• $32,3857
  • 35,0415
  • 2326.43
  • 9142.4
25 Ocak 2015 Pazar 19:58 | Son Güncelleme:

Çifte cinayette şüpheli sayısı 3'e çıktı

Çifte cinayette şüpheli sayısı 3'e çıktı

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde eğlence yerinde güvenlik görevlisi olarak çalışan 31 yaşındaki Murat Tabuk ve 22 yaşındaki Murat Yavuz'un otomobilde başlarından vurularak öldürülmesi olayıyla ilgili gözaltına alınan şüpheli sayısı 3'e çıktı.

Alanya'da cuma günü Gedevet Yaylası yolu üzerinde otomobil içerisinde başlarından vurulmuş halde bulunan Murat Tabuk ve Murat Yavuz cinayetinde azmettirici olduğu şüphesiyle dün gözaltına alınan N.K. ile telefon görüşmesi yaptığı tespit edilen İ.Ç. ve M.L. de gözaltına alındı. Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan şüphelilerle ilgili ek gözaltı süresi istenirken, şüphelilerin sorguları sürüyor.

KAMERA KAYITLARI İNCELENDİ

Çifte cinayet soruşturmasını, geçen yıl Ağustos ayında tatil için geldikleri Alanya'nın Mahmutlar Mahallesi'ndeki Euro 5 Sitesi'nde daire kiralayan Peter Horvath e eşi Kerstin Horvath cinayetini çözen 12 kişilik özel ekip yürütüyor. 

Soruşturma kapsamında, 30 Aralık 2001'de Antalya Kaleiçi'ndeki Aziz Pavlus Kilisesi rahibi Ramazan Arkan'a suikast girişiminde bulunan ve bir eğlence merkezinde güvenlik görevlisi olan Murat Tabuk ile yine başka bir eğlence merkezinde güvenlik görevlisi olan Murat Yavuz'un cep telefonları ve sosyal medya hesaplarını inceleyen ekip, Alanya merkezdeki 142 işyeri ve cinayetin işlendiği güzergahtaki 64 güvenlik kamerasını incelemeye aldı.

75 KİŞİ SORGULANDI

Telefon görüşmelerinden yola çıkan ekip, 2 günde 75 kişinin ifadesine başvurdu. Sorgulamalar sonunda N.K., İ.Ç. ve M.L. gözaltına alındı. 2 ayrı eğlence mekanında güvenlik görevlisi olarak çalışan Murat Tabuk ve Murat Yavuz'un, geçen haftalarda bazı kavga olaylarına karıştığı iddia edilirken, cinayetin de bu kavgalarla ilişkili olabileceği ihtimali üzerinde duruluyor.

OLAYIN GEÇMİŞİ

Alanya'da cuma günü saat 20.00 sıralarında Gedevet Yaylası'na giden yolun Kızılalan mevkiinde çalışır durumda duran 33 L 4852 plakalı otomobilin yanına gidenler, aracın içerisinde 2 kişinin kanlar içinde olduğunu gördü. Olay yerine gelen jandarma ekipleri 2 kişinin otomobilde başlarına tabancayla birer el ateş edildiğini belirledi. 

Sürücü koltuğunda cesedi bulunan kişinin Murat Yavuz, yolcu koltuğundaki cesedi bulunan kişinin de Murat Tabuk olduğu saptandı. Öldürülen Yavuz ve Tabuk'un, farklı eğlence mekanlarında güvenlik görevlisi olarak çalıştığı belirlendi. Otomobilde ve çevrede yapılan incelemelerde olayın otomobil seyir halindeyken gerçekleştiği anlaşıldı. Otomobil içerisinde 2 boş kovan bulunurken dışarıda ise bir tabanca mermisi bulundu. DHA

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi