• $32,3311
  • 35,062
  • 2282.76
  • 8975.4
26 Mayıs 2016 Perşembe 13:25 | Son Güncelleme:

GS - FB maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda? (Türkiye Kupası Finali)

GS - FB maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda" (Türkiye Kupası Finali)

Galatasaray ile Fenerbahçe, Türkiye Kupası Finali'nde karşı karşıya geliyor. Galatasaray'ın UEFA cezası bakımından hayati önem taşıyan maç nefesleri kesecek. FB-GS maçı ne zaman hangi kanalda yayınlanacak? Şifreli mi yoksa şifresiz kanalda mı yayınlanacak?

GS ve FB Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde bugün Antalya'da karşı karşıya geliyor. Peki Galatasaray Fenerbahçe maçı ne zaman, hangi kanalda, saat kaçta yayınlanacak?

galatasaray fenerbahçe

Spor Toto Süper Lig'de sezonu Beşiktaş'ın ardından 2. sırada bitiren Fenerbahçe ile 6. sırada sezonu kapatan Galatasaray Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde Antalya'da karşı karşıya gelecek.

GS FB MAÇI NE ZAMAN SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Galatasaray-Fenerbahçe maçı bugün (26 mayıs 2016 perşembe) saat 21:15'te şifresiz kanal ATV'den canlı olarak yayınlanacak. GS-FB derbisini hakem Mete Kalkavan yönetecek. Mete Kalkavan'ın yardımcılıklarını Ceyhun Sesigüzel ve Esat Sancaktar yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi ise Serkan Çınar olacak .Maçla ilgili son dakika haberleri, ilk 11'ler ve önemli gelişmeleri aksam.com.tr'den canlı olarak takip edebilirsiniz.

İDDAA'NIN FAVORİSİ FENERBAHÇE

İddaa, Ziraat Türkiye Kupası Finali için oranları açıkladı.
Galatasaray galibiyeti için 3.00, Fenerbahçe galibiyeti için ise 1.75'lik oran belirlendi.
"Maç berabere biter" diyenler ise İddaa'dan 3,30 oranında para kazanacak.

Fenerbahçe Teknik Direktörü Pereira:"Buradan kupayla ayrılan taraf olmak istiyoruz. İki takım arasında tarihi bir rekabet var. İyi oyunculardan kurulu iki takımın mücadelesi olacak" İyi oyunculardan kurulu, kaliteli bir Galatasaray takımı bekliyorum. Ligi tamamladıkları pozisyondan farklı bir takım olacak"

Galatasaray Teknik Direktörü Riekerink: "Bu sezon bizim için çok başarılı geçmedi. Oynayacağımız final ve kazanacağımız kupayla bunu telafi edebiliriz" "Yarınki maçı kazanacağımıza ve futbolcularıma olan inancım tam" "Benim geleceğim ve ne yapacağım bugünün konusu değil. Tamamen yarınki final maçına odaklanmalıyız. Çünkü benim geleceğimden çok daha önemli" 

Galatasaray kaptanı Selçuk İnan: "Kötü bir sezon geçirdik. Kötü sezonu iyiye çevirme şansımız var. Yarınki maçı kazanırsak, hem kupayı alacağız hem de çekmemiz gereken cezayı 1 yılda çekeceğiz"

Gökhan Gönül: "Rakibimiz Galatasaray'a saygı duyuyoruz. Onlar için bu kupanın ne kadar önemli olduğunun farkındayız. Bizler de sezonun sonuna doğru kaçırdığımız şampiyonluğun ardından sezona, kupayı alarak veda etmek istiyoruz

GALATASARAY'DA HEDEF AVRUPA'DAN MEN CEZASINI BU YIL ÇEKMEK

Galatasaray, sezonun en önemli maçına kilitlendi. Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe ile karşılaşacak sarı-kırmızılar, UEFA'dan aldığı 1 yıllık men cezasını çekmek için finali kazanmak zorunda.
Teknik direktör Riekerink; "Fenerbahçe maçı bizim için büyük bir fırsat. Sahaya çıkıp ne kadar kaliteli oyuncular olduğunuzu göstereceksiniz. Hem Avrupa Kupaları için bu maçı kazanmalıyız hem de taraftarlarımızı mutlu etmeliyiz" sözleriyle derbi öncesi oyuncularını motive etmeye çalıştı. 

KJAER'DEN İYİ HABER

Ziraat Türkiye Kupası Finali'nde Galatasaray ile karşılaşacak Fenerbahçe'de teknik direktör Vitor Pereira futbolcularına özgüven aşılıyor. Antrenmanlarda oyuncularına sık sık derbinin önemini anımsatan Pereira, kazanmaktan başka çarelerinin olmadığını hatırlattı.

Sezon boyunca verdikleri mücadele sonunda müzeye bir kupa koymak zorunda olduklarını futbolcularına anlatan Pereira "Gelinen noktada sezonun en önemli maçına çıkıyoruz. Kupayı kazanırsak bizim için en azından teselli olur. Kaybedersek ise faturası ağır olur" diyerek oyuncu grubuna mesaj verdi.
Taraftarın kendilerinden sezon boyunca kupa beklediğini hatırlatan Portekizli çalıştırıcı Galatasaray'ı yenerek onlara bir derbi galibiyeti ve bir kupa hediye etmek zorunda olduklarını vurguladı.

Takımdaki sakat oyunculardan Simon Kjaer'in iyileşmesi ise teknik ekibi sevindirdi. Danimarkalı stoper finalde formasına kavuşacak. Sakatlıkları bulunan Mehmet Topuz, Volkan Demirel ve Uygar Mert Zeybek ile kadro dışı kalan Caner Erkin ise derbide forma giyemeyecek.

KUPA FİNALİNDE MUHTEMEL 11

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira'nın Galatasaray karşısındaki muhtemel 11'i şöyle:
Fabiano Ribeiro, Gökhan Gönül, Bruno Alves, Simon Kjaer, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, Josef de Souza, Alper Potuk, Volkan Şen, Luis Nani, Robin van Persie.

3 AYRI TAKIM KAZANDI

Türkiye Kupası'nı 53 yıllık geçmişinde şimdiye dek 13 ayrı takım müzesine götürdü.
Kupada şimdiye dek Galatasaray 16, Beşiktaş 9, Trabzonspor 8, Fenerbahçe 6, Altay, MKE Ankaragücü, Göztepe, Gençlerbirliği ve Kocaelispor ikişer, Eskişehirspor, Bursaspor, Sakaryaspor ve Kayserispor da birer kez mutlu sona ulaştı.

TÜRKİYE KUPASINDA REKORLAR GALATASARAY'DA

Türkiye Kupası tarihinde rekorlar, bu sezonki finalistlerden Galatasaray'ın elinde bulunuyor.
Sarı-kırmızılı ekip, şimdiye dek bu kupada 21 kez final oynarken, 16 kez kupayı müzesine götürmeyi başardı.

20 AYRI TAKIM FİNAL OYNADI

Türkiye Kupası'nın 53 yıllık geçmişinde daha önce 20 ayrı takım finallerde mücadele ederken, bunlardan 13'ü, en az 1 kez kupa sevinci yaşadı.

Finale yükselip de kupayı şimdiye dek hiç kazanamayan takımlar ise Adana Demirspor, Boluspor, Mersin İdmanyurdu, Samsunspor, Antalyaspor, Kayseri Erciyesspor ve İstanbul Büyükşehir Belediyespor.
Bunun yanı sıra Kocaelispor 2, Sakaryaspor ile Kayserispor ise oynadığı tek finalde kupayı kazanma başarısını gösterdi.
Öte yandan, 15 kez final oynayan Beşiktaş 9, 14 kez finalde yer alan Trabzonspor ise 8 kez güldü.
 
EN ÇOK FİNAL KAYBEDEN TAKIM FENERBAHÇE

Fenerbahçe, 15 kez final oynayıp, bunlardan sadece 6'sında kupayı alırken, en fazla final kaybeden takım oldu.
Türkiye Kupası'nda ayrıca, Altay 7 kez finale çıkıp, 2 kez, Bursaspor da 6 kez final oynayıp, sadece bir kez kupanın sahibi olabildi.

GALATASARAY'DA DONK VE HAMİT YOK
Fenerbahçe ile oynayacağı Türkiye Kupası finalinde Galatasaray'ın kadrosunda Ryan Donk ve Hamit Altıntop'un olmaması ise dikkat çekti.
Sarı kırmızı takımın Fenerbahçe maçı kadrosu şöyle:
Muslera, Cenk Gönen, Bilal, Yasin, Selçuk, Umut, Sneijder, Podolski, Sinan Gümüş, Chedjou, Hakan Balta, Carole, Semih, Linnes, Koray, Olcan, Emre, Sabri, Denayer.
Şimdiki Ülker Stadı'nın bulunduğu "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 107 yıllık rekabette, galibiyetlerde ve atılan gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor.
Sarı-lacivertliler, geride kalan 382 maçtan 144'ünü kazandı, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 122 kez galip geldi. İki takım 116 maçta ise eşitliği bozamadı.  Fenerbahçe'nin attığı 529 gole, Galatasaray 481 golle karşılık verdi.

BU SEZON YENİŞEMEDİLER

İki takım bu sezon Süper Lig'de yaptıkları maçlarda birbirlerine skor olarak üstünlük kuramadı.
Sezonun ilk yarısında Ülker Stadı'ndaki maç 1-1, ikinci yarıda Türk Telekom Arena'daki müsabaka ise golsüz sona erdi.

ANTALYA'DA İLK KEZ 

Galatasaray ile Fenerbahçe, finalin oynanacağı Antalya Stadı'nda ilk kez karşı karşıya gelecek. İki ekip, 382 maçın maçın sığdığı 107 yıllık rekabette daha önce 17 ayrı statta karşılaştı. Taraflar, İstanbul İnönü, Ali Sami Yen, Fenerbahçe, Taksim, Şeref, Ankara 19 Mayıs, Atatürk Olimpiyat, İzmir Atatürk, Ankaragücü, Türk Telekom Arena, Yeni Erzurum (Şimdiki adı Erzurum Kazım Karabekir), Offenbach, Frankfurt, Köln, Mönchengladbach Borussia Park, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Kadir Has ve Manisa 19 Mayıs statlarında birbirlerine rakip oldu. 

REKABETTE GOL ATANLAR 
Galatasaray-Fenerbahçe derbisi öncesinde, iki takımın bu sezon kadrolarda bulunan futbolcular içinde 9'u rekabette gol sevinci yaşadı.

Galatasaray'da Selçuk İnan (3), Wesley Sneijder (3), Hakan Kadir Balta (2), Umut Bulut (2) ve Olcan Adın, Fenerbahçe'de ise Gökhan Gönül, Hasan Ali Kaldırım, Alper Potuk ve Diego Ribas derbide gol attı. 

MAYIS AYINDAKİ MAÇLAR

Fenerbahçe ile Galatasaray futbol takımları arasında bugün yapılacak kupa derbisi öncesinde iki takım daha önce mayıs aylarında 36 kez karşı karşıya geldi. Mayıstaki randevulardan 14'ünde Galatasaray, 13'ünde Fenerbahçe galip ayrılırken, 9 maç da berabere sonuçlandı. Mayıs aylarında Galatasaray 59, Fenerbahçe 46 gol attı.

GS - FB ARASINDA OYNANAN SON 10 MAÇ

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında geride kalan 10 resmi maçta alınan sonuçlar şöyle:

fenerbahçe galatasaray

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'
Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Çin, 'Türkiye rekor kırdı' diyerek duyurdu! 'NATO ülkelerinden Ortadoğu'ya kadar...'

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak
Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak

Türkiye'den Gazze'ye yardım eli: Bugün yola çıkacak