• $32,3164
  • 35,0935
  • 2308.64
  • 9079.97
16 Şubat 2014 Pazar 11:01 | Son Güncelleme:

Fenerbahçe 2-1 Kasımpaşa

Fenerbahçe 2-1 Kasımpaşa

Fenerbahçe Spor Toto Süper Ligi'in 21. haftasında Kasımpaşa'yı konuk etti. Sıkıntılı günler geçiren sarı-lacivertliler Emre Belözoğlu ve Bekir İrtegün'ün golleri ile maçı 2-1 kazandı. Fenerbahçe bu galibiyet ile puanını 47'ye yükseltti. Kasımpaşa'nın tek golü ise Sanharib Büyüksal Malki'den geldi. Fenerbahçe haftaya Elazığspor'a konuk olacak.

Spor Toto Süper Lig'in 21'inci haftasında Fenerbahçe ve Kasımpaşa karşı karşıya geldi. Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanan mücadele ev sahibi Fenerbahçe'nin 2-1 üstünlüğüyle sonuçlandı.

FIFA hakemi Fırat Aydınus'un yönettiği maçta Fenerbahçe'ye galibiyeti getiren golleri 64. dakikada Emre Belezoğlu ve 81. dakikada Bekir İrtegün'den geldi. Kasımpaşa'nın tek golü ise 79. dakikada Sanharib Malki'den geldi. İki takımın da birçok pozisyondan faydalanamadığı mücadele seyirciler açısından oldukça heyecanlı geçti.

Bu sonucun ardından Fenerbahçe puanını 47'ye yükselterek zirvedeki yerini korudu. Kasımpaşa ise kötü gidişe dur diyemeyerek 30 puanda kaldı.

Süper Toto Süper Lig'in 22. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Elazığspor'a konuk olacak. Kasımpaşa ise sahasında Sivasspor'u ağırlıyor.

MAÇTAN DAKİKALAR

İLK YARI

8. dakikada Alper Potuk'un pasına ceza sahası içinde hareketlenen Holmen'in sol çaprazdan sert vuruşunda, top üsten auta çıktı.

15. dakikada Castro'nun ceza sahası dışından sert şutunda, meşin yuvarlak üsten farklı auta gitti.

21. dakikada Scarione'nin pasıyla ceza sahası önünde topla buluşan Adem Büyük'ün müsait durumda vuruşu istediği gibi olmadı ve meşin yuvarlak yandan auta çıktı.

27. dakikada Emre Belözoğlu'nun sağdan kullandığı kornerde, kale önünde yakın mesafeden Kuyt'ın yaptığı kafa vuruşu sonrası top üsten auta gitti.

29. dakikada çalımlarla Fenerbahçe ceza sahasına girmeye çalışan Adem Büyük'e savunmanın müdahalesi sonrası seken top Viudez'in önünde kalırken, bu oyuncunun şutunda kaleci Volkan Demirel meşin yuvarlağın sahibi oldu.

39. dakikada Viudez'in pasıyla Fenerbahçe ceza sahasına giren Scarione, çizgiye kadar indikten sonra pasını müsait durumdaki Babel'e gönderdi. Bu oyuncu, kale önünde gelişine vurmak yerine topu tutunca, araya giren savunma şut çekmesine izin vermedi ve Kasımpaşa önemli bir gol fırsatını değerlendiremedi.

45. dakikada Emre Belözoğlu'nun sağdan kullandığı taç sonrası ceza sahası içinde ön direkte topu kontrol eden Mehmet Topuz'un yerden ortasında, kaleye paralel giden meşin yuvarlağa kimse dokunamadı ve tehlike sonlandı.

Karşılaşmanın ilk yarısı, 0-0 berabere tamamlandı.

İKİNCİ YARI 

46. dakikada sol çaprazdan cezasahasına giren Alper Potuk'un vuruşunda meşin yuvarlak kalecinin ayağından geri döndü.

64. dakikada Fenerbahçe öne geçti. Bu dakikada Kadlec'in soldan cezasahası içine yaptığı ortada topla buluşan Mehmet Topuz, daha müsait durumdaki Emre'yi gördü. Tecrübeli futbolcu, düzgün bir vuruşla kaleyci mağlup etti. 1-0.

68. dakikada Alper'in soldan cezaalanı içine yaptığı ortada Mehmet Topuz'un vuruşunu kaleci Isaksson ayakları ile kornere çeldi.

70. dakikada Elyasa'nın kullandığı serbest atışta cezaalanı içinde iyi yükselen Adem Büyük'ün kafa vuruşu üst ağlarda kaldı.

79. dakikada konuk ekip beraberliği yakaladı. Bu dakikada Adem Büyük'ün ortasında cezaalanı içinde topa iyi yükselen Malki, kafayla topu kalecinin üzerinden ağlarla buluşturdu. 1-1.

81. dakikada Fenerbahçe tekrar öne geçti. Bu dakikada Emre'nin kullandığı serbest atışta Kuyt kafayla indirdi. Topla buluşan Mehmet Topal'ın vole vuruşunu kaleci çeldi. Pozisyonu takip eden Bekir İrtegün, yakın mesafeden topu filelere gönderdi. 2-1.

Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele Fenerbahçe'nin 2-1 üstünlüğü ile tamamlandı.

Stat: Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Fırat Aydınus, Aleks Taşçıoğlu, Hakan Ceylan
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Bruno Alves, Kadlec, Mehmet Topal, Holmen (Dk. 46 Baroni), Emre Belözoğlu, Alper Potuk (Dk. 89 Selçuk Şahin), Mehmet Topuz (Dk. 82 Salih Uçan), Kuyt
Kasımpaşa: Isaksson, Elyasa, Yalçın, Donk (Dk. 84 İlhan Eker), Sancak, Kerem Şeras, Andre Castro, Adem Büyük, Oscar Scarione, Viudez (Dk. 71 Malki), Babel
Goller: Dk. 64 Emre Belözoğlu, Dk. 81 Bekir (Fenerbahçe) Dk. 79 Malki (Kasımpaşa)
Kırmızı kart: Dk. 57 Kerem Şeras (Kasımpaşa)
Sarı kartlar: Dk. 18 Adem Büyük, Dk. 42 Kerem, Dk. 77 Yalçın (Kasımpaşa) Dk. 19 Holmen, Dk. 72 Gökhan Gönül, Dk. 86 Emre Belözoğlu (Fenerbahçe)

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı
Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Murat Kurum, BAYKAR'ı ziyaret etti: Türkiye'nin geleceğine olan inancım arttı

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!
Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Vatandaş, 'Bize neyin sözünü verebilirsiniz?' diye sordu... İstanbul'a yeni metro müjdesi!

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar
Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar

Deprem uzmanlarından korkutan İstanbul uyarısı! Riskli ilçeleri açıkladılar