• $32,3296
  • 35,0866
  • 2299.74
  • 8996.98
24 Mart 2017 Cuma 16:24 | Son Güncelleme:

'Büyükşehir Belediyesi olarak projeyi destekliyoruz'

'Büyükşehir Belediyesi olarak projeyi destekliyoruz'

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Mersin Şubesi tarafından düzenlenen ‘Emeklilere TOKİ Projesi” Tanıtım Toplantısına katıldı. Toplantıda konuşma yapan Başkan Kocamaz, “TOKİ projesinin emeklilerimiz için ne kadar önemli ve değerli olduğunu biliyor, projeyi Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak biz de destekliyoruz” dedi.

Toplantıya, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Mersin Valisi Özdemir Çakacak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şube Başkanı Cemal Akbudak, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda emekli vatandaş katıldı. 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programın açılış konuşmasını Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şube Başkanı Cemal Akbudak yaptı. Akbudak yaptığı konuşmada bir buçuk yıldır TOKİ projesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğine değinerek, hayal olarak görülen projenin gerçekleşmesinde emeği geçen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a, Mersin Valisi Özdemir Çakacak’a ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a teşekkür etti. 

Hizmetlerimizde her yaş grubuna hitap etme çabasındayız 
İnsanoğlunun hayatını insanca sürdürebilmesi için tüm bireylerin öncelikli ihtiyaçlarının karşılanması ve gelecekle ilgili endişelerinin ortadan kaldırılmasının gerekliliğine vurgu yaparak konuşmasına başlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bu da merkezi yönetim ve yerel yönetimlerin yapacağı birçok iyileştirme ile mümkün olacaktır. Biz bu kentin yerel yöneticisi olarak bir kentin gelişmişlik düzeyinin o kentin emekliye, yaşlıya, engelliye verdiği önem ile ölçebildiğinin bilinciyle hareket ediyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hizmetlerimizi hayata geçirirken sadece belirli bir kesimin ihtiyaçlarını değil, her kesimin her yaş grubunun, özellikle de baş tacımız yaşlılarımızın öncelikli ihtiyaçlarını esas alıp, ona göre hizmet üretmenin gayreti içerisindeyiz” dedi.

Yaşlı dostu kent Mersin 
Yaşlı Dostu Kentler içerisinde Mersin’in de yer aldığını belirten Başkan Kocamaz, “Yaşlı Dostu Kent olmak için şehrimizin fiziki yapılarını, sosyal dokularını yaşlı ve emekli vatandaşlarımız için rahat, yaşanılabilir ve huzurlu bir kent haline getirmek için düzenlemeler yaptık. Parklarımızı engelli ve yaşlılarımıza uygun hale getirdik. Kentsel estetik çalışmalarımızda onların rahatça oturabileceği ve vakit geçirebileceği alanlar oluşturduk. Vatandaşlarımızın rahatça yürüyebileceği zeminler kullandık. 111 yeni otobüsümüzle yaşlılarımızın, engellilerimizin hayatlarını kolaylaştırdık. Bu otobüslerimizden tüm Türkiye’de olduğu gibi 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız yararlanmaktadır. Kent mezarlıklarımızda yaşlılarımızın mezarlık içi kolay erişimini sağlamak için golf arabalarımızı hizmete sunduk ve onlara erişim kolaylığı sağladık” şeklinde konuştu. 

“Yerel yönetimler olarak gereken desteği vermeye hazırız”
Yaşlı Yaşam Merkezi sayesinde yaşlıların sosyal hayata katılımlarını sağlayarak ruhsal huzuru olan bir merkez sağladıklarını dile getiren Başkan Kocamaz, “Hizmete sunduğumuz hasta nakil araçlarımızdan en çok yaşlı vatandaşlarımız yararlanmaktadır. Gezici sağlık araçlarımız ile kente gelmeye takati olmayan köydeki vatandaşlarımızın ayağına kadar gittik, gitmeye de devam ediyoruz. Bir kentin gelişmişliği o kentin yaşlı ve emekli vatandaşların mutluluğu ile doğru orantılıdır. Göreve geldiğimizde eksik kalan bu kısmı layıkıyla tamamlamak için elimizden geleni yapıyoruz. Şu an ülkemizde emekli olup hala konutu olmayan binlerce vatandaşımız var. TOKİ projesi yıllardır ev sahibi olamayan vatandaşımız için önemli bir projedir. Bu proje hayata geçtiğinde emeklilerimiz için güzel bir emeklilik hediyesi olacaktır. Aynı zamanda emeklilerimiz için ikinci bahar olacaktır. TOKİ projesinin emeklilerimiz için ne kadar önemli ve değerli olduğunu biliyor, projeyi Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak biz de destekliyoruz. Bu projeye yerel yönetim olarak yapabileceğimiz katkıyı vermeye hazır olduğumuzu sizin huzurunuzda ifade ediyoruz” dedi. 
TOKİ projesine sağladığı katkılardan dolayı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a Türkiye Emekliler Derneği Mersin Şubesi 2’nci Başkanı Veli Tol tarafından plaket takdim edildi. 
Başkan Kocamaz’ın konuşmasının ardından Mersin Valisi Özdemir Çakacak ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da vatandaşlara hitaben birer konuşma yaptılar. 

 

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak
Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak