• $32,3975
  • 35,0895
  • 2326.88
  • 9142.4
13 Aralık 2015 Pazar 10:56 | Son Güncelleme:

BTK Başkanı Sayan’a önemli görev?

BTK Başkanı Sayan’a önemli görev"

BTK Başkanı Sayan, Bağımsız Düzenleyiciler Grubu Başkan Yardımcısı oldu


Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Ömer Fatih Sayan, Bağımsız Düzenleyiciler Grubu (Independent Regulators Group - IRG) Başkan Yardımcılığına seçildi.

Türkiye'den bu göreve ilk seçilen kişi olan Sayan, 2016'a bu görevi yerine getirecek.

BTK’dan yapılan yazılı açıklamada, 10-11 Aralık'ta İngiltere’nin başkenti Londra’da gerçekleştirilen Bağımsız Düzenleyiciler Grubu Genel Kurulu’nda Sayan'ın, IRG Başkan Yardımcısı olarak seçildiği ifade edildi.

Açıklamada, Sayan’ın, Avrupa’da elektronik haberleşme alanında, ulusal düzenleyici kurumların yer aldığı en önemli platform olan IRG/BEREC Kurul’unda, AB üyesi olmayan ülkelerin IRG/BEREC Kurul’larında gelebileceği en üst pozisyon olan başkan yardımcılığına seçilmesinin, bu göreve seçilen ilk Türk olması nedeniyle büyük önem taşıdığı belirtildi.

Sayan’ın, IRG Kurulu üyesi olarak aynı zamanda Avrupa Elektronik Haberleşme Düzenleyiciler Kurumu (Body of European Regulators for Electronic Communications- BEREC) Kurulu’nda da yer alacağı kaydedilen açıklamada, Sayan’ın bu görevi nedeniyle Avrupa elektronik haberleşme politikalarıyla ilgili kararlara doğrudan katılımının mümkün olacağına dikkat çekildi.
IRG nedir?

AB mevzuatının uygulanmasında ortak bir anlayış belirlenmesi, tecrübelerin paylaşılması ve elektronik haberleşme sektörüne yönelik düzenlemeler arasında bir kıyaslama yapma imkanı sağlanması amacıyla Avrupa ülkelerinin elektronik haberleşme alanındaki düzenleyici kurumları 1997'de bir araya gelerek IRG Platformunu kurdu. Daha sonra AB üyesi ülkelerin düzenleyici kurumlarının yanı sıra Avrupa Komisyonunun da katıldığı Avrupa Düzenleyiciler Grubu (European Regulators Group-ERG) 2002'da kurularak, her iki grubun ortak faaliyetlerini yürütmesi sağlandı. ERG’nin devamı niteliğindeki BEREC ise 2009'da kurularak faaliyete geçti.

Türkiye, AB’ye aday ülke olması nedeniyle ERG’nin devamı niteliğindeki BEREC’de 2005'ten beri gözlemci statüsünde, IRG’de ise 2007'den beri üye olarak temsil ediliyor. BEREC, AB üyesi olan 28 ülkenin yanı sıra EFTA (European Free Trade Area – Avrupa Serbest Ticaret Alanı) ülkelerinin ve AB’ye aday olan ülkelerin ulusal düzenleyici kurumlarını bir araya getirerek, bu kurumlar arasındaki koordinasyonu sağlamak suretiyle düzenleme konularında Avrupa Komisyonu’na tavsiyelerde bulunuyor.

IRG/BEREC teamüllerine göre sadece AB üyesi ülke idarelerinden seçilmesi mümkün olan BEREC Başkanı, aynı zamanda IRG Başkanı olmakta bunun yanı sıra BEREC pozisyonlarına seçilmesi mümkün olmayan gözlemci üyeler arasından AB üyesi olmayan ülkeleri temsilen, AB üyesi olmayan ülkeleri temsilen, Başkanının önerisiyle IRG Başkan Yardımcısı seçiliyor. (AA)

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı
Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Dış ticaret açığı yüzde 44,2 azaldı

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!
Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Emeklilere indirimli bilet müjdesi!

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi
Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi

Tam 1,5 milyar... Dış kaynak akışı bu yıl da hız kesmedi