• $32,3681
  • 34,9725
  • 2325.34
  • 9079.97
26 Kasım 2014 Çarşamba 17:26 | Son Güncelleme:

'Bizi de çekmeye çalışıyorlar'

'Bizi de çekmeye çalışıyorlar'

Teknik Direktör Ersun Yanal, Trabzonspor'un Türkiye'de marka bir takım olduğunu belirterek, Spor Toto Süper Lig, Türkiye Kupası ve Avrupa gibi 3 hedefin içinde olacaklarını söyledi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Metalist Krahkiv ile oynanacak maç öncesi Hüseyin Avni Aker Stadyumu'nda kaleci Fatih Öztürk ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Yanal, Trabzonspor’un Türkiye’de marka bir takım olduğunu belirterek, “Galatasaray maçından sonraki basın toplantısında başarının önemli olanlarından birisi birlikte yürümekle ilgiliydi. Bunun altını tekrar çizmek istiyorum. Trabzonspor bir marka ve bunun alt yapısı var. Ama bu altyapı çok uzun zamandan beri istediği sonucu alamadı. Bu sonucu alabilmek için birlikte yürümeye ihtiyacı var. Biz şu anda hep birlikte kol kola yürüyeceğimiz gücü oluşturmalıyız. Bu morali oluşturmamız lazım. Trabzonspor kadrosu da bir taraftan doğru algılamalı. Bir dönem bende burada vardım. Bu dönem içinde bir kadro oluştu. Bu kadro daha sonra bana göre üstüne düşen en iyi görevleri yaptı. Sonrasını tartışmak istemiyorum. Tekrar genç, umudu olan herkesin umutlandığı bir kadro daha oluştu şuan da. Bu kadronun yola devam etmesi adına hep birlikte hareket etmek gerekiyor. Mutlaka ihtiyaçlar olacak, gidenler veya gelenler olacaktır. 

Trabzonspor hedeflediği noktaya ulaşmak adına bu kadroyu devam ettirmelidir. Biz bu sene 3 hedefin içindeyiz. Türkiye Kupası, Avrupa ve Türkiye Ligi. Bu 3 noktayı aynı partnerlerle kucaklaşıp yolculuk yapabiliriz. Bu birlikteliği oluşturmalıyız. Türkiye’de bir takım sancılar ve sıkıntılar var. Bu sancıların içine bizi çekmeye çalışan girdaplar oluşuyor. Bizler bunun dışında kalıp futbolun içinde kalmamız gerek” dedi

"HİÇ BİR RAKİBİ KÜÇÜMSEMİYORUZ"

Metalist Kharkiv’i asla küçümsemediklerini de belirten Yanal, "Savaşacağımız, mücadele edeceğiz üç ana hattın çok önemli birinde sahaya çıkacağız Maç öncesinde avantajlıyız. Rakibimizi ise asla küçümsemiyoruz. Her rakibe saygı duyuyoruz, her rakip bizim için önemli. Rakibiniz aynı kategoride sizinle maç yapıyorsa güçlüsü, zayıfı yoktur. 

Oynayacağımız maçın sonunda alacağımız 3 puan bizi bir sonra ki tura getirecektir. Bu turdan çıkmak ve bir üst tura çıkarak ülkemize puanlar getirerek, Trabzonspor’u da gitmesi gereken yere kadar getirerek, kendimize CV’imize kalite katmak olacaktır. Biz bunu başaracak takım hüviyetine sahibiz. Yarın oynayacağız maçta güzel bir referans elde ettiğimiz Galatasaray maçından sonra güzel bir futbol akşamı yaşatmak, herkese keyif veren bir 90 dakika izletmek istiyoruz. Sahada mücadele etmeye çalışan kazanmaya çalışan bunu tribünde ki herkese hissettiren bir takımı yarın karşılamalarını bekliyorum. Rakibimizi iyi oyunla, iyi mücadele ile taraftarlarımızın beklentisi olan oyunla karşılamak istiyoruz. Ve bu bizim için yine önemli bir referans noktası olacaktır. Bu konuda hazır ve iyi bir takımız var. Her oyuncumun ayrı ayrı kalitesi var. Bu konuda oyuncularımız iştahlı ve istekli. Acemi oyuncularımız var, deneyimli oyuncularımız var. Hepsiyle birlikte Ocak 5’e yani nefes alma noktasına kadar olan bütün maçlarımızı kazanmak için çıkacağız. Benim beklentim yarın taraftarlarımızla buluşmak” diye konuştu.

"90 DAKİKA MÜCADELE EDECEĞİZ"

Yanal, Metalist Kharkiv ile oynayacakları maçta yabancı sınırlamasının olmayışını kullanmak istediğini de belirterek, “Bizim takımımız bundan sonra oynayacağı her maçı kazanmak için mücadele edecek ve 90 dakika boyunca sahadan mücadele etmeden çıkmayacak. Biz böyle bir takımı sahaya koyduğumuzda sonuçlarda bize hizmet edecektir. Son oynadığımız Galatasaray maçında o oyunu oynayacak takım içinde oyuncular vardı ve beni yanıltmadılar. Antrenman yapmadan bize katılan oyuncular da deneyimliydi. Galatasaray maçında yarım saat içinde o oyunu oynayamadık. Ama kendilerine güven geldikçe rakibin yaptığı bir takım uygulamaları biz analizlerde değerlendirdiğimizde gördüler ve cesaretlendiler. Bugün daha cesaretli, yarın daha cesaretli olacaklardır. Coşkulu oynayan Trabzonspor, Türk futbol ligine ayrıcalık katacaktır. Bu anlayışla yolumuza devam edeceğiz” dedi.

Yanal, gruptan çıkmaları durumunda ise hedeflerini şöyle anlattı: “Trabzonspor kiminle oynarsa oynasın maçı kazanmak için oynayacak. Efsane bir sloganı var bu takımın, Bize Her Yer Trabzon diye. Bizim için artık Dünya yüzeyinde de her yer Trabzon. Bizim için fark etmez her gittiğimiz yerde her yeri Trabzon yapacağız.”

"GİDECEK VE KALACAK OYUNCULARLA İLGİLİ BİR DEĞERLENDİRMEM OLMADI"

"Şu an için gidecek ve kalacak oyuncularla ilgili en ufak bir değerlendirmem bile yok" diyen Yanal, " Bu oyuncu yaramıyor, bu oyuncu tutmayacağım diye asla düşüncem yok. Bunun için bana birkaç haftalık süreç lazım. Ekonomik olarak sorun çıkacak belki. Devre arası transferleri çok zor. Bunu tanıdıkça daha düzgün değerlendirme yapabileceğim. O bizim için nefes. Orada eliniz güçleniyor. Ocak ayında yapacağınız her türlü hamle mevcut. Orada daha iyi hamleler yapacağınız ay gelmiş oluyor. Biz de o noktaya kadar iyi gitmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

Constant’ın durumuyla ilgili olarak ise Yanal, "Büyük ihtimalle bizle beraber olmayacak. Bu akşam yeniden kontrol edilecek ama büyük ihtimalle bizle beraber olmayacak. Yarın daha doğru karar vereceğiz."dedi

FATİH ÖZTÜRK: "YENİ BİR NEFES YENİ BİR HEYECAN"

Trabzonspor kalecisi Fatih Öztürk ise, yeni nefes ve yeni heyecan ile iyi bir başlangıç yaptıklarını belirterek, "Yeni bir nefes yeni bir heyecan güzel bir başlangıç yaptık. Bunun devamını getirmek istiyoruz. Bunu yapmak için çalışacağız. Bizi havaalanında karşılayan insanlar, inşallah yarın akşamda yalnız bırakmazlar" dedi.

Bir soru üzerine Fatih, "Ben yalnız değilim 4 kaleciyiz. Onur gibi kaliteli bir kalecinin ardından yüksek bir beklentiye sahip insanlar hemen karşılık bekliyorlar. Benden beklenenlere karşılık vermeyi çabuk istedim. Bundan dolayı bir dengesizlik oluştu. Belki de tam anlamıyla bazı zamanlarda istenildiği gibi memnun edemedim. Galatasaray maçında benim görevim gol yememek. Bunu layıkıyla başardım. Belki de teknik heyetin bana verdiği güvenden. Umarım bundan sonra devam eder" dedi. AA

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız
Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız

Bakan Uraloğlu tarih verdi: İki ili birbirine bağlamış olacağız

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı
Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı

Diyarbakırlı Saliha Gündüz'ün Başkan Erdoğan sevgisi: O anları 24 TV'ye anlattı