• $32,374
  • 35,0948
  • 2325.33
  • 9104.81
19 Nisan 2012 Perşembe 09:09 | Son Güncelleme:

TRUMP TOWERS değil, TRUMP KULELERİ

TRUMP TOWERS değil, TRUMP KULELERİ

Doğan Grubu tarafından yapılan Trump Towers açıldı... Donal Trump'ın Avrupa'daki ilk projesi olan Trump Towers Mall'un açılışında konuşan Başbakan Erdoğan, 'Food-court, towers ya da Mall gibi kelimelerin Türkçe'de güzel karşılıkları var' diyerek binanın ismiyle ilgili mesaj verdi...

Şenay KÖŞDERE-Nebahat KOÇ
Dünya gayrimenkul devi Donald Trump'ın Avrupa'da gerçekleştirdiği ilk projesi, Trump Towers Alışveriş Merkezi'nin açılış töreni İstanbul'da gerçekleştirildi. Açılış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapıldı. Erdoğan konuşmasında 'Daha önce bir alışveriş merkezinde dediğim gibi, yeni inşa edilen konut ve işyerlerinde Towers gibi, mall gibi, kids ya da food court gibi kelime ve kavramların tamamının Türkçe'de çok güzel karşılıkları var. Türkçe, dünya üzerinde yüz milyonlarca insan tarafından konuşuluyor. Türkiye Türkçesi, özellikle de İstanbul Türkçesi ise, Türkiye'nin artan gücüne, büyüyen ekonomisine, artan dış ticaretine paralel olarak artık uluslararası bir boyut kazanıyor. İstanbul küresel bir şehir uluslararası bir markadır ama burada Türkçe'yi benimsersek çok önemli bir adım atmış oluruz' dedi. Başbakan şöyle devam etti: '260 bin metrekarelik 39 katlı rezidans ve 37 katlı iş kuleleri İstanbul'a farklı bir hava kazandırdı. İstanbul son dönemde geniş bir coğrafyanın ticaret merkezi. Az önce sayın Doğan'a sordum ve yüzde 80 gibi bir doluluk oranı olduğunu gördüm. Burada 400 milyon dolarlık bir yatırım yapacaksınız ve bunun yüzde 80 gibi doluluk olması çok önemli...' Doğan Holding Onursal Başkanı Aydın Doğan, açılışta yaptığı konuşmada 2 bin kişiye iş alanı açtıklarını belirterek 'Dünyanın cazibe merkezi haline gelen İstanbul'a bir katkıda bulunabildik' dedi. Doğan, 'Artık yıkıp bozan değil yapıp geliştiren bir zihniyet hepimize cesaret veriyor' diye konuştu. Doğan şöyle devam etti: 'Bu kompleksi yaparken, dünyaca ünlü Trumps Towers'tan lisans aldık. Trump da bu açılışa katılmayı çok istiyordu ancak yarın gelecek ve son halini görecek.'

Başbakan isim konusunda çok haklı
ARZUHAN Doğan Yalçındağ'a Başbakan Erdoğan'ın 'Trump Kuleleri' vurgusunu sorduğumuzda ise Yalçındağ, 'Bence Başbakan son derece haklı. Ben de yapılarda, markalarda Türkçe isim kullanılmasından yanayım. Bir taraftan da globalleşmenin gereği olarak İngilizce isim çok yaygın. Fransa'da, İtalya'da da bu böyle' yanıtını verdi.

Ben severim ama kızlarım alışverişi çok sevmiyor
BAŞBAKAN Erdoğan'la birlikte Trump Towers'ın açılışına katılan Emine Erdogan'a 'Alışverişi sever misiniz' diye sorduğumuzda 'Alışverişi kim sevmez' diye yanıt verdi. Erdoğan, 'Kızlarım sevmiyor gerçi ama ben severim' diye ekledi.

BOĞAZ'A NEŞTER
l BOĞAZ'ı yeniden ele almak suretiyle Boğaz'daki çirkin yapılanmayı ortadan kaldıracağız. Galataport, Haydarpaşa Port, bunun yanında Yassıada... Orası inşallah Yassıada olmaktan çıkacak ve bir özgürlük adası haline gelecek. Onun da projesi bitti. l İKİ yakada iki birer milyonluk şehir ve bunun yanında kapasitesi 100 milyon olan İstanbul Havaalanını yapacağız. Onun da çalışmaları devam ediyor.
l BEN bu ülkede Başbakan olduğum sürece İstanbul Modern yerinde duracaktır.

28 Şubat kitabı aldı
EŞİ Emine Erdoğan ile birlikte alışveriş merkezinin 3 katını da gezen Erdoğan, DNR'den Taha Akyol'un yazdığı ''Atatürk'ün İhtilal Hukuku'' ile başka bir yazara ait ''Son Darbe 28 Şubat'' kitabının da aralarında olduğu 5-6 kitap aldı. Erdoğan ''Son Darbe 28 Şubat'' kitabını alırken, ''Eskisi bende var ama yeni baskısını da alalım'' diye konuştu.

İş dünyası da tam kadro oradaydı
AÇILIŞA iş dünyasının önde gelen isimleri de katıldı. Kiğılı Yonetim Kurulu Başkanı Abdullah Kiğılı, Esas Holding Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sabancı, Mudo Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Taviloğlu, Ramsey'in patronu Remzi Gür, İpekyol Yonetim Kurulu Başkanı Yalçın Ayaydın, LCWaikiki'nin patronu Vahap Küçük, Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat Trump Towers açılışında hazır bulundu. Başbakan Erdoğan'ın yakın dostu olduğu bilinen Remzi Gür'e teşvik paketiyle ilgili yorumunu sorduğumuzda Gür, 'Pakette olumsuz bulduğumuz bazı noktalar var. Ama bunları söylemekte geç kaldık' diye yanıt verdi.

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi