• $32,3749
  • 35,0488
  • 2325.91
  • 9106.44
28 Temmuz 2016 Perşembe 08:28 | Son Güncelleme:

Binlerce kişi 'demokrasi nöbeti'ne devam etti

Binlerce kişi 'demokrasi nöbeti'ne devam etti

Aydın, Denizli, Uşak ve Manisa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine karşı meydanları dolduran binlerce vatandaş, "demokrasi nöbeti"ni sürdürdü.

Aydın Büyükşehir Belediyesi hizmet binası önünde toplanan çok sayıda vatandaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu öncülüğünde Adnan Menderes Bulvarı'ndan demokrasi nöbeti tutulan Atatürk Kent Meydanı'na ellerinde Türk bayraklarıyla yürüdü.

Nöbetin başlamasından bu yana meydandaki vatandaşların yanına ilk kez geldiği belirtilen Çerçioğlu'nun konuşma yapması için platforma Büyükşehir Belediyesine ait kürsü konulmak istendi. Bu sırada, kürsünün konulmasına karşı çıkan vatandaşlar ile Çerçioğlu'nun yanında gelen grup arasında gerginlik yaşandı.

İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü'nün talimatıyla araya giren Çevik Kuvvet ekipleri, yumruklaşmalara varan gerginliği daha fazla büyümeden sonlandırarak tarafları yatıştırdı. AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen de sık sık mikrofonla kalabalığa seslenerek, onları sakinleştirmeye çalıştı.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve AK Parti İl Başkanı Özmen'in ısrarları üzerine kürsü olmadan platforma çıkmayı kabul eden Çerçioğlu, vatandaşlara seslendi.

FETÖ'nün darbe girişimini lanetleyerek, her zaman demokrasi ve cumhuriyeti savunduklarını belirten Çerçioğlu, daha sonra Büyükşehir Belediye Meclisinde darbe girişimine karşı hazırlanan bildiriyi okudu.

Zolan ise darbe girişiminin yaşandığı akşam kendisine telefon geldiğini ve Denizli Çardak Havalimanı'ndan yaklaşık 500 askerin kargo uçağıyla Ankara'ya götürüleceği bilgisine ulaştığını söyledi.

Darbe girişimini önlemek için belediyelere ait iş makineleriyle uçağın ineceği alanı kapattıklarını dile getiren Zolan, ışıkları söndürerek uçağın kuleyle bağlantısını kestiklerini anlattı.

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın affettiği ilk hükümlü de nöbette

FETÖ'nün darbe girişimine karşı Delikliçınar Meydanı'nda toplanan binlerce vatandaş, ellerinde Türk bayraklarıyla "demokrasi nöbeti" tuttu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısı ile darbeye karşı tek ses, tek yürek olmayı sürdüren vatandaşlar, mehter takımının marşlarına eşlik etti. 

Kale ilçesinde ise "demokrasi nöbeti" için toplanan vatandaşlar arasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın göreve geldikten sonra ilk affettiği hükümlü olan kolon kanseri hastası 4 çocuk babası Mustafa Akcanlı (53) da yerini aldı.

Hasta olduğu için meydana getirttiği yatağında demokrasi nöbetini tutan Akcanlı, elindeki Türk bayrağını sallayarak FETÖ'nün darbe girişimini protesto etti. 

Akcanlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, işlediği suçlardan dolayı bir değil bin kez pişman olduğunu söyledi.

Mağdur ettiği herkesten özür dileyen Akcanlı, şöyle konuştu:

"İyileşme şansım yok. Geçen seneye göre hastalığım ilerledi. Daha ne kadar yaşarım bilmiyorum ama Cumhurbaşkanım beni affetti, ben de hasta olmama rağmen döşeğimle yorganımla nöbete geldim. Cumhurbaşkanıma borcum var, ödemeliyim. Evimden güçlükle geldim ama bu meydanı Sayın Başkomutanımızın ikinci emrine kadar bekleyeceğim. Memleketi hainlere bırakmadığı için de kendisine teşekkür ediyorum. Allah ondan bin kere razı olsun."

- Uşak

Uşak Valisi Ahmet Okur, Belediye Başkanı Nurullah Cahan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda vatandaş, ellerindeki Türk bayraklarıyla belediye önünde toplandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafları ile 150 metre uzunluğundaki Türk bayrağını taşıyan grup, mehteran takımı eşliğinde İsmet Paşa Caddesi'nden geçerek kent meydanına kadar yürüdü. Yürüyüşün ardından mehter takımı tarafından gösteri sunuldu.

Okur, etkinlikte yaptığı konuşmada, Uşaklıların 15 Temmuz akşamından bu yana nöbet tutarak milli iradeye sahip çıktığını ifade etti.

Milletin, sokaklara çıkarak hain planları bozduğunu vurgulayan Okur, "Bu millet kendi kaderini kendi çizdi. Cumhurbaşkanımızın ikinci bir emrine kadar biz bu meydanlardayız, terk etmeyeceğiz." dedi.

Cahan ise tüm Türkiye'de olduğu gibi FETÖ'yü Uşak'ta barındırmayacaklarını dile getirdi.

Nöbet tutan vatandaşlardan çiçekçi Aziz Karagöz, ülkeye, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a, bayrağa sahip çıkmak için sabahlara kadar meydanlarda olduklarını belirtti.

Allah'tan, vatan hainlerine fırsat vermemesini dileyen Karagöz, "Allah, birlik beraberliğimizi bozmasın. İnsan şu topluluğu görünce gurur duyuyor. İnsanlarımız hassas davrandılar. Meydanlarda bulunmayanları da buraya, vatanımıza sahip çıkmaya davet ediyorum." diye konuştu.

Safiye Ayan da darbe girişiminde bulunanlara tepki gösterdi.

Meydanı terk etmeyeceklerini söyleyen Ayan, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin ekmeğini yiyen, devletin silahını halkına yönelten alçaklara, şerefsizlere tepki göstermek için meydandayım. Cumhurbaşkanımızı çok seviyorum. O şimdiye kadar bize sahip çıktı, şimdi de biz ona sahip çıkıyoruz. O benim irademle seçildi. İrademin elimden alınmasını istemiyorum. Vatanımın parçalanmasını istemiyorum, onun için buradayım. Bu meydan, 15 Temmuz'dan bu yana hiç boş kalmadı. Vatandaşlarımız çok duyarlı, hepsine teşekkür ediyorum. Vatanımızı savunmak adına, Cumhurbaşkanımız 'bırakın' diyene kadar nöbeti bırakmayacağız." 

- Manisa

Manisa Cumhuriyet Meydanı'nda devam eden "demokrasi nöbeti"nde, darbe girişiminde şehit olanlar için Kur'an-ı Kerim okundu.

Katılımcılardan Fikret Aydoğdu, serebral palsi (SP) hastası 24 yaşındaki kızı Yasemin Aydoğdu ile 15 Temmuz'tan bu yana her akşam demokrasi nöbetine geldiğini aktardı.

Aydoğdu, "Bu işlerin daha kötüye gitmesi, devletimizi, milletimizi daha derinden sarsacaktı. Şükürler olsun öyle bir şey olmadı. Cumhurbaşkanımız, 'Meydanlardan ayrılın' diyene kadar meydanlarda olacağız. Demokrasi nöbetine katılımı çok iyi görüyoruz." ifadelerini kullandı.

Demirci ilçesinde ise belediye binası önündeki meydanda toplanan kalabalık, ellerindeki Türk bayrakları ile darbe girişimine tepki gösterdi. Demokrasi nöbetine, ilçede görev yapan bazı öğretmenler ile öğrenciler de şiir okuyarak destek verdi.

Turgutlu ilçesinde vatandaşlar, Türk bayraklarıyla donattıkları 50. Yıl Meydanı'nda nöbete devam etti. Kaynak: AA

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlayacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı