• $32,3326
  • 35,0737
  • 2296.72
  • 9059.01
17 Şubat 2015 Salı 14:07 | Son Güncelleme:

Dünyaya örnek olacak okul projesi

Dünyaya örnek olacak okul projesi

Vizyon Koleji ile Sebit ile işbirliği Türkiye'de eğitimime yeni bir vizyon kazandırıyor.

SEBİT Proje Okulu olan Vizyon Koleji büyük bir AR-GE gücüne sahip.

Vizyon Koleji, Türkiye'nin en büyük eğitim ve bilgi teknolojileri kurumu olan SEBİT'in Türkiye'deki ilk ve tek Proje Okuludur. FLEXA eğitim modeli kapsamında kullanılan teknolojik eğitim altyapısı, eğitsel içerik ve ölçme değerlendirme araçları, merkezi ODTÜ Teknokent'de bulunan SEBIT tarafından organize ediliyor ve izleniyor. ABD, Çin, Malezya ve S.Arabistan'da 21. yy. eğitim altyapılarını oluşturan, yaptığı çalışmalarla dünyanın en önemli eğitim ödüllerini almayı başaran SEBIT, ''Proje Okulu'' çalışmasını dünyaya örnek olacak Türk okulu projesi olarak tanımlıyor.

SEBİT Kimdir?

Türk Telekom grubunun bir parçası olan Sebit, 25 yıllık araştırma-geliştirme deneyimi ve uluslararası örgütlenmesi ile Türkiye'nin en büyük eğitim ve bilgi teknolojileri şirketidir. Kuruluşundan bugüne geliştirdiği eğitim çözümleri ile SEBİT, yalnız Türkiye içinde değil, yurtdışında da aktif olarak yer almaktadır. Eğitim teknolojilerinde dünyada lider şirketlerden biri olma yolunda, donanımlı insan kaynağımızla ilerleyen kuruluş, Ankara ODTÜ Teknokent'ten yürütülen çalışmalarını, 250 kişilik yetkin ve yaratıcı bir ekiple gerçekleştirmektedir.

En İyi İçerik Sağlayıcı kategorisinde dünyanın en iyi beş şirketi arasında

Eğitim teknolojileri alanında dünyadaki lider şirketlerden biri olarak tanımlanan SEBİT, kuruluşundan buyana aldığı çok sayıda ödülle önemli bir uluslararası bir otoritedir.

CODiE Ödülleri

Sebit, 2007 yılında, geliştirdiği Adaptive Curriculum ürünüyle ABD eğitim yazılımları endüstrisine girdi. O günden bugüne, Eğitim Yazılımları Endüstrisinin Oscar'ı olarak değerlendirilen CODiE ödülüyle beraber, çok sayıda ödül alan Adaptive Curriculum, ABD'de bu alanda yarattığı farklılığı da ispatlamış bulunuyor. Adaptive Curriculum, son olarak 2012 yılında, ABD'de 30 yılı aşkın zamandır K-12 kapsamındaki eğitim dünyasını yönlendiren Tech&Learning dergisi tarafından, 2012 Award of Excellence ödülünü aldı.

Diğer ödüller

?    Adaptive Curriculum, 2012 CODiE ödüllerinde üç ayrı kategoride finale kalarak En İyi Sanal Okul seçildi.

?    Amerika'nın online yayını EdTech Digest tarafından düzenlenen Cool Toolödüllerinde 2012 yılının En İyi Web Tabanlı Eğitim Çözümü seçilen Adaptive Curriculum ayrıca, EdTech Digest'in Trend Belirleyenler kategorisinde yer aldı.

?    Uğurlu Vitamin, 2010 Dünya İletişim Ödülleri - En Yeni İyi Hizmet kategorisi finalisti oldu.

?    Vitamin Öğretmen, 2010 yılında, Türkiye Bilişim Derneği'nin 27. Ulusal Bilişim Kurultayı Hizmet Ödülleri arasında En İyi Eğitim Sitesi ödülüne değer bulundu.

?    Vitamin Öğretmen, 2010 yılında, web ve internet teknolojileri kullanılarak gerçekleştirilen başarılı projelerin ödüllendirildiği Altın Örümcek Web Ödülleri'nde, eğitim kategorisinde Altın Örümcek almaya hak kazandı.

?    ComputED Learning Center tarafından düzenlenen Education Software Review Award EDDIE ödüllerinde, Adaptive Curriculum, 2008 yılında olduğu gibi, 2009 yılında da En İyi Fen ve Matematik Sitesi ödülünü kazandı.

?    Best Educational Software (BESSIE) ödüllerinde 2009 yılında Adaptive Curriculum, ortaokullar için En İyi Fen ve Matematik Online Eğitim Ürünüseçildi.

?    ComputED Learning Center'ın 13 yıldır verdiği Education Software Review Award (EDDIE) ödüllerinde 2008 yılında Adaptive Curriculum, ortaokullar içinEn İyi Fen ve Matematik Online Eğitim Ürünü seçildi.

?    Sebit, Amerika'da eğitim sektöründe önemli şirketlerden biri olma potansiyeli ile 2008 EdNET ödülüne layık görüldü.

?    Adaptive Curriculum, Amerika'da öğretmenler tarafından değerlendirilerek, sektörün önemli ödüllerinden Öğretmenlerin Tercihi Ödülü'nü (TCA) aldı.

?    Adaptive Curriculum, 2008 yılında AEP (The Association of Educational Publishers) tarafından, En İyi Matematik Eğitim Sitesi seçildi.

?    Sebit, 2008 yılında SIIA (Software&Information Industry Association)tarafından düzenlenen CODiE ödüllerinde, En İyi Yeni Eğitim Şirketi ödülünü kazandı.

?    Vitamin (Malezya Sürümü), 2005 yılında CODiE Ödülleri 6-8. Sınıflara Yönelik En İyi Matematik kategorisinde finalist oldu.

?    Vitamin (Çin Sürümü), Çin'de yayınlanan PC Shopper Dergisi tarafından, en iyi eğitim yazılımı kategorisinde Editörün Seçimi olarak belirlendi.

?    Kidsplus Referans ve Eğitsel Oyun Yazılımları ise EUROPRIX Avrupa Kalite Ödülü ve RETGEBER En İyi Çocuk Yazılımı ödüllerinin de dahil olduğu, dünya eğitim sektörünün önemli ödüllerinin sahibi.

?    iClass projesi ile Sebit, Siemens IC CAM tarafından tüm Siemens ülkelerinin ürünleri arasında En İyi Uygulama Liderliği ödülüne layık görüldü.

?    Sebit, 2004 yılında Teknokent Yönetimi tarafından Başarı ödülüne değer bulundu.

?    Sebit, 2002, 2003 ve 2004 yıllarında Bitek-o tarafından, Genç Bilişimcilerödülüne layık görüldü

?    Sebit Genel Müdürü Ahmet Eti, 2001 yılında Üzeyir Garih Dünya Genç Girişimçi İş Adamı yarışmasında, Yaratıcı ve Yenilikçi Girişimci ödülüne; 2004 yılında ise Prof. Dr. Mustafa N. Parlar Eğitim ve Araştırma Vakfı,Teknoloji Teşvik ödülüne layık görüldü.

?    24 Ocak 2001'de Vitamin, IT Ödülleri 2000'de, 16 aday arasından birinci seçilerek Yılın Yazılımı ödülüne layık görüldü. Ödül, Türk IT sektörünün önde gelen oyuncuları ve PC Life dergisinin okuyucularıyla yapılan oylama sonucu verildi.

?    2000-2002 Interpro Bilişim 500 tarafından verilen Bilişim ödülünü bir yıl ara ile iki kez Sebit kazandı.

?    Vitamin, 1999 yılında, Binding Industries of America tarafından, En İyi Ürün Tasarımı ödülünü aldı.

Bu kapsamda SEBİT, Vizyon Koleji'ne aşağıdaki başlıklarda yönetim, planlama ve AR-GE desteği sağlamaktadır.

?    Vizyon Kolejinin 21. Yüzyıl Okulu konsepti kapsamında teknolojik eğitim içeriklerinin oluşturulması, geliştirilmesi ve güncellenmesi.

?    Öğretmenlere bu içerikler ile etkin öğretim yapmaları amacıyla okulda, ''Vizyoner Öğretmen Akademisi'' bünyesinde düzenli hizmet içi eğitimlerin verilmesi

?    İleri ölçme ve değerlendirme teknik ve teknolojilerinin Vizyon Kolejine kazandırılması ve aktif olarak uygulanması

?    VİTAMİN ders içeriklerinin ve eğitim modüllerinin Vizyon Koleji yıllık ders programı ve müfredatına tam entegrasyonu.

?    Vizyon Koleji öğrencilerinin ve öğretmenlerinin VİTAMİN içeriklerinden hem okulda hem de evlerinde ekonomik ve verimli biçimde yararlanmalarının sağlanması.

?    Kampüs içinde düzenlenecek Microsoft & Sebit Teknoloji Günleri etkinliği ile öğrenci ve velilerimizin yeni teknolojilerle tanışmalarının sağlanması, teknoloji, kullanımı ve gelecek vizyonlarının geliştirilmesi.

-Basın Bülteni-
 

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'