• $32,4232
  • 35,1183
  • 2325.52
  • 9079.97
18 Eylül 2015 Cuma 17:20 | Son Güncelleme:

PES 2016 çıktı!

PES 2016 çıktı!

Konami, bugün PES 2016’yı serinin 20. yılında PlayStation 4, Xbox One, PlayStation 3, Xbox 360 ve Windows PC için satışa sundu.

Yetenek, yakın kontrol ve bireyselliği ön plana çıkaran PES 2016 buna uygun olarak kapak yıldızı olarak Neymar Jr ve Alvaro Morata’yı kullanıyor. Fox Engine ile geliştirilen PES 2016, Master League başta olmak üzere bir çok özellik sunuyor.

Üst seviye maçların fiziksel yanı, futbolcuların etkileşimini hesaplayıp çarpışmanın türüne göre benzersiz sonuçlar yaratan geliştirilmiş çarpışma sistemi ile sahaya yansıtılacak. Bu yıl hava topları da farklı bir deneyim sunacak, çünkü sol kol sayesinde sizden daha büyük ve daha güçlü futbolcuları rahatsız edebilecek veya topa kafa veya vole vurmak için en iyi pozisyonu bulabileceksiniz. Diğer saha geliştirmeleri arasında hazırdaki kontrol yapısı içinde daha geniş hareket imkanı sunan bire bir kontroller de bulunuyor. Tepki süreleri de iyileştirildi ve bu sayede oyuncular dar alanlarda daha rahat manevra yapabilecek ve ani yön değişimleri sağlayan şaşırtma hareketleri de bundan faydalanacaklar.

Futbolcuların bireyselliği Futbolcu Kimliği ve Takım Kimliği projeleri ile daha da yoğun olarak yansıtılacak. Bu sayede PES 2016’daki futbolcular yalnızca gerçeğini andırmakla kalmayacak, aynı oyun stillerine de sahip olacaklar. Takımın güçlü yanına oynamak için defanslar kendiliğinden kurulacak, futbolcuların özel yetenekleri maçın taktik seçenekleri içinde zekice kullanılacak. Kimlik sistemi kalecileri de etkileyecek şekilde genişletildiğinden kalite artışı ve performans farklılığı göreceksiniz. Topu uzaklaştırmak, plonjon ve savuşturmak da dahil olmak üzere kaleci özelliklerine yeni parameteler de eklendi. Böylece kaleciler ‘topa daha çok sahip olacaklar’, yumruklamak yerine topu tutmaya çalışacaklar.

PES 2016 ayrıca göz alıcı bir estetik değişim de geçiriyor. Yeni oyunda geçen seneye göre 3 kat fazla animasyon bulunacak. Kalecilere bir çok kurtarma animasyonu eklenirken, futbolcular da içinde bulundukları duruma göre inanılmaz çeşitliliğe sahip şutlar, paslar, top sürüşleri ve çalımlar yapabilecekler. Futbolcular faul verilmediği zaman şikayet edecek, pas vermeyen arkadaşlarına yakınacak, ayak oyunları ile rakiplerini şaşırtıp dengesini bozabilecek ve düşmelerini sağlayabilecekler.

Konami’nin Fox Engine’de yaptığı yenilikler oyunun görsellerini de etkileyecek. Futbolcular topu kapmak için çimde kayarken yağmur damlalarının sıçrayışını, topu doksana doğru vururken yerden kalkan çimen parçacıklarını göreceksiniz. Yeni gece ışıklandırması ve gerçek toprak dokuları yeniliklerden yalnızca birkaçı olarak karşımıza çıkıyor. PES serisinde ilk kez dinamik hava sayesinde maç sırasında yağmur başlayabilecek. Her zamankinden daha da gerçekçi top fiziğine yağmur da eklendiğinde paslar hızlanacak, yeteneği düşük olan oyuncular topu kontrol etmekte zorluk yaşayacaklar. 1’e 1 yakalanan defans oyuncuları ıslak zeminde kayıp düşebilecekler. Maç koşullarındaki çeşitlilik PES 2016’nın inanılmaz top fiziklerinde de kendisini gösterecek; her bir dönüş, falso veya sekme gerçek top fiziği verileri kullanılarak hesaplanacak ve maçtaki her bir anın benzersiz ve önceden tahmin edilemez olması sağlanacak.

PES 2016 saha dışında, oyunun arka planında da önemli değişiklikler getiriyor. Ünlü ve popüler Master League tamamen yenilendi ve oyuncuların kendilerini futbolun menajerlik yönüne daha da fazla kaptırmalarını sağlayacak. Canlı ve katılımcı menülerden yeni ve heyecan verici transfer sistemine kadar neredeyse her unsur ya baştan tasarlandı, ya da yenilendi. PES 2016 tek kişilik deneyimi yeniden tanımlayacak, serinin en iyi modlarından birine sahip olacak. Yeni Takım Rolleri özelliği oyuncuların kariyerlerini tek bir takıma adamış ve kulübün yönetimini ve takımın performansını etkileyebilecek Yıldız Futbolcu veya İkon olarak görev yapabilmelerini sağlayacak. 

Oyunun myClub seçeneği de oyunculardan gelen bilgilerle daha da geliştirildi. Futbolcu level sistemleri ve bu moda özel futbolcuların eklenmesinin yanı sıra, maçlarda kazanacağınız GP veya myClub paralarınızla gerçekçi kulüp yönetimi yaşayacak ve futbolcuların takımın en güçlüsü olmak için mücadele edişini göreceksiniz. Menajeri seçin, koçlara karar verin ve takımınızla hedefinize göre strateji belirleyin. Takımınızı Kurun. Mirasınızı Yaratın!

Düzenleme modunda da PS4 kullanıcıları için önemli geliştirmeler yapıldı, oyuncular oyuna istedikleri resimleri aktarabilecek, takım formalarını veya amblemlerini, hatta menajer resimlerini bile değiştirebilecekler.

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür
Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Belçika'dan terör provokasyonlarına ilişkin açıklama: PKK Avrupa'da tanınmış bir terör örgütüdür

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!