın ikamet ettiği aynı zamanda hurda işlerini yaptığı noktaya götürdü. Bunun üzerine adli makamlardan almış olduğumuz kararlar neticesinde moleküler inceleme yapmak adına delil toplama yöntemiyle içeride bulmuş olduğumuz kan lekeleri, kıl örneklerini toparladık. Elde ettiğimiz delilleri kurye yoluyla Ankara’ya kriminal laboratuarımıza gönderdik. Durumun hassasiyeti ve önemi hakkında bilgi verdik. Arkadaşlarımız hızlı bir şekilde buradan bize bir sonuç bildirdiler” dedi.

Katil zanlısı Hikmet A.’nın cezaevinde kendisine zarar verdiğiyle ilgili iddialar hakkındaki soruyu yanıtlayan Bilgiç, “Buraya gelmeden 5 dakika önce görüştüm. Herhangi öyle bir konu yok. Zarar verdiğine dair şuana kadar bir amere yok. İlgili cezaevi görevlileriyle görüştük. Böyle bir durum söz konusu değil” diye konuştu.

Minik Irmak'ın cansız bedeni bulundu

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür